1076

Vochtbestrijding 
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat vochtbestrijding voor je kan betekenen
Gezonder binnenklimaat
Geen schimmel en muffe geuren in huis
Waardebehoud van je woning

Een gezonde woonomgeving door vochtbestrijding

Zit er te veel vocht in je woning? Met vochtbestrijding kan dit probleem verholpen worden. Het is belangrijk dat je er op tijd bij bent met vochtproblemen, want te veel vocht is schadelijk voor jouw woning en je gezondheid. Hier vind je alle informatie over vochtbestrijding, waaronder de risico’s en de beschikbare premies. Al deze informatie is ook te downloaden als brochure.

Voordelen vochtbestrijding

Voordelen van vochtbestrijding

Door jouw vochtproblemen te laten verhelpen kan je zorgen voor een gezonde woonomgeving. Doormiddel van vochtbestrijding:

  • zorg je voor een lagere energiefactuur, doordat er niet meer ongemerkt veel warmte in je woning verloren gaat door vochtige muren 
  • zorg je voor een gezonde woonomgeving. Te veel vocht in je woning is schadelijk voor zowel je gezondheid als de structuur van je woning. 
  • zorg je ervoor dat problemen zoals gevaarlijke schimmels, loslatend behang of stucwerk en vlekken op de muren op de best mogelijke manier bestreden worden. 

Lees hier meer informatie over vochtproblemen

Kosten vochtbestrijding

Kosten van vocht bestrijden

Het is lastig een prijs per meter te bepalen als er geen diagnose is, aangezien elk vochtprobleem zijn eigen aanpakt nodig heeft. De uiteindelijke prijs voor vochtbestrijding hangt van meerdere factoren af. Zo is de prijs die gehanteerd wordt voor het bestrijden van doorslaand vocht lager dan de prijs die wordt gehanteerd voor het bestrijden van opstijgend vocht. 

We raden je aan offertes te vergelijken voor vochtbestrijding voordat je met een vochtbestrijder in zee gaat, om je goed laten te informeren en niet teveel betaald voor de klus. Meer over de kosten van vochtbestrijding lees je op onze pagina over de kosten.

Meer informatie over de kosten

Soorten vochtproblemen

Vochtproblemen kunnen ontstaan door tal van oorzaken. Ieder vochtprobleem heeft daarom zijn eigen aanpak nodig, om het probleem definitief op te lossen. Dit zijn de drie meest voorkomende vochtproblemen. Welk vochtprobleem herken jij bij jou thuis? Door vochtbestrijding kan je streven naar een gezonde woonomgeving.

Opstijgend vocht
Opstijgend vocht

Bij opstijgend vocht trekt grondwater in de muren op de begane grond. Het probleem begint vaak al in de kelder, maar dat hoeft niet. Dit vochtprobleem brengt zowel een voelbare hoge luchtvochtigheid als een muffe geur met zich mee, waarbij schimmels zich op je muur kunnen nestelen. Opstijgend vocht wordt bestreden door de muren te injecteren en eventueel de kelder af te laten dichten.

Doorslaand vocht
Doorslaand vocht

Doorslaand vocht ontstaan doordat neerslag door de gevel dring. Doorslaand vocht is vaak zichtbaar op de muur aan de regenzijde van je woning. Zie je vochtplekken op de muur in de living? Dan is het probleem al in een vergevorderd stadium en is het des te belangrijker een vochtbestrijder in te schakelen. Doorslaand vocht wordt bestreden door de gevel te impregneren met een vochtwerend middel.

Vocht in kelder
Vochtige kelder

Kelders zijn bij uitstek ideale ruimtes om vochtproblemen te ontwikkelen. Het is een moeilijke ruimte om te ventileren vanwege de ondergrondse ligging, waardoor condensatieproblemen al snel ontstaan. Daarnaast is de kelder omgeven door vochtige grond. Dankzij kelderafdichting kan je dit vochtprobleem bestrijden. Het is aan te raden om dit te laten door een vochtbestrijder.

Ontvang vochtbestrijding offertes

Wil je jouw vochtprobleem laten oplossen en ben je benieuwd naar de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend vochtbestrijding offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je tot 40% op je factuur.

  • 1
  • 2
  • 3

Adresgegevens

Doorgaan

Opdrachtomschrijving

Vorige Doorgaan

Contactgegevens

Door verder te gaan ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
Vorige

Veelgestelde vragen over vochtproblemen