Vochtbestrijding

Last van vocht in huis? Dan moet je dit snel laten oplossen! Of het nu in je vloer, dak, of wanden zit; op termijn zorgt dit gegarandeerd voor problemen. Gelukkig zijn er verschillende methoden om definitief komaf te maken met vocht.

Vergelijk offertes

1076

Voordelen van vochtbestrijding

Vocht in huis zorgt op termijn altijd voor problemen. Of het nu gaat om optrekkend vocht in je muren, doorslaand vocht dat door je gevel binnentrekt, condensatievocht dat niet snel genoeg verdwijnt, ... Hieronder de voornaamste voordelen:

Beter voor je gezondheid

Een hoge luchtvochtigheid in huis heeft een negatief effect op je gezondheid. Maar te laag is ook niet goed. Idealiter schommelt de luchtvochtigheisgraad tussen de 40 à 60%.

Energiebesparing

Hoe vochtiger je huis is, hoe moeilijker het zal is om deze te verwarmen. Laat je de vochtproblemen dus succesvol bestrijden? Dan bespaar je op termijn ook op je energiefactuur!

Geen schade aan je woning

Vocht in je wanden, vloer, ... kan op termijn je woningconstructie flink aantasten. Dit leidt dan tot vergaande schade als je hier niks aan doet. Met vochtbestrijding voorkom je dit.

Geen muffe geurtjes

Vochtige lucht ruikt vies en heeft een negatieve invloed op je wooncomfort. Niet fijn voor jezelf, maar ook als je familie of vrienden langskomen.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Prima service

Heel goed geholpen. Hielden zich aan timing en afspraken. Tip : nooit afplaktape op geschilderd oppervlak vastmaken. Wat verf losgekomen van keukenkast.

Greet uit Antwerpen zocht naar Vochtbestrijding en koos voor DRYHOUSE BVBA

Je donne 5/5

C,est une bonne personne qui fait son travail très professionnel et à temps

Claver uit Maldegem zocht naar Vochtbestrijding en koos voor Sandywall BV

Prijs van vochtbestrijding

De gemiddelde prijs van vochtbestrijding zal variëren, aan de hand van de methode en de ernst van het probleem. Hieronder enkele richtprijzen per type vochtbestrijding:

Vochtprobleem Oplossingen Gemiddelde kosten (excl. btw, incl. uitvoering)
Optrekkend vocht Muren injecteren € 100 à 175 per lopende meter
Doorslaand vocht Gevel impregneren € 8 à 12 per m²
Condensatievocht Mechanische ventilatie € 1.000 à 1.500
Lekkage Lekdetectie € 300 à 500
Lek herstellen Afhankelijk van oplossing

 

Veelgestelde vragen over vochtbestrijding

Dit is niet altijd zo eenvoudig aangezien er veel verschillende vochtproblemen zijn. Doorgaans herken je het binnenshuis aan vochtvlekken en schimmels op je wanden en plafonds. Daarnaast kunnen je ramen ook onder het condens zitten. Vermoed je lekkage? Dan kan je dit mogelijk ook merken aan je maandelijkse energierekening en je waterverbruik.

Komen deze symptomen je bekend voor? Schakel dan een expert in. Die achterhaalt voor je het achterliggende probleem en lost deze snel voor je op!

Als doe-het-zelver kan je prima de gevolgen van vochtproblemen oplossen (schimmels, vochtvlekken, ...) maar de achterliggende oorzaken moet je echt aan een erkende vochtbestrijder overlaten. Zo zijn deze problemen niet alleen lastig te vinden, maar heb je ook professioneel gereedschap nodig voor de oplossing.

Dit varieert per vochtprobleem. Een overvloed aan condensatievocht kan je vermijden door goed te ventileren en te verluchten. Zet bv. een raam open tijdens het douchen of koken, probeer zo min mogelijk binnenshuis je was te drogen,... Maar problemen als doorslaand of opstijgend vocht? Dan is het moeilijker. Dan is het vooral belangrijk om snel een expert in te schakelen.

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor vochtbestrijding