Vocht in slaapkamer

Merk je dat er vochtplekken op de muren verschijnen, ruikt jouw slaapkamer muf of vormen er druppels op de ramen? Dan heb je waarschijnlijk last van vocht in je slaapkamer. Vochtproblemen kan je het beste zo snel mogelijk oplossen, om verdere schade aan jouw woning en gezondheidsproblemen te vermijden. Hier ontdek je de oorzaken van vocht in de slaapkamer en de beste tips om dit te bestrijden.

Hoe ontstaat vocht in slaapkamer?

Een meest voorkomende oorzaak van vocht in de slaapkamer komt uit de normaalste activiteiten die je op een dag doet, zoals ademen, wassen en zweten, wat zorgt voor een hoge luchtvochtigheid. Deze vochtige lucht kan al snel nergens heen, als er gebrek is aan goede ventilatie. Hierdoor ontstaan eventuele vochtproblemen.

Vochtproblemen hoeven niet altijd van binnenuit te ontstaan. Het kan ook via buiten ontstaan. Wanneer je gevel bijvoorbeeld is beschadigd, dan kan het doorslaand vocht veroorzaken. Als deze niet goed is afgedekt kan het vocht hierin trekken en verspreid zich op die manier door de muur heen, er ontstaat hierbij ook vochtplekken.

Vocht in slaapkamer

Gevolgen van vocht in slaapkamer

Vocht in de slaapkamer kan schade toebrengen aan jouw woning en verschillende ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Ieder mens produceert elke nacht met zijn of haar ademhaling ongeveer 1 a 2 liter waterdamp. In combinatie met deze waterdamp en een vochtige slaapkamer, kan dit negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid en is het van belang om het vochtprobleem in je slaapkamer snel aan te pakken. De mogelijke gevolgen kunnen zijn:

Gezondheidsklachten

Een vochtige omgeving is de ultieme broedplaats voor schimmels. Schimmels kunnen leiden tot allergieën en ademhalingsproblemen. Materialen die blootgesteld zijn aan vocht kunnen ook bronchitis, verkoudheid en astma veroorzaken. Wanneer de luchtwegen geïrriteerd zijn, kan dit je slaap verstoren.

Schade aan de woning

Duidelijke gevolgen van een vochtprobleem zijn vocht- en schimmelplekken in de slaapkamer. Ze kunnen ontstaan op de muren, kozijnen en het plafond. Dit ziet er niet alleen lelijk uit maar kan in loop van de tijd ook schade brengen aan je woning; denk hierbij aan loskomend behang en schilderwerk.

Tips om vocht in de slaapkamer te voorkomen

Een goede vochtbalans is belangrijk voor je slaap. Daarom is het niet aan te raden om in een vochtige kamer te slapen, maar ook niet in een te droge lucht. Hierbij enkele tips om de vochtigheid in je slaapkamer op peil te houden:

• Laat in de ochtend het raam gedurende 10-20 minuten open staan, voor voldoende verluchting.

• Sluit overdag de slaapkamerdeuren, zo voorkom je warme lucht uit de badkamer of keuken naar de slaapkamer.

• Laat geen was in de slaapkamer drogen.

• Zorg voor een temperatuur van minstens 15 graden, zowel in de winter als in zomer.

• Laat de slaapkamerdeur ‘s nachts op een kier staan, zo kan het vocht weg dat je ‘s nachts produceert.

• Schakel een vochtbestrijder in bij hardnekkige vochtproblemen.

 Offertes ontvangen? Vul hier je gegevens in.

Vul onderstaand formulier in en ontvang offertes op maat. De bij Solvari aangesloten specialisten bellen je voor het maken van een afspraak. Na de inspectie door de vochtspecialist ontvang je direct een offerte.

  • 1
  • 2
  • 3

Adresgegevens


Opdrachtomschrijving


Contactgegevens

+32
+32
Door verder te gaan ga je akkoord met onze algemene voorwaarden

Meer informatie

Deel deze pagina