1076

Premies voor vochtbestrijding

Vochtproblemen verhelpen is een must. Doordat vocht gezondheidsproblemen oplevert en zorgt voor een dalende woningwaarde, is het van groot belang de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Gelukkig snapt de Vlaamse overheid het belang van een gezonde woonomgeving en is de overheid bereidt voor het toekennen van een geschenk. 

De overheid helpt je met premies voor vochtbestrijding als je vochtproblemen verhelpt, zoals de renovatiepremie en de verbeteringspremie. Dit om de kosten tegemoet te komen en mensen te stimuleren om de kwaliteit van hun woning te verbeteren. Premies voor vochtbestrijding kan je onderverdelen in twee verschillende premies.

Vochtproblemen verhelpen met de renovatiepremie

Een van de premies voor vochtbestrijding die je kan aanvragen is de renovatiepremie. Deze premie kan oplopen tot wel 3.333€ premie! Je hebt alle facturen nodig voor de aanvraag. De renovatiepremie is maximaal 2 keer in 10 jaar tijd aan te vragen en er moet minimaal 1 en maximaal 2 jaar tussen de werken zitten. 

De renovatiepremie bestaat uit 4 categorieën, waaronder ‘structurele elementen van de woning’, waar vochtbestrijding onder valt. Na indiening van de aanvraag, heeft de overheid 8 maanden de tijd voor af- of goedkeuring. Maximaal 12 maanden na de aanvraag, heb je de betaling op je bankrekening staan.

Over die betaling gesproken: om aanspraak te maken op de renovatiepremie, moet het factuurbedrag minimaal 2.500€ exclusief btw zijn. De premie bestaat uit 20 tot 30% van het factuurbedrag exclusief btw. Krijg je 30%, dan is het een maximale premie van 3.333€ per categorie. Voor 20% geldt een maximale premie van 2.500€ per categorie. Voor alle categorieën samen, ontvang je nooit meer dan 10.000€ renovatiepremie.

  • De vochtbestrijdingswerken die meetellen voor de renovatiepremie zijn
  • muren behandelen tegen optrekkend of opstijgend vocht
  • ondergrondse muren behandelen tegen optrekkend of opstijgend vocht
  • muren behandelen tegen huiszwam
  • houten draagvloeren behandelen tegen zwammen en insecten
  • kalkbepleistering tegen muren aanbrengen
Vind dé beste vochtbestrijder en ontvang gratis offertes.

Premies vochtbestrijding

Vlaamse verbeteringspremie voor behandelen van opstijgend vocht

Onder de premies voor vochtbestrijding valt ook de verbeteringspremie. Heb je last van opstijgend vocht? Dan maak je aanspraak op de Vlaamse verbeteringspremie. In een periode van 10 jaar (vanaf de aanvraag van de eerste premie), kan er per woning maximaal 3 keer een verbeteringspremie worden aangevraagd en uitgestrekt. 

Er is een vast premiebedrag bepaald van 750€ voor de behandeling van opstijgend vocht. De voorwaarden om een verbeteringspremie te krijgen hebben te maken met je inkomen, de status van je woning en de ingediende facturen. De verbeteringspremie kan je aanvragen tot 31 mei 2019. Hierna zal de verbeteringspremie overgaan in de overkoepelende renovatiepremie.

Invloed van premies op kosten vochtbestrijding

De premies voor vochtbestrijding hebben een positieve invloed op de te maken kosten voor jouw klus. Aangezien de premies enorm kunnen oplopen, zullen de kosten van vocht bestrijden door een vochtbestrijder lager uitvallen. 

De overheid wilt zoals gezegd streven naar een gezonde leefomgeving en stimuleert met premies voor vochtbestrijding om vochtproblemen te verhelpen. Tevens kan je aanspraak maken op premies voor andere klussen, die gerelateerd zijn aan het verduurzamen en verbeteren van jouw woonomgeving. 

Meer informatie over premies voor vochtbestrijding

Weet je niet precies met welk vochtprobleem je kampt? Lees meer op onze pagina over vochtproblemen. Daarnaast is het goed om je in te lezen over de overkoepelende premie, aangezien deze vanaf 31 mei 2019 als enige premie voor vochtbestrijding geldt. Voor meer informatie over deze toegift en onder andere de mogelijkheden voor jou om aanspraak te maken voor de (overkoepelende)premies voor vochtbestrijding verwijzen wij je graag door naar de website van de Vlaamse overheid.

Vind dé beste vochtbestrijder en ontvang gratis offertes.