Vocht in kelder

Een vochtige kelder is geen feest, ondanks dat het de kelder is en je daar waarschijnlijk niet heel vaak bent. Vaak trekt er een muffe geur door de hele woning en ruik je het in ieder geval in de gang en in de living. De stank is niet alleen hinderlijk; het kan ook nog eens slecht zijn voor je gezondheid.

Oorzaak vocht in je kelder

Bijna altijd is vocht de oorzaak van vocht in je kelder, als het gaat om een vochtige en muffe geur. Vocht zorgt voor schimmels, die niet alleen voor gevaar zorgen, maar ook voor een muffe geur. Daarnaast voelen ongedierte en insecten zich erg thuis in vochtige kelders. Ook zij verspreiden een vieze geur. Veel kelders zijn vochtig en krijgen uiteindelijk te maken met vochtproblemen.

Stinkende kelder

De kelder ligt ondergronds en is omgeven door vochtige grond. Ventileren is lastig in een ruimte als een kelder, dus condensatieproblemen liggen op de loer. Als dan ook grondwater naar binnen sijpelt, is het vochtprobleem compleet.

Gevaar van vocht in je kelder

Aangezien vocht negen van de tien keer de oorzaak is van vocht in je kelder, gaan we daar hier ook even vanuit. Te veel vocht in je kelder en uiteindelijk de rest van je woning, zorgt voor onder andere hoesten en aanhoudende verkoudheidsklachten, opbollende vloeren, loslatend behang, afbladderende verf en stucwerk, aangetaste meubels, schimmels en bijbehorende gezondheidsgevaren. Meer over deze gevaren lees je op onze pagina over gezondheid.

Vocht in je kelder verhelpen

Natuurlijk is het mogelijk aan de gang te gaan met (natuurlijke) luchtverfrissers, zoals een bakje water met rozemarijn, citroen en vanille of een bak baking soda. Beter is het om de oorzaak aan te pakken met kelderdichting en niet alleen de symptomen te bestrijden. Vocht maakt woningen zelfs onbewoonbaar, dus het is verstandig een expert in te schakelen als je vochtproblemen vermoedt.

 Offertes ontvangen? Vul hier je gegevens in.

Vul onderstaand formulier in en ontvang offertes op maat. De bij Solvari aangesloten specialisten bellen je voor het maken van een afspraak. Na de inspectie door de vochtspecialist ontvang je direct een offerte.

  • 1
  • 2
  • 3

Adresgegevens


Opdrachtomschrijving


Contactgegevens

+32
+32
Door verder te gaan ga je akkoord met onze algemene voorwaarden

Meer informatie

Deel deze pagina