Zonnepanelen

Wil je minder afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet? Dan zijn zonnepanelen een slimme, rendabele investering. Je wekt je eigen groene stroom op en bespaart zo flink op je energierekening! 

Vergelijk offertes

1046

Voordelen zonnepanelen

Kiezen voor zonnepanelen heeft enkele doorslaggevende troeven. We zetten hieronder een paar voordelen voor je op een rij:

Milieuvriendelijk

Zonnepanelen zetten zonlicht om in groene energie. Deze stroom kan je gebruiken voor alle elektrische installaties in je woning. Combineer je die panelen met een warmtepomp, zonneboiler, ...? Dan verwarm je ook groener en goedkoper! 

Minder afhankelijk van energieleverancier

Omdat je je eigen elektriciteit opwekt, neem je minder stroom af bij je energieleverancier. Zo daalt het bedrag op je energiefactuur. Tip: kies ook voor een thuisbatterij om je groene stroom nog optimaler te gebruiken. 

Hogere woningwaarde

Wist je dat de waarde van je huis dankzij zonnepanelen flink stijgt? Bovendien ligt niet alleen je verkoopprijs hoger, maar je krijgt ook een betere EPC-score.   

Snelle terugverdientijd

De prijzen voor zonnepanelen zijn de laatste paar jaar flink gedaald. Dankzij die lagere prijzen verdien je zo'n investering al terug op 5 à 7 jaar. En daarna maak je pure winst!   

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Zeer content

Alles is inorde. Hun werk was erg snel en er deed zich een probleem voor dat onmiddellijk werd verholpen. Ze waren respectvol en vriendelijk.

Alaa uit Kortrijk zocht naar Zonnepanelen installeren en koos voor Ecoworld

Doorlichting NDW

prima om mij samen te werken. Van mijn kant alles onmiddellijk correct betaald. Dus goede rekeningen maken goede vrienden. Afspraken correct uitgevoerd.

luc uit Halle zocht naar Zonnepanelen installeren en koos voor NDW GREEN POWER

Wat is de prijs van zonnepanelen?

De kosten voor een zonnepanelen-installatie berekent een installateur aan de hand van enkele factoren. Belangrijk zijn onder andere je energieverbruik, de beschikbare dakoppervlakte en het individueel piekvermogen (in Wp) per paneel. In totaal betaal je gemiddeld zo’n € 3.500 à 8.000 (excl. btw, incl. installatie) voor een zonnepanelen-installatie. Enkele richtprijzen:

Personen Vereist aantal panelen (400 Wp) Gemiddelde prijs (incl. omvormer & plaatsing)
1 7 € 3.500
3 10 € 5.000
6 15 € 8.000

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Wil je graag besparen op de arbeidskosten van een installateur? Dan overweeg je misschien om zelf je zonnepanelen te plaatsen. Toch raden we dit ten zeerste af. Waarom? De installatie van zonnepanelen vergt een grondige voorkennis van elektriciteitswerkzaamheden. Maak je fouten? Dan komen die je misschien duur te staan, want je hebt geen garantie. Met een installateur gelukkig wel.

In principe hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig. Toch raden we aan om je panelen minstens 1 keer per jaar schoon te maken. Idealiter aan het begin van de lente. Door een laagje vuil daalt het rendement van je installatie soms wel met zo’n 2 à 3 %.

Absoluut! Door de hoge energieprijzen, de invloed van het capaciteitstarief op je energiefactuur en de dalende kostprijs van zonnepanelen, heb je je investering doorgaans na zo’n 5 à 7 jaar terugverdiend. Als je weet dat je gemiddeld zo’n 20 à 25 jaar van je installatie kan genieten, is het duidelijk dat deze investering loont.

In België zijn er geen premies meer voor zonnepanelen. Wel kan je aan een voordelig tarief via de Mijn VerbouwLening geld lenen voor je installatie. Is je woning daarnaast meer dan 10 jaar oud? En schakel je een erkende installateur in? Dan betaal je slechts 6% btw in plaats van 21% op zowel arbeids- als materiaalkosten.

Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende elementen: je budget, je woning, het dakoppervlak en -oriëntatie, je gezinssamenstelling, ... Daarom bespreek je je project beter meteen met een erkende installateur.

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor zonnepanelen