1046

Zonnepanelen
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes

Ontdek wat jij kunt besparen met zonnepanelen

Duurzame energie
Besparing tot 800 € per jaar
Hoog rendement tot wel 5%

Duurzaam energie opwekken met zonnepanelen

Wil je net als veel andere Vlamingen ook besparen op je energiefactuur en streven naar een duurzame wereld? Met zonnepanelen bespaar je direct honderden euro's per jaar. Hier vind je alle informatie over zonnepanelen, waaronder de kosten, terugverdientijd en soorten. Al deze informatie is ook te downloaden als brochure.

Voordelen zonnepanelen

Voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen te laten plaatsen geniet je van veel voordelen:

  • Je wekt voordelig je eigen duurzame energie op. Hierdoor heb je geen last van de stijgende energieprijzen en draag je een steentje bij aan een beter milieu.
  • Zonnepanelen leveren een hoog gemiddeld rendement op van 5% per jaar. Dit is een stuk hoger dan de rente op je spaarrekening.
  • De verbeterde technologie in moderne panelen zorgt ervoor dat er veel meer energie opgewekt kan worden dan vroeger. Daarnaast is de aanschafprijs enorm gedaald. Dubbel voordeel dus!

Meer informatie over zonnepanelen

Zonnepanelen voordelen

Kosten van zonnepanelen

Vlamingen schatten de kostprijzen van zonnepanelen in Vlaanderen 35% te hoog in. Het investeren in zonnepanelen is dus minder prijzig dan men denkt. Wat je exact betaalt hangt van meerdere factoren af. Zo kijken de specialisten naar welke soort paneel het meeste rendement oplevert voor jouw situatie en, in overleg met jou, de hoeveelheid zonnepanelen die geplaatst zullen worden. Je kan ervan uitgaan dat een gemiddelde installatie tussen de 4.500€ en 8.000€ kost.

Meer informatie over kosten

Soorten zonnepanelen

Er zijn drie soorten zonnepanelen met elk hun eigen kenmerken. Welke soort het beste bij jou past hangt af van je budget en wensen. Specialisten kunnen je hier het beste in adviseren.

Monokristallijn zonnepaneel
Monokristallijn

De zonnecellen van een monokristallijnpaneel bestaan uit één kristal. Daarmee zijn ze de beste keus als je het maximale rendement uit je investering wilt halen. De aanschafprijs van monokristallijnpanelen is het hoogst, maar als je een beperkte ruimte op het dak heeft, dan is het aan te raden om voor deze variant te kiezen.

Polykristallijn zonnepaneel
Polykristallijn

In tegenstelling tot monokristallijn bestaan de zonnecellen van een polykristallijnpaneel uit meerdere kristallen. Polykristallijn lijken veel op monokristallijn. Als je genoeg dakruimte hebt, dan kun je snel een redelijk hoog rendement behalen, doordat de panelen over het algemeen gunstig geprijsd zijn.

Amorf zonnepaneel
Amorf (dunne film)

Amorfe zonnecellen bevatten geen kristallen, waardoor de platen buigbaar zijn. Ze renderen het minst, maar als je dakruimte in overvloed hebt, dan kun je het rendement verhogen tot de opbrengst van polykristallijn. Dit kan, afhankelijk van je situatie, een aantrekkelijke optie zijn, omdat amorfe zonnepanelen het goedkoopst zijn.

Zonnepanelen offertes aanvragen, wat zijn de vervolgstappen?

Aanvraag

Vul onderstaand formulier in om offertes op maat te ontvangen.

Contact

Beschikbare experts uit je regio nemen contact op voor het maken van een afspraak.

De offerte

Direct na het contact ontvang je de offertes en ontdek je wat het jou kost/oplevert.

 Offertes ontvangen? Vul hier je gegevens in.

Vul onderstaand formulier in en ontvang offertes op maat. De bij Solvari aangesloten experts bellen je voor het maken van een afspraak. Na het advies van de zonnepanelen-expert ontvang je direct een offerte.


Adresgegevens


Opdrachtomschrijving


Contactgegevens

+32
+32
Door verder te gaan ga je akkoord met onze algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Zonnepanelen vangen zonlicht op, welke wordt omgezet maar huishoudelijke stroom aan de hand van een omvormer. Meer hierover lees je op de pagina over de werking van zonnepanelen.

Gelukkig wekken zonnepanelen ook energie op als het bewolkt weer is. Zo is het ook in België een groene optie voor energie. Vanzelfsprekend wekken zonnepanelen meer energie op onder de volle zon, maar in beide gevallen zijn zonnepanelen zeer rendabel.

Op bijna elk dak kunnen zonnepanelen worden geïnstalleerd. Zonnepanelen zijn geschikt voor zowel platte als schuine daken. Platte daken hebben een extra voordeel, omdat de panelen in een specifieke hoek ten opzichte van de zon gezet kunnen worden. Daarnaast kunnen ze dichter op elkaar gezet worden, wat het rendement uiteindelijk maximaliseert.

Zonnepanelen blijven ongeveer 15 tot 30 jaar functioneren, dit hangt af van de kwaliteit van de panelen.

  • Amorf zonnepanelen hebben ongeveer een levensduur van 15 jaar.
  • Monokristallijne zonnepanelen gaan ongeveer 25 jaar mee.
  • Polykristallijne zonnepanelen gaan ongeveer 25 tot 30 jaar lang mee.

Wij begrijpen dat het optimaal is wanneer een specialist je het werk uit handen neemt en daarom koppelen wij je graag aan de specialisten die je nodig hebt. Vraag gratis offertes aan en vindt de beste specialist bij jou in de buurt.