Buitengevelisolatie  
informatie, advies en offertes

Vrijblijvend buitengevelisolatie-offertes
  • Verhoog je wooncomfort
  • Verlaag je energiefactuur
  • Gemiddeld 35% minder warmteverlies
1072

Profiteer van de voordelen van buitengevelisolatie

Met buitengevelisolatie profiteer je van veel voordelen. Zo bespaar je niet alleen op de energiefactuur, ook geniet je van een hoger wooncomfort en stijgt de woningwaarde. Meer weten over het isoleren van de buitengevel? Lees dan verder.

Buitengevelisolatie voordelen

Voordelen van buitengevelisolatie

Met het laten isoleren van de buitengevel kun je flink besparen op de energierekening. Doordat er minder gas nodig is om te stoken, bespaar je jaarlijks tot wel honderden euro's.

Ook geniet je met buitengevelisolatie van een verhoogd wooncomfort. Zo profiteer je het gehele jaar van een aangename temperatuur in huis. Bovendien krijgt je woning een nieuwe look. Mooi meegenomen: een geïsoleerde buitengevel verhoogt de woningwaarde.

Kosten buitengevelisolatie

Kosten van buitengevelisolatie

Wat het kost om je buitengevel te laten isoleren, hangt af van meerdere factoren. Zo zit er verschil in het isolatiemateriaal en het soort afwerking dat je kiest voor de buitengevel. Bovendien is de prijs ook afhankelijk van je persoonlijke woonwensen.

Natuurlijk is de prijs ook afhankelijk van de door jou gekozen specialist. Vergelijk offertes en ga voor de beste optie!

Rendement buitengevelisolatie

Rendement van buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie heeft een hoge isolerende werking, waardoor je minder hoeft te stoken. Het rendement van buitengevelisolatie is hoog en jaarlijks kun je tot wel 30% besparen op de energiefactuur. 

De exacte terugverdientijd van gevelisolatie verschilt per situatie. Wil je meer weten over de terugverdientijd van gevelisolatie?

Werking en installatie buitengevelisolatie

Plaatsing en werking van buitengevelisolatie

De gevel is, samen met het dak, het belangrijkste onderdeel van een woning. Gevelisolatie wordt uitgevoerd door het aanbrengen van isolatiemateriaal aan de buitenzijde van de gevel. Vervolgens wordt de gevel voorzien van pleisterwerk, steenstrips of tegelwerk. 

Buitengevelisolatie kenmerkt zich door het vast- en tegenhouden van warmte. De isolerende werking zorgt er bovendien voor dat overtollig vocht buiten blijft. Zo profiteer je het gehele jaar van een aangename temperatuur in huis.

Brochure buitengevelisolatie

Alle informatie over buitengevelisolatie samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze brochure helemaal gratis.

Afwerkingen van buitengevelisolatie

De afwerking van buitengevelisolatie kun je geheel aan je persoonlijke wensen aanpassen. De meest voorkomende afwerkingen zijn steenstrips, crepi en spuitkurk.

Crepi

Crepi, ook wel beter bekend als pleisterwerk, is de populairste manier om de buitenmuur mee af te werken en is uitermate geschikt om te combineren met isolatiemateriaal. Je gevel ziet er als nieuw uit én is beter beschermd.

steenstrips
Steentrips

Steenstrips zijn smalle stroken die uit een baksteen gezaagd zijn met een diepte van 20 tot 50 millimeter. Doordat steenstrips ook op de hoeken zijn bevestigd, wekt het de indruk dat je een dikke bakstenen muur hebt.

Spuitkurk

Spuitkurk is een vorm van gevelbekleding met een isolerende werking. Het is milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. De laag is tussen de 2.5 en de 3 millimeter dik, en zorgt voor minder temperatuurschommelingen in je woning.

Reviews van klanten

Jason uit Zillebeek
"Door gevelisolatie heeft mijn woning een nieuwe uitstraling gekregen en is de energiefactuur lager. Zeer blij!"

Johan uit Beveren
"Vanwege de Vlaamse isolatienorm offertes gevraagd bij Solvari. Goede keuze geweest!"

An uit Putte
"Betrouwbare specialisten ontvangen voor dak- en buitengevelisolatie. Content!"

Vergelijk offertes voor buitengevelisolatie

Wil je óók profiteren van lagere energiekosten? Vraag gratis en vrijblijvend buitengevelisolatie offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de factuur.

Waarom offertes via Solvari vergelijken?

Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

Beoordeel op punten die je belangrijk vindt

Kies voor de specialist met het beste aanbod

Bespaar tijd en moeite vanuit huis

Vraag offertes aan:

Blog

Vochtproblemen door isolatie? Echt niet!

Dit is waarom je kiest voor isolatie in de zomer

De juiste offerte en specialist in 6 stappen

Veelgestelde vragen

Buitengevelisolatie komt met veel voordelen. Het belangrijkste gegeven is het feit dat je energierekening omlaag zal gaan en je wooncomfort tegelijkertijd zal verbeteren. 
Er zijn meerdere soorten buitengevelisolatie beschikbaar met verschillende isolatiematerialen. Lees hier alles over de soorten en materialen voor buitengevelisolatie.
De kosten van buitengevelisolatie lopen enorm uiteen. Je moet rekening houden met verschillende factoren die de kostprijs kunnen beïnvloeden. 
Door het plaatsen van buitengevelisolatie zorg je ervoor dat het warmteverlies dat er in je woning is wordt beperkt. Hoe gaat het plaatsen van buitengevelisolatie nou precies in zijn werking vraagt u af? Dat leest u op onze pagina over het plaatsen van buitengevelisolatie.
De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

Alle informatie op één plek?

Eerder bekeken pagina's