Muren impregneren en injecteren tegen vochtproblemen

1076

Als je te maken hebt met opstijgend of doorslaand vocht, is het verstandig om zo snel mogelijk dit vochtprobleem te bestrijden. Muren impregneren of muren injecteren ligt bij deze vochtproblemen voor de hand. Het is belangrijk om een vochtbestrijder erbij te halen, om problemen achteraf of tijdens de bestrijding te voorkomen. 

Muren impregneren

Er zitten drie grote gevolgen vast aan doorslaand vocht. Het is slecht voor je woning (sommige huizen zijn onbewoonbaar door vocht), het tast je gezondheid aan en het resulteert in een onnodig hoge energiefactuur. Lees meer hierover op onze pagina over doorslaand vocht

Je muren impregneren is een effectieve manier om doorslaand vocht te bestrijden. Muren impregneren is eigenlijk niets anders dan het waterafstotend maken van de muur. 

Bij het impregneren van jouw muren wordt een vloeistof op de gevel aangebracht. Dit noemt men ook wel het impregneermiddel. Het middel vult de poriën van de buitenmuur, en vormt zo een beschermde en waterbestendige laag. Hierdoor kan vocht niet meer naar binnen dringen via jouw buitenmuur.

Werkwijze muren impregneren

Voorafgaand aan het impregneren van jouw muren zal er een voorinspectie plaatsvinden. Hier wordt gekeken naar de status van je gevel, maar ook je voegwerk en buitenmuur. 

Zodra dit op orde is kan de vochtbestrijder beginnen met het aanbrengen van het impregneermiddel. Het is belangrijk dat er voldoende vloeistof op de muur wordt aangebracht om te zorgen dat alle poriën goed gevuld worden met het impregneermiddel. 

Vind dé beste vochtbestrijder en ontvang gratis offertes.

Muren injecteren

Er zitten drie grote gevolgen vast aan opstijgend vocht. Het is slecht voor je woning (sommige huizen zijn onbewoonbaar door vocht), het tast je gezondheid aan en het resulteert in een onnodig hoge energiefactuur. Lees meer hierover op onze pagina over opstijgend vocht. Muren inspuiten, oftewel het injecteren van muren, is een effectieve manier om optrekkend vocht te bestrijden. 

Bij het injecteren van jouw muren wordt een waterkering aangebracht zodat water niet meer omhoog kan trekken in je muur. Het is net zoals bij het impregneren van de muren van belang om een voorafgaand aan de klus een inspectie uit te laten voeren. 

Muren injecteren begint met een voorinspectie, waarbij gekeken wordt of er scheurtjes in je metselwerk zitten die kunnen worden hersteld. Scheurtjes kunnen er namelijk voor zorgen dat het injectiemiddel kan weglekken. 

Werkwijze muren injecteren

Muren injecteren neemt weinig tijd in beslag. Voorafgaand aan het injecteren van muren worden er een aantal gaten geboord, vaak net boven de grond. Via deze gaten wordt er speciale vochtwerende middelen in de muur gesproten onder hoge druk. 

De vochtwerende middelen zullen zichzelf verspreiden in je muur, wat leidt tot een muur met daarin een waterdichte barrière van vochtwerende middelen. Tot slot worden de gaten weer netjes opgevuld. 

Voorbereiding muren impregneren of injecteren

Welke vochtwerende middelen zijn voor jou geschikt?

Vochtwerende middelen die in je muur worden geïnjecteerd zijn of vloeibaar, of in gelvorm. Muren injecteren met gel werkt over het algemeen sneller. Echter moet een grondige inspectie voor jou vochtprobleem uitwijzen welk middel het meest geschikt is in jouw situatie. 

Muren injecteren is een klus die specialisten op het gebied van vochtproblemen vaak uitvoeren. Muren injecteren zou je zelf kunnen uitvoeren, maar kan veel problemen met zich meebrengen wanneer de uitvoering niet goed is.

Muren impregneren of muren injecteren? Zorg in dat geval voor een goede voorbereiding en vraag gratis offertes aan voor vochtbestrijding in jouw regio. 

Zo ben je verzekerd van kwaliteit en een oplossing op lange termijn. Daarnaast zal de vochtbestrijder haar of zijn ervaring en kennis gebruiken om vocht in huis te verhelpen op een correcte manier.

Vind dé beste vochtbestrijder en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's