Vochtbestrijding  
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat vochtbestrijding voor je kan betekenen
 • Zorg voor een lagere energierekening
 • Zorg voor een gezondere leefomgeving
 • Verhoog de waarde van je woning
1076

Een gezonde woonomgeving door vochtbestrijding

Zit er te veel vocht in je woning? Vochtbestrijding biedt de oplossing. Het is belangrijk dat je er op tijd bij bent met vochtproblemen, want te veel vocht is schadelijk voor woning en je gezondheid.

Vochtbestrijding voordelen

Voordelen van vochtbestrijding

Het bestrijden van vochtproblemen in je woning zal grote voordelen meebrengen voor jou en je leefomgeving. Te veel vocht in je woning is schadelijk voor je gezondheid en je woning. Als het vochtprobleem grotere vormen aanneemt kun je last krijgen van schimmelvorming, vlekken en loslatend behang. Ook zal de waarde van je woning toenemen.

Kosten van vochtbestrijding

Kosten van vochtbestrijding

Omdat elk vochtprobleem een eigen aanpak nodigt heeft, is het lastig om een prijsindicatie te geven. Zo is de prijs die gehanteerd wordt voor het bestrijden van doorslaand vocht lager dan voor opstijgend vocht.

Wij raden aan om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Zo vergelijk je specialisten uit de regio en kies je voor de beste optie.

Werking vochtbestrijding

Werking vochtbestrijding

Er zijn veel verschillende vochtproblemen die allemaal op een andere manier verholpen moeten worden. Bij doorslaand vocht moeten je muren geïmpregneerd worden. Bij opstijgend vocht moeten de muren geïnjecteerd worden. Zo is er bij elk type vochtprobleem een andere oplossing.

Brochure vochtbestrijding

Alle informatie over vochtbestrijding samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze brochure helemaal gratis.

Soorten vochtproblemen

Vochtproblemen kunnen ontstaan door tal van oorzaken. De drie meest voorkomende vochtproblemen zijn opstijgend vocht, doorslaand vocht of een vochtige kelder. Welk vochtprobleem herken jij bij jou thuis?

Opstijgend vocht
Opstijgend vocht

Bij opstijgend vocht trekt grondwater in de muren op de begane grond. Het probleem begint vaak al in de kelder, maar dat hoeft niet. Dit vochtprobleem brengt zowel een voelbare hoge luchtvochtigheid als een muffe geur met zich mee, waarbij schimmels zich op je muur kunnen nestelen. Opstijgend vocht wordt bestreden door de muren te injecteren en eventueel de kelder af te laten dichten.

Doorslaand vocht
Doorslaand vocht

Doorslaand vocht ontstaat doordat neerslag door de gevel dringt. Doorslaand vocht is vaak zichtbaar op de muur aan de regenzijde van je woning. Zie je vochtplekken op de muur in de living? Dan is het probleem al in een vergevorderd stadium en is het des te belangrijker een vochtbestrijder in te schakelen. Doorslaand vocht wordt bestreden door de gevel te impregneren met een vochtwerend middel.

Vocht in kelder
Vochtige kelder

Kelders zijn bij uitstek ideale ruimtes om vochtproblemen te ontwikkelen. Het is een moeilijke ruimte om te ventileren vanwege de ondergrondse ligging, waardoor condensatieproblemen al snel ontstaan. Daarnaast is de kelder omgeven door vochtige grond. Dankzij kelderafdichting kun je dit vochtprobleem bestrijden. Het is aan te raden om dit te laten door een vochtbestrijder.

Reviews van klanten

Manuel uit Brugge
"Onze problemen moesten snel verholpen worden, dus gelukkig kreeg ik snel reactie van bedrijven. "

Franciska uit Mechelen
"Snel offertes ontvangen. Met meerdere bedrijven contact gehad en snel een keuze gemaakt."

Barthelomeus uit Blankenberge
"Specialisten hadden veel kennis. Solvari is een aanrader."

Vergelijk offertes voor vochtbestrijding

Wil je je vochtprobleem laten oplossen en ben je benieuwd naar de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend vochtbestrijding offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de rekening.

