Zolderrenovatie

Doet je zolder nu alleen dienst als opslagplek voor spullen? En wil je daar verandering in brengen? Dan is het tijd voor een zolderrenovatie! Zo maak je van deze plek in huis een volwaardige woonruimte.

Vergelijk offertes

1975

Wat zijn de voordelen van zolderrenovatie?

Met een grondige zolderrenovatie heb je zo een extra leefruimte op maat van jouw wensen en eisen. Dit zijn de voornaamste voordelen van zo'n renovatie:

Meer woonruimte

Na een zolderrenovatie heb je er een volwaardige woonruimte bij. Zo kan je gipswanden gebruiken om meerdere kamers te maken of een dakkapel laten plaatsen voor meer loopruimte en lichtinval.

Hogere isolatiewaarde

Materiaal dat wordt toegepast voor zolderrenovaties heeft doorgaans een betere isolatiewaarde. Zo bespaar je ook op je energierekening!

Eigen woonstijl

Wat wordt de nieuwe bestemming van je zolderkamer? De mogelijkheden qua design en inrichting zijn nagenoeg eindeloos. Jij bepaalt het eindresultaat van A tot Z!

Waardevermeerdering

Mooie leefruimtes in huis dragen bij aan de waarde van je woning. Dat is handig wanneer je ooit je woning wil verkopen. Zeker wanneer je hierdoor ook nog eens een beter EPC-label behaalt.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Hoeveel kost een zolderrenovatie?

Aangezien er zoveel mogelijk is op gebied van zolderrenovatie, is het erg lastig om een exacte prijs te noemen. Zo kunnen de kosten oplopen tot € 10.000 à 20.000 (excl. btw), maar is dit ook zeker niet altijd het geval. Hieronder een overzicht met gangbare klussen tijdens een zolderrenovatie!

Type klus Gemiddelde prijs (excl. btw)
Zolder isoleren Dakisolatie € 20 à 60 per m²
Vloerisolatie € 20 à 40 per m²
Zoldervloer afwerken Vloerafwerking € 30 à 200 per m²
Dakkapel of dakramen plaatsen Dakkapel € 3.000 à 5.000
Dakraam Vanaf € 400 per raam
Zolderplafond & muren afwerken Gyproc, planchetten & MDF € 30 à 80 per m²
Schilder- & behangwerken € 10 à 25 per m²
Nutsvoorzieningen aanleggen Gas, elektriciteit, afvoer, water, ... Prijs op aanvraag

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor zolderrenovatie