Woningisolatie: profiteer van de voordelen

Blijft de energiefactuur stijgen terwijl er in het verbruik niks is veranderd? Denk dan eens na over het isoleren van je woning. Met woningisolatie profiteer je van veel voordelen. De belangrijkste voordelen zijn dat woningisolatie zorgt voor een hoger wooncomfort, een lagere energiefactuur én het draagt bij aan een beter milieu.

Bespaar met isolatie
Vergelijk bedrijven zoals:

Woningisolatie: Hoeveel bespaar jij?

Kom erachter wat isolatie jou oplevert.

Ari denkend
0

Wil je besparen op de jaarlijkse energiefactuur?

Ja
Nee

Is je woning gebouwd tussen 1920 en 1992?

Ja
Nee

Gefeliciteerd, woningisolatie is een goede investering voor jou!

Woningisolatie is iets voor jou, maar niet alle isolatievormen zijn geschikt.

Lees verder en kom erachter welke isolatievormen mogelijk zijn voor je woning.

Met woningisolatie kun je niet alleen besparen, ook profiteer je van nog meer voordelen!

Lees verder en kom erachter wat woningisolatie voor jou kan betekenen.

Met het isoleren van je woning kun je flink besparen op de energiefactuur!

Woningisolatie heeft veel meer voordelen dan alleen het besparen op de energiefactuur! Zoals vermindering van de CO2-uitstoot voor een beter milieu.

Rekenhulp voor woningisolatie

Met het isoleren van joe woning kun je flink besparen op de energiefactuur. Bovendien verminder je de CO2-uitstoot en draag je dus bij aan een beter milieu.

Benieuwd welke isolatiemaatregelen voor jou geschikt zijn en hoeveel je kunt besparen? Kom er binnen 2 minuten achter met onze woningisolatie rekenhulp!

Bereken jouw besparing

Isolatie specialist

De werking van isoleren

Isolatie is een proces van materialen dat ervoor zorgt dat warmte zo min mogelijk van de ene naar de andere zijde kan verplaatsen. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de binnentemperatuur constant blijft.

In de winter zorgt isolatie ervoor dat warmte niet uit een woning of pand kan ontsnappen, wat zorgt voor een aangename temperatuur. In de zomer wordt de warmte juist buitengesloten, hierdoor blijft het tijdens warme zomerdagen binnen lekker koel.

Isolatie voordelen

De voordelen van woningisolatie

Met het goed isoleren van je woning kun je flink besparen op de energiefactuur. Bovendien verminder je de CO2-uitstoot en draag je dus bij aan een beter milieu. Win-win. 

Wist je ook dat met isoleren de waarde van je woning zal stijgen? De warmte blijft langer in de woning en isolatie zorgt ervoor dat de vaste lasten dalen. Zo begrijp je vast dat een geïsoleerde woning beter in de huizenmarkt ligt!

Tip: Woningisolatie wordt aantrekkelijk gemaakt door premies van de Vlaamse overheid, Infrax of Eandis (netbeheerder) en in veel gevallen de gemeente. Je kunt vaak tot wel 15€ per m2 terugkrijgen!

Kosten spouwmuurisolatie

De kosten van isolatie

Wat het kost om je woning te isoleren, hangt af van aan aantal factoren. Zo beïnvloeden het soort isolatie en de oppervlakte de investering. In onderstaand schema kun je ter indicatie de verschillende soorten en de bijbehorende prijzen bekijken. De prijzen zijn inclusief plaatsing.

Soort isolatie Gemiddelde prijs (incl. arbeid)
Spouwmuurisolatie  15€ -  30€ per m2
Dakisolatie  30€ -  50€ per m2
Buitengevelisolatie 100€ - 130€ per m2
Vloerisolatie  23€ -  40€ per m2
Isolatie brochure

Brochure woningisolatie

Alle informatie over isoleren samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze woningisolatie brochure helemaal gratis.

Soorten isolatie

Er zijn verschillende manieren om je woning te isoleren. De bekendste vormen zijn spouwmuur-, dak-, of buitengevel isolatie.
Spouwmuurisolatie
 • Zorgt voor een constante temperatuur
 • Kan binnen één dag uitgevoerd worden
 • De binnenmuur blijft mooi en egaal
 • Keuze uit verschillende materialen
Dakisolatie
 • Gaat warmteverlies bij het dak tegen
 • Houdt ook koude lucht buiten
 • Hoog rendement
 • Verschillende materialen mogelijk
Buitengevelisolatie
 • Biedt een hoge isolatiewaarde
 • Hoog rendement
 • Keuze uit diverse materialen
 • Aan te passen aan je woonwensen
Vloerisolatie
 • Hoog rendement
 • Hoge isolerende werking
 • Geen last van koudebruggen
 • Te combineren met vloerverwarming

Ontvang isolatie offertes

Wil je óók genieten van meer wooncomfort en een lagere energiefactuur? Vraag gratis en vrijblijvend isolatie offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten uit de regio op prijs en kwaliteit.

 • 1
  Woning
 • 2
  Project
 • 3
  Omschrijving
 • 4
  Locatie
 • 5
  Gegevens

Opdrachtomschrijving

Doorgaan
In de meeste gevallen is spouwmuurisolatie de slimste keuze! Het grote voordeel van spouwmuurisolatie is dat er geen grote breekwerken nodig zijn en de investering zal je het snelste terugverdienen.
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan

Adresgegevens

Wij vragen je adresgegevens zodat wij specialisten kunnen vinden die werkzaam zijn in je regio.

We herkennen de combinatie van dit huisnummer en deze postcode niet. Wil je deze nog eens controleren?
Vorige Doorgaan

Contactgegevens

Wij vragen je adresgegevens zodat wij specialisten kunnen vinden die werkzaam zijn in je regio.

Klopt je telefoonnummer? De specialisten bellen vaak voor meer informatie of om een afspraak te maken bij jou op locatie. Zo krijg je een offerte die past bij jouw wensen.
Dit is geen geldig telefoonnummer. Voer een geldig telefoonnummer in om optimaal van onze dienstverlening gebruik te kunnen maken.
Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruikersvoorwaarden en privacy statement
Vorige

Veelgestelde vragen

Als je je huis wilt laten isoleren, zijn er vier opties: spouwmuurisolatie, dakisolatie, buitengevelisolatie en vloerisolatie.
De investering in spouwmuurisolatie zal je het snelste terugverdienen, echter bespaar je met dakisolatie op jaarbasis het meeste.
Hoeveel isolatie kost, hangt af van de vorm en het materiaal van isolatie waarvoor je kiest.  Spouwmuurisolatie is relatief de goedkoopste vorm van isolatie en kost gemiddeld tussen de 17€ en de 20€ per m2. Dakisolatie kost gemiddeld tussen de 20€ en de 30€ per m2. Buitengevelisolatie rond de 130€ per m2 en vloerisolatie tussen de 23€ en 40€ per m2.
Als je voor goed isolatiemateriaal kiest, gaat isolatie heel lang mee. Je hoeft je meestal niet druk te maken over het onderhoud of een eventuele vervanging.

Alle informatie op één plek?

Wat kan ik verwachten van Solvari?

Via Solvari vergelijk je gratis en vrijblijvend offertes voor het isoleren van je woning. Solvari is dé toonaangevende marktplaats om met de juiste vakman voor je woningverbetering in contact te komen.  Door via Solvari gratis offertes aan te vragen, kom je direct in contact met maximaal vier bij ons aangesloten specialisten uit je regio. Sinds onze start in 2009 zijn daar al honderdduizenden consumenten blij van geworden!
Eerder bekeken pagina's