Blog boordevol wooninspiratie

Op de wooninspiratieblog van Solvari vindt u alles over duurzaam wonen, de mooiste trends voor uw woning en de beste bespaartips.

Laat u inspireren door Solvari!
Ontdek de voordelen van spouwmuurisolatie voor jouw woning Isolatie

Ontdek de voordelen van spouwmuurisolatie voor jouw woning

Vliegt de warme lucht snel uit je woning? Dan zou het kunnen liggen aan de isolatie van je woning. Je woning isoleren kan op meerdere manieren. Eén daarvan is spouwmuurisolatie.

Bij spouwmuurisolatie moet het vocht dat van buiten naar binnen komt voorkomen. Zo blijft je woning in de winter beter warm en in de zomer lekker koel. Steeds meer mensen kiezen voor spouwmuurisolatie en dat heeft zijn voordelen. Benieuwd wat de voordelen zijn van spouwmuurisolatie? Hierover lees je meer in deze blogpost!

De 5 do’s en dont’s om je woning sneller te laten verkopen! Woning (ver)kopen

De 5 do’s en dont’s om je woning sneller te laten verkopen!

Bij de verkoop van je woning, is de presentatie van je huis erg belangrijk voor de kijkers. Wat je woning uitstraalt, kan het verschil maken om je woning snel te laten verkopen. Wij hebben de 5 do’s en dont’s voor je op een rijtje gezet, om je huis sneller te laten verkopen. Benieuwd? Lees snel de blogpost hieronder!

Hoe isoleer ik mijn woning? Alles over woningisolatie. Isolatie

Hoe isoleer ik mijn woning? Alles over woningisolatie.

Het isoleren van je woning is erg slim om te doen. Geniet van het comfort van een geïsoleerde woning, een heerlijk warme woning in de winter en een koude woning in de zomer. Wie wil dat nou niet? In deze blogpost lees je alles over het isoleren van je woning!

1 op de 8 Belgen worden ziek door ongezonde woning Gezond wonen

1 op de 8 Belgen worden ziek door ongezonde woning

Wie had er nou gedacht dat je ziek kan worden van je eigen woning? Maar het gebeurd vaker dan je denkt. Eén op de acht Belgen geeft aan in een ‘ongezonde’ woning te leven. De oorzaak hiervan is dat mensen in een vochtig gebouw wonen met een tekort aan daglicht of met onaangepaste temperaturen. Dit blijkt uit een onderzoek waaraan 12.000 Europeanen meededen. Wat voor gezondheidsproblemen krijg je door een ongezonde woning en wat kan je hiertegen doen? Je leest het hier in deze blogpost!

Waaraan kan je een vochtig huis herkennen? Gezond wonen

Waaraan kan je een vochtig huis herkennen?

Het herkennen van vocht in huis is niet altijd even makkelijk. Sommige signalen zijn snel op te merken, terwijl andere signalen moeilijker te herkennen zijn. Ontdek in deze blog welke signalen van vochtproblemen jij kunt ontdekken!

Ontdek de voordelen van zonnepanelen in de winter Duurzame energie

Ontdek de voordelen van zonnepanelen in de winter

Veel mensen denken dat zonnepanelen alleen energie opwekken door zonlicht. Maar dat is niet het geval. Nu de winter voor de deur staat, vinden veel mensen dat het niet de beste tijd is om zonnepanelen te installeren. Toch zijn er veel voordelen om zonnepanelen in de winter aan te schaffen. Benieuwd naar de verschillende voordelen? Je leest ze in de blogpost hieronder!

De beste tips tegen vocht in je woning Gezond wonen

De beste tips tegen vocht in je woning

De herfst is weer begonnen en zo kan het zijn dat er veel vocht in de lucht hangt in het koude België. Vocht in huis is niet alleen schadelijk voor je woning, maar ook nog eens voor je gezondheid. In een vochtig klimaat trekt dit schimmels en huismijten aan, hier kan je gezondheidsklachten van krijgen. Met onderstaande tips helpen we je om vocht in huis te bestrijden.

Hoe zorg ik voor de ideale temperatuur in mijn woning? Isolatie

Hoe zorg ik voor de ideale temperatuur in mijn woning?

Heb je het ene moment warm en het andere moment weer koud in je woning, en vraag jij je nou af op welke manier je zorgt voor een aangename (ideale) temperatuur in jouw woning? In deze blog lees je hoe je dit kunt aanpakken!