Gezondheidsproblemen door vocht

1076

Vochtplekken in jouw woning kunnen zorgen voor een ongezonde woonomgeving met aansluitend gezondheidsproblemen. Daarnaast hebben vochtplekken invloed op de 'gezondheid' van je woning. 

Gezondheidsproblemen door vocht in je woning

Enorm veel Vlaamse woningen hebben tot op de dag van vandaag te maken met vochtproblemen. Het gaat niet alleen om oudere panden, ook nieuwbouwwoningen kampen met vochtproblemen, met vervelende gevolgen. 

Vocht gaat altijd gepaard met een grote hoeveelheid bacteriën en schimmels. Dit komt jouw gezondheid niet ten goede. Te veel vocht in je woning kan zorgen voor verschillende klachten met betrekking tot je gezondheid. Zo zijn enkele voorbeelden van gezondheidsproblemen door vocht in je woning:

-

Huidirritaties en hoestbuien

-

Versterking van allergieën

-

Ademhalingsproblemen

-

Longklachten en zelfs longontsteking

-

Geïrriteerde ogen

  Vind dé beste vochtbestrijder en ontvang gratis offertes.

  Voorkomen van gezondheidsproblemen door vocht in je woning

  Het is duidelijk: vocht in je woning is geen pretje. Om te voorkomen dat je ziek wordt, zijn er een aantal maatregelen die je zelf kunt treffen. Zo kun je gezondheidsproblemen door vocht voorkomen door:

  Ziek door vocht
  • Te zorgen voor verse lucht en ventilatie, 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Af en toe ramen en deuren tegenover elkaar open te zetten
  • Vochtige ruimtes goed na te drogen, zoals de badkamer na het douchen en de keuken na het koken en zet natuurlijk altijd de afzuiger aan
  • Lekkages zo snel mogelijk te laten verhelpen

  Echter zijn dit maatregelen die jouw vochtprobleem niet volledig zullen verhelpen. Wij raden ten zeerste aan om een vochtbestrijder over de vloer te laten komen, om het vochtprobleem zo goed mogelijk te bestrijden.

  Schade aan de 'gezondheid' van je woning

  Naast dat vochtproblemen slecht zijn voor je gezondheid, zijn vochtproblemen ook slecht voor de 'gezondheid' van je woning. Dat is niet alleen lelijk, het zorgt ook voor een dalende woningwaarde. Er zijn een aantal dingen die er met je woning gebeuren als je te veel vocht hebt, namelijk:

  • Houtrot
  • Voegwerk brokkelt af
  • Stucwerk laat los
  • Behang komt van de muren af
  • Vloeren die opbollen 
  • Vieze, vochtige geur in je woning
  • Vorming van schimmels

   Gezondheidsproblemen door vocht in je woning vermijden?

   Heb je (mogelijk) al gezondheidsproblemen door vocht, ruik je een muffe geur of zie je bijvoorbeeld vochtplekken in jouw woning? Dan is het de hoogste tijd aan de bel te trekken. 

   Vocht kan voorkomen in je woonkamer, maar je kan ook last hebben van vocht in je kelder, vocht in je badkamer en zelfs vocht in je slaapkamer. Schakel een vochtbestrijder in om vochtproblemen door vocht en andere vochtproblemen te vermijden of bestrijden. Op deze manier zorg je voor een gezonde leefomgeving.

   Vind dé beste vochtbestrijder en ontvang gratis offertes.

   Eerder bekeken pagina's