Vocht in badkamer

Vind jij het fijn om even te relaxen in bad of in de douche na een drukke dag? Dat is natuurlijk fijn totdat je plotseling opvallende vieze, zwarte plekken om je heen ziet. Deze zwarte plekken worden veroorzaakt door vocht en schimmels. De badkamer is het meest vochtige ruimte in je woning, dus dat het een vochtprobleem oplevert is voor de hand liggend. Dit betekent niet dat je geen last kunt krijgen van al dat vocht. Het is handig om maatregelen te nemen om vocht in je badkamer te vermijden.

Oorzaak vocht in badkamer

In de badkamer komt het meeste vocht vrij. Wanneer je een douche of een bad neemt, produceer je waterdamp. Warme waterdamp condenseert op koude oppervlakken, wat je meestal terugziet op de spiegel. Door deze vorming van condens kunnen wanden, vloeren en plafonds van de badkamer door vocht worden aangetast. Na een verloop van tijd kan dit zorgen voor vochtige plekken en schimmels. Een vochtige badkamer heeft twee belangrijke oorzaken:

-De waterdamp kan niet verdwijnen als de ruimte onvoldoende wordt verlucht en zal in de badkamer condenseren op de muren en plafond.

-Door onvoldoende verwarming van de badkamer, zal het water niet verdampen en verlaat de lucht moeilijk uit de ruimte.

Vochtige badkamer

Vochtige badkamer herkennen

• Vocht in de badkamer kan je aan de volgende dingen herkennen:

• Regelmatig condens op de ramen

• De radiator is aangetast door roest

• Zwarte plekken op het plafond en muren

• Vochtplekken of druppels op het plafond en muren

• Verf- of stucwerk dat loslaat of gaat scheuren

• Muffige geur

Bestrijden van vocht in badkamer

Om schimmel- en vochtplekken te bestrijden is het belangrijk om de badkamer goed te ventileren. Na het douchen of badderen kan je het raam enkele uren open laten, om zo de badkamer te verluchten en overtollige waterdamp te vermijden. Vaak vergeten mensen om een raam open te zetten of is het niet mogelijk om een raam te openen, zeker in de koude wintermaanden. Om een goede verluchting te garanderen kan je het beste een afzuigsysteem plaatsen. Het afzuigsysteem kan je enkele uren per dag aanzetten om de vochtige lucht naar buiten te stuwen. Mocht je last hebben van hardnekkige vochtproblemen in je badkamer? Dan is het inschakelen van vochtbestrijder geen slecht idee.

 Offertes ontvangen? Vul hier je gegevens in.

Vul onderstaand formulier in en ontvang offertes op maat. De bij Solvari aangesloten specialisten bellen je voor het maken van een afspraak. Na de inspectie door de vochtspecialist ontvang je direct een offerte.

  • 1
  • 2
  • 3

Adresgegevens


Opdrachtomschrijving


Contactgegevens

+32
+32
Door verder te gaan ga je akkoord met onze algemene voorwaarden

Meer informatie

Deel deze pagina