Opstijgend vocht

Opstijgend vocht is vocht dat, zoals de benaming al zegt, opstijgt. Het vocht trekt in je muren en baant zich een weg naar boven. Het probleem begint vaak in de kelder (in ieder geval niet boven grondwaterniveau). Opstijgend vocht is een serieus probleem. Het tast je gezondheid en je woning aan. Erg belangrijk dus om dit vochtprobleem snel op te lossen!

Wat is opstijgend vocht precies?

Opstijgend vocht is grondwater dat in de muren trekt. Zoals gezegd begint het probleem vaak in de kelder. Als een waterkering ontbreekt, ziet vocht de kans schoon om zich te nestelen in de muren en op te stijgen. Je herkent opstijgend vocht door de hoge luchtvochtigheid en muffe geur in jouw woning. Ook zie je vochtplekken laag op de muur, bladderen verf en stucwerk af en komt behang los van je muur.

Voorbeeld opstijgend vocht

Gevolgen van opstijgend vocht

De gevolgen van opstijgend vocht zijn drieledig:

 het is slecht voor je woning. Vocht tast vrijwel alles in je woning aan. Je krijgt lelijke vlekken op je muren, stenen scheuren, je meubels voelen klam aan en soms ontstaat er zelfs schimmel op. Soms zijn woningen zelfs onbewoonbaar door vocht.

 het tast je gezondheid aan. Je kan door een te hoog vochtpeil in huis last krijgen van onder andere: allergieën, longontsteking en hoesten, een benauwd gevoel en ademhalingsproblemen, hoofdpijn en geïrriteerde huid en ogen

• het resulteert in een onnodig hoge energiefactuur. Je muren isoleren slechter doordat er veel vocht in zit. Daarnaast wil je meer stoken om een behaaglijk gevoel te hebben in je woning. Dit zie je uiteraard terug op de energiefactuur en voel je in de portemonnee. Daarnaast kan je woningwaarde flink dalen, doordat potentiële kopers weten dat er herstelwerkzaamheden nodig zijn, dat de energiefactuur onnodig hoog is en dat ze in een ongezond binnenklimaat terechtkomen.

Maar liefst 1 op de 8 Belgen woont in een ongezond en vaak vochtig huis. Te veel vocht in je woning is echter volkomen onnodig. Je moet alleen weten hoe je het bestrijdt. Een vochtbestrijder, met een goede expertise en kennis van zaken, kan je hier het best mee helpen.

Verhelpen van opstijgend vocht

Om opstijgend vocht te verhelpen, laat je de muren injecteren met een vochtwerend middel. Als het probleem bij jou daadwerkelijk begon in de kelder, is het ook een goed idee om je kelder af te laten dichten. Meer hierover lees je op de pagina over kelderdichting.

 Offertes ontvangen? Vul hier je gegevens in.

Vul onderstaand formulier in en ontvang offertes op maat. De bij Solvari aangesloten specialisten bellen je voor het maken van een afspraak. Na de inspectie door de vochtspecialist ontvang je direct een offerte.

  • 1
  • 2
  • 3

Adresgegevens


Opdrachtomschrijving


Contactgegevens

+32
+32
Door verder te gaan ga je akkoord met onze algemene voorwaarden

Meer informatie

Deel deze pagina