Soorten Vochtproblemen

Vochtplekken in huis brengen schade toe aan je gezondheid en aan je woning. Grote kans dat je gezondheidsklachten krijgt en dat je woning aanzienlijk daalt in waarde. Daarom is het belangrijk snel in te grijpen als je vochtplekken in je woning ontdekt en je vochtproblemen te bestrijden.

Hierbij kan je denken aan bruine kringen op je muren, een stinkende kelder, een muf binnenklimaat of zelfs schimmels op de muur. Allemaal tekenen die wijzen op vochtproblemen, die direct je aandacht nodig hebben, zelfs als de vochtplekken lijken te verdwijnen als het buiten droog is. Vochtoverlast keert terug en zeg nou zelf: je wil toch niet in een ongezond huis wonen?

Hoe herken je vochtproblemen in huis?

Een natte plek op je muur, herken je natuurlijk direct. Maar ook loslatend behang, afbladderende verf of stucwerk dat van je muur komt, zijn signalen die duiden op vochtproblemen. Ook vochtige plekken op je buitenmuur, voegwerk dat afbrokkelt of gescheurde stenen zijn typische voorbeelden die horen bij vochtplekken. Meestal heb je een vochtprobleem, maar in sommige gevallen gaat het om lekkage. In het laatste geval heb je geen vochtbestrijder nodig.

Vochtplekken in huis

Schimmels groeien graag in vochtige omgevingen. Binnen is het vaak lekker warm en dan groeien ze als kool. Schimmels, maar ook te veel vocht, zijn schadelijk voor je gezondheid. Schimmels verzwakken je immuunsysteem, waardoor je last krijgt van allergieën, verkoudheidsklachten en ademhalingsproblemen. Te veel vocht zorgt voor hoofdpijn, infecties en een geïrriteerde huid. Reden genoeg om direct in te grijpen als je vochtplekken in huis ontdekt.

Voorbeeld van schimmel

Oorzaken van vochtplekken (en de oplossing)

Over het algemeen heb je vier oorzaken van vochtplekken: lekkages, opstijgend vocht, doorslaand vocht en grondwater in je kelder. In het eerste geval is het een kwestie van de lekkage verhelpen. In de andere drie gevallen heb je een vochtbestrijder nodig.

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht is grondwater dat in je muren trekt. De oplossing is het injecteren van je muren met een vochtwerende gel. Meer informatie over opstijgend vocht lees je op onze pagina over opstijgend vocht.

Doorslaand vocht

Heb je natte plekken op je buitenmuur of zelfs al aan de binnenkant? Neerslag dringt dan door je gevel. De oplossing is het impregneren van de gevel. Lees op onze pagina doorslaand vocht meer over dit specifieke vochtprobleem, wat voor nare problemen kan zorgen.

Vocht in de kelder

Een kelder is lastig te ventileren en het ligt ondergronds. Condensatieproblemen liggen op de loer. De oplossing is het afdichten van de kelder. Meer informatie over vochtproblemen met betrekking tot je kelder kan je vinden op onze pagina over vocht in kelder.

Vochtproblemen in huis aanpakken?

Om vochtproblemen in huis op te lossen, schakel je een vochtbestrijder in. Vochtbestrijders kunnen jou helpen je vochtproblemen in huis aan te pakken. Zij geven je passend advies en brengen graag kosteloos prijsopgaven uit, zodat jij zeker weet dat je niet te veel betaalt.

Tip: je hebt waarschijnlijk recht op premies als je vochtproblemen laat verhelpen.

 Offertes ontvangen? Vul hier je gegevens in.

Vul onderstaand formulier in en ontvang offertes op maat. De bij Solvari aangesloten specialisten bellen je voor het maken van een afspraak. Na de inspectie door de vochtspecialist ontvang je direct een offerte.

  • 1
  • 2
  • 3

Adresgegevens


Opdrachtomschrijving


Contactgegevens

+32
+32
Door verder te gaan ga je akkoord met onze algemene voorwaarden

Meer informatie

Deel deze pagina