Waarom offertes via Solvari vergelijken?

 Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

 Beoordeel op punten die je belangrijk vindt

 Kies voor de specialist met het beste aanbod

 Bespaar tijd en moeite vanuit huis

Vraag offertes aan:

Blog

5 tips voor een gezonde woning

5 tips voor een gezonde woning

De beste tips tegen vocht in je woning

De beste tips tegen vocht in je woning

5 tips voor een gezonde woning

Zo kies je de juiste offerte in 6 stappen

Veelgestelde vragen over vochtproblemen

Te veel vocht in huis herken je aan:
 • een muffe en vochtige geur in je woning
 • condens op koude oppervlakten en ramen
 • loslatend behang en stucwerk
 • schimmels
 • was die minder snel droogt
 • hogere energiefactuur
 • pissebedden of zilvervisjes
 • natte vlekken op de buitenmuur of op de binnenmuur
 • stinkende/vochtige kelder
 • scheurende stenen of afbrokkelend voegwerk
De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40 en 60 procent. Het is mogelijk zelf de luchtvochtigheid te meten. Dit doe je met een hygrometer. Hygrometers zijn tegenwoordig vrij voordelig verkrijgbaar. Je meet vrij nauwkeurig het vochtpeil in huis. Weten hoe hoog het vochtpeil in je woning is, is belangrijk. Door te weten hoe hoog de luchtvochtigheid in huis is en ervoor te zorgen dat het niet té hoog is, bescherm je je gezondheid tegen vervelende risico’s.
Stinkt jouw huis als het regent of als het vochtig weer is? Grote kans dat je last hebt van vochtproblemen. Door het vochtige weer, is ook het vochtpeil in huis nog hoger. Dit brengt niet alleen stank met zich mee, bijvoorbeeld vanuit je kelder of door vochtplekken in huis. Het vocht zorgt voor gevaarlijke schimmels en bacteriën en zij veroorzaken een vochtige en muffe geur. Dit ruikt niet alleen vies, het is ook slecht voor je gezondheid en soms is het vochtprobleem zo heftig, dat je huis niet meer te bewonen is. Je hebt mogelijk last van doorslaand vocht, opstijgend vocht of een vochtige kelder.
Idealiter is de luchtvochtigheid minimaal 40 en maximaal 60 procent. Zowel een te lage als een te hoge luchtvochtigheid brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Combineer de luchtvochtigheid met een temperatuur tussen 19 en 22 graden en je hebt een gezond binnenklimaat in huis.
Vocht in huis voorkom je door zelf niet te veel vocht te produceren en door goed te ventileren. Wat tips om te veel vocht in huis te voorkomen:
 • zet geregeld alle ramen en deuren tegen elkaar open om de woning goed door te luchten
 • rook niet in huis
 • gebruik materialen die geen schadelijke stoffen uitstoten, zoals oplosmiddelvrije verf
 • onderhoud je woning goed, leeg regelmatig de dakgoot, maak het platte dak vrij van bladeren en controleer afvoerputjes
 • ventileer goed door in ieder geval altijd de roosters bij ramen en deuren open te zetten of investeer in mechanische ventilatie
 • gebruik goede afzuiging in vochtige ruimtes als badkamer en keuken en droog de ruimtes na gebruik
 • hang de was niet binnen op om te drogen, maar hang het buiten of gebruik een wasdroger
 • zet de verwarming niet te hoog
 • heb je veel visite, ventileer dan extra
Vochtproblemen zijn met recht problemen te noemen. Veel vocht in huis zorgt namelijk voor klachten je gezondheid, maakt huizen onbewoonbaar, verlaagt wooncomfort en tevens de waarde van woning.
Op zoek naar iemand die je vochtproblemen op korte termijn kan verhelpen?  Solvari stelt je graag voor aan de beschikbare specialisten in jouw regio.  De vochtbestrijders nemen contact met je op voor persoonlijk advies en een prijsopgave op maat. Dit is geheel gratis en vrijblijvend en het scheelt ook een hoop zoekwerk! Daarnaast bespaar je door offertes te vergelijken flink op je te maken kosten.

Alle informatie op één plek?

Eerder bekeken pagina's