Vocht bestrijden

Vochtplekken in je woning zijn niet alleen lelijk; ze zijn ook slecht voor je gezondheid. Daarnaast loopt ook je woning gevaar door vocht. Sommige woningen zijn zelfs onbewoonbaar door vocht. Vochtproblemen snel oplossen is daarom belangrijk! Hier ontdek je en een overzicht van mogelijke oorzaken van te veel vocht en vochtplekken in je woning én bijbehorende oplossingen.

Doorslaand vocht

Sommige muren laten vocht doordringen. In sommige gevallen gaat dit zo ver, dat het vocht aan de binnenkant van je woning zichtbaar is. Het gaat dan niet per se om oudere woningen, ook jongere woningen met bepaalde baksteensoorten kampen met vochtproblemen. Je herkent dit vochtprobleem als eerst aan de buitenkant van je muur: natte plekken, witte vlekken, loslatend voegwerk en barstende stenen. Meestal gaat het om de muur aan de regenzijde. Als het aan de binnenkant van je woning zichtbaar is, dan zie je vochtplekken op je muur. Omdat het probleem zich altijd boven grondwaterniveau afspeelt, zitten de vochtplekken altijd hoger op de muur. Heb je last van dit vochtprobleem? Dan heb je te maken met doorslaand vocht.

Zo los je doorslaand vocht op

Doorslaand vocht is te verhelpen door de muur te impregneren. Specialisten behandelen de muur met een product dat ervoor zorgt dat je muur voortaan bestand is tegen het doorslaan van vocht.

Doorslaand vocht bestrijden

Opstijgend vocht

De meeste Vlaamse muren bestaan uit poreus materiaal als steen en beton. Als er geen of een slechte waterkering aanwezig is, dan werkt de muur als een spons en zuigt hij grondwater op. Vaak begint het probleem bij de kelder. Opstijgend vocht is te herkennen aan een hoge luchtvochtigheid in huis, behang of pleisterwerk dat loskomt, vochtplekken onderaan de muur, een muffe geur in je woning en afbladderende verf.

Oplossing voor opstijgend vocht

Om opstijgend vocht te verhelpen, is het aan te raden de muur te injecteren met een vochtwerend product. Omdat het vochtprobleem vaak in de kelder begint, is het in sommige gevallen ook nodig de kelder af te laten dichten.

Vochtige kelder

Kelders zijn handige ruimtes, maar ook vochtige ruimtes. Omdat de kelder omringd is door vochtige grond, gebeurt het regelmatig dat vocht doordringt in de keldermuren en opstijgt. Doordat een kelder niet of slecht te ventileren is, ontstaan er ook vaak condensatieproblemen. Misschien gebruik je je kelder weinig en denk je dat het geen kwaad kan, maar het zorgt ook voor vochtproblemen elders in je woning. Daarnaast is een stinkende kelder ook geen pretje, krijg je te maken met schimmels en bijbehorende gevaren en komt je gezondheid in gevaar — net zoals de stabiliteit van je woning. Je herkent een vochtige kelder aan vochtplekken, een muffe geur en aan de vochtigheid van de producten die je er eventueel opslaat. Stijgt het vocht op, dan zie je vochtplekken laag op de muur op de begane grond.

Kelderdichting

Kelderdichting zorgt ervoor dat jouw kelder weer droogt wordt,. Het hangt af van het precieze probleem, hoe de expert de kelder afdicht. Soms is het voldoende de kelder te ‘bekuipen’: het waterdicht cementeren van de keldermuren. Dit is alleen mogelijk als ook de vloer waterdicht is. Is de druk van het grondwater te hoog, dan is het nodig om de vochtige kelder te draineren. Experts bekijken graag de situatie bij jou thuis om tot een passende oplossing te komen.

Lekkages

Niet in alle gevallen heb je een vochtbestrijder nodig om van bijvoorbeeld vochtplekken in je woning af te komen. Soms gaat het om een gesprongen waterleiding of een andere lekkage. In dat geval heb je geen vochtbestrijder, maar een loodgieter nodig.

Expert inschakelen om vochtproblemen in je woning op te lossen?

Via Solvari kom jij in contact met beschikbare experts die vakkundig je vochtprobleem oplossen. We stellen je graag aan ze voor! Je komt in contact met specialisten in jouw regio en zij brengen geheel gratis en vrijblijvend prijsopgaven op maat uit. Natuurlijk krijg je ook passend advies. Op deze manier vind je gemakkelijk en snel de expert om je vochtproblemen in je woning op te lossen.

 Offertes ontvangen? Vul hier je gegevens in.

Vul onderstaand formulier in en ontvang offertes op maat. De bij Solvari aangesloten specialisten bellen je voor het maken van een afspraak. Na de inspectie door de vochtspecialist ontvang je direct een offerte.

  • 1
  • 2
  • 3

Adresgegevens


Opdrachtomschrijving


Contactgegevens

+32
+32
Door verder te gaan ga je akkoord met onze algemene voorwaarden

Meer informatie

Deel deze pagina