Kosten van vochtbestrijding

1076

Er zijn verschillende soorten vochtproblemen en ze ontstaan op verschillende plekken in jouw woning. Per vochtprobleem is een passende behandeling met een eigen prijs. Om te ontdekken wat de kosten van vochtbestrijding in jouw geval zijn, raden we je aan in contact te komen met specialisten.

Indicatie kosten van vochtbestrijding

Het is lastig om de kosten van vochtbestrijding te bepalen als er geen diagnose is. Elk vochtprobleem heeft een eigen oorzaak en vereist een andere aanpak. De kosten van vochtbestrijding zijn om deze reden sterk afhankelijk van het soort behandeling,  de ernst van het vocht en de oppervlakte die behandeld dient te worden.

Voor doorslaand vocht, oftewel je gevel impregneren, wordt een prijs gehanteerd van 15 tot 45 euro per m2 afhankelijk van de staat van de gevel. Voor opstijgend vocht kun je uitgaan van 80 tot 110 euro per strekkende meter, dus niet per m2. Aan kelderdichting is bijvoorbeeld geen prijs te hangen, omdat deze kosten teveel variëren. 

Prijsopbouw kosten van vochtbestrijding

Kosten vochtbestrijding

De prijsopbouw verschilt natuurlijk per vochtprobleem; elk vochtprobleem heeft zo zijn eigen passende behandeling en kostprijs. Om duidelijker te maken waar de kosten van vochtbestrijding precies uit bestaan, wordt de prijsopbouw van de kosten van vochtbestrijding kort toegelicht. De prijsopbouw bestaat uit grofweg de arbeidskosten en het materiaal.

Vind dé beste vochtbestrijder en ontvang gratis offertes.

Materiaalkosten van vochtbestrijding

De meeste kosten zitten in het materiaal dat gebruikt wordt. Dit zijn professionele materialen en gereedschappen zoals bijvoorbeeld een kwalitatief vochtbestrijdende impregneermiddelen en compressoren waarmee de materialen bijvoorbeeld onder hoge druk in de muur geïnjecteerd worden. 

Deze bestrijdingsmiddelen zijn duur in aanschaf maar zijn van een hoge kwaliteit. Dit zal een kleine driekwart van de kosten in beslag nemen.

Arbeidskosten van vochtbestrijding

Het ruim resterende kwart van de kosten zal opgaan aan de arbeidskosten. De middelen zullen namelijk aan de hand van professionele kennis en ervaring moeten worden toegebracht. 

Daarnaast zal de vochtbestrijder alle oorzaken bestrijden, zodat het volledige vochtprobleem is verholpen. Onder deze kosten vallen meestal ook de reiskosten van de vochtbestrijder. 

Prijsfactoren van de kostprijs

De uiteindelijke kosten van vochtbestrijding hangt van meerdere factoren af. Zo is de grote van het vochtprobleem een factor die veel invloed heeft. Gaat het bijvoorbeeld om een klein deel van de muur of heb je last van vochtplekken op verschillende muren? Dit hangt samen met de grootte van de vochtschade. 

Daarnaast kan er na de voorinspectie bepaald worden dat er eerst wat hersteld of opgeknapt moet worden voordat het vochtprobleem verholpen kan worden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de gevel beschadigt is en gerepareerd moet worden. Dit zijn kosten die je altijd kwijt zal zijn als dit geconstateerd wordt tijdens de voorinspectie. 

Als je namelijk vocht gaat bestrijden zonder bijvoorbeeld de gevel te repareren, zal de bestrijding niet goed uitgevoerd kunnen worden of achteraf voor problemen zorgen, omdat bijvoorbeeld bepaalde materialen kunnen weglekken. 

Het belang van offertes aanvragen voor vochtbestrijding

We raden je aan altijd offertes te vergelijken voordat je met een vochtbestrijder in zee gaat, zodat je genoeg en relevantie informatie ontvangt en niet de hoofdprijs betaalt. Je komt zo in contact met verschillende specialisten uit jouw regio die jou informatie kunnen geven over onder andere de te maken kosten voor jouw klus. Door deze offertes en gesprekken te vergelijken, kan je voor jezelf de beste keuze maken. 

Tevens raden wij je aan om je te verdiepen in mogelijke premies waar jij aanspraak op kan maken. Lees hier meer over op onze pagina over premies.

Vind dé beste vochtbestrijder en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's