Verhoog je wooncomfort met buitengevelisolatie

1072

Wat levert buitengevelisolatie jou op?

Wij kunnen ons voorstellen dat jij je eerst wil verdiepen in buitengevelisolatie voordat je een keuze maakt. Als je overweegt te investeren in buitengevelisolatie lees je hier interessante informatie over de voordelen die het met zich meebrengt, welke typen isolatie er mogelijk zijn, de kosten en welke premie beschikbaar is. Het bekendste voordeel is uiteraard dat je bespaart op je energiefactuur doordat de warmte veel beter binnen blijft. Maar ook heb je op deze manier geen last meer van vocht en schimmels en sluit je geluiden en de tocht die voorheen door de muur naar binnen kon dringen buiten.

Bespaar op je energiefactuur

Buitengevelisolatie brengt veel voordelen met zich mee. Zo bespaar je jaarlijks tot wel 760€ op je energiefactuur. Daarnaast is buitengevelisolatie snel terugverdiend. Je ontvangt per vierkante meter 15€ euro premie voor buitengevelisolatieJe woning oogt als nieuw!

Met het isoleren van de buitengevel kies je meteen voor een hele nieuwe uitstraling van je huis. Houd je van een klassieke uitstraling? Dan kies je voor steenstrips. Zie je je woning liever strak en modern? Dan zijn crepi en spuitkurk een uitkomst.Aangename temperaturen in huis

Niet alleen ziet je woning er weer uit als nieuw, ook het wooncomfort binnenshuis verhoogt. Doordat je woning beter geïsoleerd is, is de temperatuur in alle seizoenen aangenaam. 

Benieuwd naar de investering in buitengevelisolatie voor jouw woning? Wellicht wil je kosteloos en zonder verplichtingen in contact komen met isolatiespecialisten in jouw regio?

Een greep uit de bij Solvari aangesloten buitengevelisolatie-specialisten

Verschillende soorten buitengevelisolatie 

De buitengevel isoleren is de duurste vorm van isoleren, maar zorgt ook voor de grootste besparingen. Daarbij profiteert je niet alleen van besparingen op de energiefactuur, maar ook van een gevel met een compleet nieuwe uitstraling. De waarde van je woning zal aanzienlijk stijgen! Er zijn drie verschillende soorten buitegevelisolatie. Wil je weten wat jouw investering zou zijn? Vraag dan gratis & geheel vrijblijvend een offerte aan.
Steenstrips

Heeft het je voorkeur om je woning een rustieke uitstraling te geven, dan zijn steenstrips echt iets voor jou! Steenstrips zijn in vele varianten beschikbaar.

Steenstrips zijn smalle stroken die uit een baksteen gezaagd zijn met een diepte van 20 tot 50 millimeter. Doordat de steentrips ook op de hoeken zijn bevestigd, wekt het de indruk dat je een dikke bakstenen muur hebt. Deze authentieke uitstraling is geliefd bij velen.

Steenstrips hebben verschillende voordelen zoals de ruime keuze uit materiaal en textuur. De steenstrips komen over de bestaande muur en het heeft de uitstraling van een volwaardige, dikke bakstenen muur.

Crepi

Crepi, ook wel beter bekend als pleisterwerk, is de populairste manier om de buitenmuur mee af te werken en is uitermate geschikt om te combineren met isolatiemateriaal.

Buitengevelisolatie bestaat uit drie stappen: het plaatsen van de isolatieplaten, het wapeningsnet aanbrengen en een waterafstotende cementlaag eroverheen. Nadat het cement is uitgehard, volgt de afwerking met crepi. 

Crepi heeft verschillende voordelen. Je gevel ziet eruit als nieuw en is beter beschermd tegen weersinvloeden. Ook is het voegwerk niet langer kwetsbaar voor schade. Als laatste maakt het een einde aan doorslaand vocht. 

Spuitkurk

Het gebruik van spuitkurk is een vrij nieuwe isolatiemethode. Met spuitkurk heb je een ruime kleurkeuze en is milieuvriendelijk.

Spuitkurk bestaat uit kurkgranulaat dat een geheel vormt door acrylhars. Hierdoor is spuitkurk een milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar product. De laag is ongeveer 7 mm dik. Het materiaal zorgt ervoor dat er minder temperatuurschommelingen in de woning zijn.

In Vlaanderen is deze methode erg in opkomst door de verschillende voordelen die het biedt. Spuitkurk is van nature vochtafstotend, waardoor er geen kans is op rot of schimmel. Ook is er een minimale kans tot scheurvorming door de elasticiteit van kurk. De kleur is op basis van RAL-nummers.

Gratis en vrijblijvend prijzen vergelijken van meerdere buitengevelisolatie-specialisten? Besparingen tot wel 40% mogelijk!

Prijzen voor buitengevelisolatie

Er zijn verschillende factoren die de prijs voor buitengevelisolatie bepalen. Jouw situatie, wensen en het te isoleren oppervlak. Wat voor afwerking zou je bijvoorbeeld graag willen? Er zijn verschillende soorten buitengevelisolatie zoals: crepi, steenstrips en spuitkurk. Daarnaast bepaalt het uurloon van de specialist de uiteindelijke kosten.

De duurste methode zijn steenstrips. Dit komt voornamelijk doordat de afwerking erg arbeidsintensief is vanwege het op maat zagen van de stenen en de plaatsing hiervan. 

In de prijs van crepi zijn de isolatie en het pleisterwerk inbegrepen. De prijs per vierkante meter is slechts een indicatie, de prijzen vallen mogelijk hoger of lager uit.

Spuitkurk is gemiddeld gezien de meest voordelige methode.

Wat de uiteindelijke kostprijs is hangt af van het uurloon van de isolatiespecialist, de kwaliteit van het isolatiemateriaal en niet te vergeten de bereikbaarheid van de gevel. Ook de kleurkeuze kan meewegen in de prijs. Wij raden je aan altijd offertes te vergelijken om inzicht te krijgen in de prijzen die nu gelden.

Type isolatie Richtprijs
Steenstrips 150€ per m2
Crepi 80€ - 120€ per m2
Spuitkurk 60€ - 80€ per m2

Premie voor buitenmuurisolatie

In 2019 krijg je 15€ premie voor buitengevelisolatie per geïsoleerde vierkante meter. Deze premie is beschikbaar gesteld door de overheid. Dit scheelt weer een hoop in de kosten voor buitengevelisolatie! Goed om te weten is dat de Rd-waarde moet minstens 3,0 m²K/W zijn.

Houd er rekening mee dat premies voor energiebesparende investeringen tot 2020 worden afgebouwd en de kans dus groot is dat je minder premie bekomt als je langer wacht.

Terugverdientijd buitengevelisolatie

Het verschilt per woning en situatie wat de terugverdientijd voor buitengevelisolatie is. Gemiddeld is je investering in ongeveer tien tot vijftien jaar terugverdiend. Je kiest voor buitengevelisolatie als de spouwmuur te nauw is voor goede isolatie of als je buitengevel beschadigd is. Als je in het laatste geval de buitengevel laat isoleren, bescherm je de gevel meteen weer goed tegen weersinvloeden en zijn vochtproblemen verleden tijd.

Wellicht wil je kosteloos en zonder verplichtingen offertes op maat ontvangen van meerdere isolatiespecialisten in jouw regio?