Buitengevelisolatie

Bij buitengevelisolatie isoleert een expert je buitenmuren langs buiten. Die isolatie werkt zo'n expert af met een nieuwe gevelbekleding. Zo geniet je van een lagere energiefactuur, een optimaal warmtecomfort én een nieuwe uitstraling van je woning. 

Vergelijk offertes

1072

Voordelen buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie biedt heel wat voordelen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste redenen om je buitengevel te isoleren: 

Optimaal warmtecomfort

Dankzij deze methode ben je 100% zeker van muurisolatie zonder koudebruggen. Zo geniet je van een constante binnentemperatuur. En dat het hele jaar lang!

Lagere energiekosten

Een naadloze isolatielaag tegen je gevel betekent ook een maximale besparing op je energiefactuur. Zo verdien je je investering al terug na 7 à 10 jaar!

Nieuwe uitstraling voor je woning

Een vakbedrijf werkt je gevelisolatie af met een nieuwe gevelbekleding naar keuze: crepi, hout, steenstrips, ... Zo creëer je moeiteloos een frisse look voor je huis. 

Beschermd tegen weersinvloeden

Met een nieuwe isolatielaag en een nieuwe gevelbekleding mag je op je beide oren slapen: je woning is optimaal beschermd tegen vocht, vorst, vuil, ...

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Crepi

Zeer professioneel. uitstekende afhandeling, kwalitatief hoogstaande afwerking.

Jo uit Grimbergen zocht naar Buitengevel isoleren / bekleden en koos voor Kijzer

Magda

Zeer goede service ze werken heel proper goede communicatie

Magda uit Antwerpen zocht naar Buitengevel isoleren / bekleden en koos voor Gevel Meester

Wat kost buitengevelisolatie? 

De prijs voor buitengevelisolatie verschilt vooral volgens de gekozen gevelafwerking. Zo komt gevelisolatie met crepi gemiddeld goedkoper uit dan met steenstrips. Enkele richtprijzen op een rij:

Buitengevelisolatie met crepi: vanaf 100 euro per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

Buitengevelisolatie met steenstrips: vanaf 150 euro per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

- Buitengevelisolatie met houtvanaf 120 euro per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

Veelgestelde vragen over buitengevelisolatie

Absoluut, via de Mijn VerbouwPremie van de Vlaamse overheid kan je een flink stuk van je investering terugkrijgen. Dat premiebedrag kan oplopen van 35% tot zelfs 50% van de eindfactuur, afhankelijk van je inkomenscategorie. En is je woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je slechts 6% btw op alle arbeids- en materiaalkosten. 

Dat hangt helemaal van jouw situatie en je budget af. Hou je het liever goedkoper en zijn je buitenmuren nog in een goede staat? Dan is spouwmuurisolatie de beste keuze. Maar zijn je gevels aan een renovatie toe en wil je je woning ook een nieuwe uitstraling geven? Dan is het verstandiger om je buitenmuren langs buiten te isoleren. 

Doorgaans gaat het om harde en vochtbestendige isolatieplaten uit kunststof. Speelt de dikte van de isolatielaag een grote rol? Dan is PIR-isolatie een goede keuze. Vanwege de uitstekende isolatiewaarde kan een vakbedrijf met zulke platen dunner isoleren. Met platen uit bv. XPS heb je een dikkere isolatielaag nodig om dezelfde isolatiewaarde te behalen. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor buitengevelisolatie