Premies voor vochtbestrijding

1076

Aangezien vocht gezondheidsproblemen oplevert en zorgt voor een dalende woningwaarde, is het van groot belang deze vochtproblemen zo snel mogelijk te verhelpen. De Vlaamse overheid snapt het belang van een gezonde woonomgeving en is bereidt om premies te verstrekken. 

Dit doet de overheid om de kosten van vochtbestrijding tegemoet te komen en mensen te stimuleren om de kwaliteit van hun woning te verbeteren. Er zijn 2 mogelijke premies voor vochtbestrijding.

Overkoepelende renovatiepremie

De overkoepelende renovatiepremie is aan te vragen voor dakwerken, gevelwerken, ... en is in te zetten om voordelig om te gaan met opstijgend vocht, kelderdichting, gevelimpregnatie en het behandelen van muren en vloeren tegen ongedierte, insecten, ...

De premie bedraagt 20 of 30% van het totale factuurbedrag en is aan te vragen bij een minimaal factuurbedrag van € 2.500 (excl. btw). De hoogte van de premie wordt gebaseerd op je inkomen. De premie is alleen aan te vragen eens de werken zijn uitgevoerd, gefactureerd of betaald.

Voorwaarden overkoepelende renovatiepremie

Wil je de overkoepelende renovatiepremie aanvragen, dan moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Facturen: voor een premie aanvraag mogen de bijgeleverde facturen niet ouder zijn dan 2 jaar.
  • Eigendom: de eigenaar-bewoner en eventuele meerderjarige medebewoners mogen geen andere woningen bezitten.
  • Woning: de eigenaar moet zijn ingeschreven op het adres voor de renovatie. Ook moet het huis minstens 30 jaar oud zijn en zich bevinden in Vlaanderen.

Gemeentelijke premies

Naast de overkoepelende renovatiepremie bieden sommige gemeenten ook hun eigen subsidies aan. Vochtbestrijding is vaak geen prioriteit, maar wordt in uitzonderlijke gevallen gestimuleerd. Het bedrag en de voorwaarden die aan zo'n premie of subsidie hangen, verschillen per gemeente. 

Wil je een goed beeld van mogelijke subsidies en premies in jouw gemeente, informeer dan bij je gemeente of laat je adviseren door een ervaren vakman. 

Vind dé beste vochtbestrijder en ontvang gratis offertes.

Invloed van premies op kosten vochtbestrijding


Premies vochtbestrijding

De premies voor vochtbestrijding hebben een positieve invloed op de te maken kosten voor jouw klus. Aangezien de premies enorm kunnen oplopen, zullen de kosten van vocht bestrijden door een vochtbestrijder lager uitvallen. 

De overheid wilt zoals gezegd streven naar een gezonde leefomgeving en stimuleert met premies voor vochtbestrijding om vochtproblemen te verhelpen. Tevens kan je aanspraak maken op premies voor andere klussen, die gerelateerd zijn aan het verduurzamen en verbeteren van jouw woonomgeving. 

Meer informatie over premies voor vochtbestrijding

Weet je niet precies met welk vochtprobleem je kampt? Lees meer op onze pagina over vochtproblemen. Daarnaast is het goed om je in te lezen over de overkoepelende renovatiepremie, aangezien deze ingewikkeld kan zijn. Voor meer informatie over deze toegift en onder andere de mogelijkheden voor jou om aanspraak te maken voor de overkoepelende renovatiepremie voor vochtbestrijding verwijzen wij je graag door naar de website van de Vlaamse overheid.

Vind dé beste vochtbestrijder en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's