1076

Vochtbestrijding 
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat vochtbestrijding voor je kan betekenen
Gezonder binnenklimaat
Geen schimmel en muffe geuren in huis
Waardebehoud van je woning

Een gezonde woonomgeving door vochtbestrijding

Zit er te veel vocht in je woning? Met vochtbestrijding kan dit probleem verholpen worden. Het is belangrijk dat je er op tijd bij bent met vochtproblemen, want te veel vocht is schadelijk voor je woning en je gezondheid. Hier vind je alle informatie over vochtbestrijding, waaronder de risico’s en de beschikbare premies. Al deze informatie is ook te downloaden als brochure.

Voordelen vochtbestrijding

Voordelen van vochtbestrijding

Vochtbestrijding biedt verschillende voordelen:

  • Zorgt voor een lagere energierekening: er gaat minder warmte verloren dan bij vochtige muren.
  • Draagt bij aan een gezonde leefomgeving: te veel vocht in een woning is schadelijk voor zowel je gezondheid als de structuur van je woning. 
  • Voorkomt verdere problemen: zoals gevaarlijke schimmels, loslatend behang of stucwerk en vlekken op de muren.
  • Zorgt voor meerwaarde van je woning: een woning zonder vochtproblemen levert meer op dan een woning mét vochtproblemen.

Lees hier meer informatie over vochtproblemen

Kosten vochtbestrijding

Kosten van vochtbestrijding

Omdat elk vochtprobleem een eigen aanpak nodigt heeft, is het lastig om een prijsindicatie te geven. De uiteindelijke prijs voor vochtbestrijding is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de prijs die gehanteerd wordt voor het bestrijden van doorslaand vocht lager dan de prijs voor het bestrijden van opstijgend vocht. 

Wij raden aan om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Zo vergelijk je specialisten uit de regio en kies je voor de beste optie! Meer over de kosten van vochtbestrijding lees je op onze pagina over de kosten.

Meer informatie over de kosten

Soorten vochtproblemen

Vochtproblemen kunnen ontstaan door tal van oorzaken. De drie meest voorkomende vochtproblemen zijn opstijgend vocht, doorslaand vocht of een vochtige kelder. Welk vochtprobleem herken jij bij jou thuis?

Opstijgend vocht
Opstijgend vocht

Bij opstijgend vocht trekt grondwater in de muren op de begane grond. Het probleem begint vaak al in de kelder, maar dat hoeft niet. Dit vochtprobleem brengt zowel een voelbare hoge luchtvochtigheid als een muffe geur met zich mee, waarbij schimmels zich op je muur kunnen nestelen. Opstijgend vocht wordt bestreden door de muren te injecteren en eventueel de kelder af te laten dichten.

Doorslaand vocht
Doorslaand vocht

Doorslaand vocht ontstaat doordat neerslag door de gevel dringt. Doorslaand vocht is vaak zichtbaar op de muur aan de regenzijde van je woning. Zie je vochtplekken op de muur in de living? Dan is het probleem al in een vergevorderd stadium en is het des te belangrijker een vochtbestrijder in te schakelen. Doorslaand vocht wordt bestreden door de gevel te impregneren met een vochtwerend middel.

Vocht in kelder
Vochtige kelder

Kelders zijn bij uitstek ideale ruimtes om vochtproblemen te ontwikkelen. Het is een moeilijke ruimte om te ventileren vanwege de ondergrondse ligging, waardoor condensatieproblemen al snel ontstaan. Daarnaast is de kelder omgeven door vochtige grond. Dankzij kelderafdichting kun je dit vochtprobleem bestrijden. Het is aan te raden om dit te laten door een vochtbestrijder.

Ontvang vochtbestrijding offertes

Wil je je vochtprobleem laten oplossen en ben je benieuwd naar de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend vochtbestrijding offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de rekening.

  • 1
  • 2
  • 3

Adresgegevens

Doorgaan

Opdrachtomschrijving

Vorige Doorgaan

Contactgegevens

Het lijkt erop dat je telefoonnummer niet correct is ingevuld. De vakmannen nemen graag telefonisch contact op om je een offerte op maat te kunnen leveren. Vul een juist telefoonnummer in om goede offertes te ontvangen.
Door verder te gaan ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
Vorige

Veelgestelde vragen over vochtproblemen