Muffe geur in je woning

Loop jij een muffe geur tegemoet als je de voordeur opent? Als je thuis altijd een muffe geur ruikt, dan is de kans groot dat je last hebt van een vochtprobleem. Te veel vocht in je woning zorgt voor een wildgroei van schimmels en bacteriën en zij veroorzaken deze vochtige en muffe geur. Dat ruikt niet alleen vies, het is ook slecht voor je gezondheid en het vocht tast je woning aan. Zodanig dat je woning daalt in waarde of dat je woning straks onbewoonbaar is door het vocht.

Wat veroorzaakt een muffe geur in je woning?

Vochtproblemen zijn negen van de tien keer dé oorzaak van een vochtige en muffe geur in in je woning. Vochtproblemen bestaan grofweg uit drie problemen: opstijgend vocht, doorslaand vocht en vocht in de kelder.

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht, ook wel optrekkend vocht genoemd, is grondwater dat in de muren trekt. Het vochtprobleem begint vaak in de kelder. Het vocht trekt in de muren doordat een vochtwerende laag ontbreekt. Opstijgend vocht brengt een muffe geur met zich mee en vaak voel je ook hoge luchtvochtigheid in je woning. Je herkent het probleem doordat verf of stucwerk afbladdert, je behang loslaat of doordat je vocht- en schimmelplekken laag op de muur zit. Muren injecteren en/of het afdichten van de kelder lost het vochtprobleem op.

Doorslaand vocht

Heb je vochtplekken op de buitenmuur aan de regenzijde? Dan heb je te maken met doorslaand vocht. Voegwerk laat los en stenen scheuren. Is het vochtprobleem vergevorderd, dan zie je schimmel- en vochtplekken aan de binnenkant van je muur. Doorslaand vocht is altijd hoger op je muur zichtbaar, want het probleem speelt zich altijd boven grondwaterniveau af. Door de gevel te impregneren, reken je af met doorslaand vocht.

Vocht in de kelder

Een kelder ventileren is zo makkelijk nog niet. Het is een vochtige ruimte door de ondergrondse ligging en door het gebrek aan ventilatie, treden vaak condensatieproblemen op. Sijpelwater dringt de kelder binnen en ook kelderwater verspreidt zich graag. De muren zijn niet waterafstotend en dat levert problemen op. Kelderdichting laat je vochtprobleem verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Maar er zijn meer mogelijke oorzaken van een vochtige geur in je woning, zoals:

• problemen met het riool

• schimmels

• onvoldoende ventilatie

• stof

• houten vloeren die nat zijn, maar ook bepaalde meubelmaterialen en bouwmaterialen

• gassen die bijvoorbeeld uit je kruipruimte komen

Hoe voorkom je een muffe geur in je woning?

Het hangt natuurlijk af van of je vochtproblemen hebt en wat voor vochtprobleem precies, maar over het algemeen zijn er een aantal maatregelen die je zelf neemt om te veel vocht in je woning te voorkomen. Denk aan:

• jouw woning 24 uur per dag goed ventileren (dus niet maar één raam openzetten, een uurtje per dag)

• vochtige ruimtes altijd goed droog maken, bijvoorbeeld de keuken na het koken en de badkamer na het douchen en maak gebruik van afzuigers

• laat was niet binnen drogen, maar buiten als dit kan en voorkom lekkages of los ze zo snel mogelijk op

• maak voegen regelmatig goed schoon, om te voorkomen dat schimmels zich daar wel heel erg thuis voelen

Gek worden van muffe geur en schimmels

Specialistisch advies bij een vochtige of muffe geur in je woning?

Ruik jij een muffe en vochtige geur in huis en vermoed je vochtproblemen? Wij kennen de specialisten in jouw regio die snel beschikbaar zijn om je vochtprobleem op te lossen. Kom gratis en vrijblijvend in contact met vochtbestrijders en ontvang prijsopgaven en advies op maat. De vochtbestrijder zal de oorzaak van de muffe geur lokaliseren en verhelpen, zodat jouw woning weer als vanouds ruikt.

 Offertes ontvangen? Vul hier je gegevens in.

Vul onderstaand formulier in en ontvang offertes op maat. De bij Solvari aangesloten specialisten bellen je voor het maken van een afspraak. Na de inspectie door de vochtspecialist ontvang je direct een offerte.

  • 1
  • 2
  • 3

Adresgegevens


Opdrachtomschrijving


Contactgegevens

+32
+32
Door verder te gaan ga je akkoord met onze algemene voorwaarden

Meer informatie

Deel deze pagina