Premies vochtbestrijding 2018

 1. Gemakkelijk en snel offertes ontvangen
 2. Bespaar tot 40% op je klus
 3. Kom in contact met professionele vakmannen

Premies vochtbestrijding 2018

 1. Gemakkelijk en snel offertes ontvangen
 2. Bespaar tot 40% op je klus
 3. Kom in contact met professionele vakmannen

Ontvang gratis offertes

Ruim 3.219.694 mensen gingen je voor!

Vocht bedreigt je woning met een hogere energienota en waardevermindering, maar vormt ook een risico voor de gezondheid van jou en je gezin! Omdat de Vlaamse overheid het verbeteren van je woning stimuleert zijn er een tweetal premies waar je voor in aanmerking komt. 

Je kan premie krijgen voor vochtbestrijding als onderdeel van de Renovatiepremie, (binnen categorie 1: structurele elementen van de woning) en bij de Vlaamse verbeteringspremie. Wij lichten de tweetal premies hieronder toe.

Renovatiepremie voor vochtbestrijding

Vochtbestrijdingswerken die in aanmerking komen:

 • Behandeling van muren tegen optrekkend vocht
 • Behandeling van ondergrondse muren tegen optrekkend vocht
 • Behandeling van de muren tegen huiszwam 
 • Behandeling van houten draagvloeren tegen zwammen en insecten
 • Aanbrengen van kalkbepleistering tegen de muur

Aanvragen premie voor vochtbestrijding

Je kan een Renovatiepremie aanvragen na de uitvoering van de werken en als je de nodige facturen hebt. Er geldt een maximum van 2 aanvragen in 10 jaar tijd. Dat kan met een tussenperiode van minimum 1 jaar en maximum 2 jaar. Een aanvraag kan slechts voor 2 categorieën tegelijkertijd. Voor elke categorie kan je maar 1 x een premieaanvraag doen.

Als je je woning verhuurt aan een sociaal verhuurkantoor, dan kan in 1 keer een aanvraag doen voor 4 categorieën tegelijkertijd. Een tweede aanvraag is dan uitgesloten, dus denk goed na voor je een keuze maakt.

Bij een correcte aanvraag duurt het maximaal 8 maanden voordat de overheid een beslissing heeft genomen over de uitbetaling van de premie. Je ontvang de uitbetaling, mits deze correct is, maximaal 12 maanden na aanvraag.

Het premiebedrag voor vochtbestrijding

Voor elke categorie binnen de Renovatiepremie geldt er een minimum factuurbedrag van 2500 euro, exclusief btw. Het premiebedrag kan hiervoor 20% of 30% zijn van het factuurbedrag, exclusief btw.

Bij 30% geldt een maximum premie van 3333€ per categorie. Voor de 20% berekening is dat een maximum van 2500€ per categorie. In totaal kan er nooit meer dan 10.000 euro worden toegekend voor alle categorieën samen.

Vlaamse verbeteringspremie voor vochtbestrijding

De Vlaamse verbeteringspremie wordt je aangeboden voor specifieke verbeteringswerken aan je woning. Binnen de verbeteringspremie geldt er enkel een premie voor optrekkend muurvocht binnen vochtbestrijding. In tegenstelling tot de Renovatiepremie is er per bouwonderdeel een vast premiebedrag en voor de behandeling van optrekkend vocht is dat 750 euro.