Zonnepanelen  
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat zonnepanelen voor jou kunnen betekenen

  • Wek duurzame energie op
  • Bespaar tot wel 800€ per jaar
  • Hoog rendement van 5%

1046

Duurzaam energie opwekken met zonnepanelen

Zonnepanelen leveren op dit moment meer op dan geld op de bank. Wil jij besparen op de energiefactuur en bijdragen aan een duurzame wereld? Hier vind je alle informatie over zonnepanelen, waaronder de kosten, soorten en het rendement.

Top pro
Top pro
Premium partner
Premium partner
Zonnepanelen voordelen

Voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je goedkoop eigen duurzame energie op, waardoor je geen last hebt van stijgende energieprijzen én een steentje bijdraagt aan een beter milieu.

De verbeterde technologie in moderne panelen maakt dat er veel meer energie opgewekt kan worden dan vroeger. Bovendien is ook de aankoopprijs enorm gedaald. Dubbel voordeel dus! Wist je bovendien dat je naast het kopen van zonnepanelen ook kunt huren?

Besparen met zonnepanelen

Besparen met zonnepanelen

Wat je kunt besparen met zonnepanelen hangt af van een aantal factoren, zoals het soort zonnepaneel waarvoor je kiest, het aantal zonnepanelen en de richting van je dak. Benieuwd hoeveel je kunt besparen? Kom er binnen twee minuten achter met onze zonnepanelen rekenhulp.

Kosten zonnepanelen

Kosten van zonnepanelen

Het investeren in zonnepanelen is minder prijzig dan veel huiseigenaren denken.

Specialisten bekijken onder andere welk paneel het hoogste rendement geeft in je situatie en hoeveel zonnepanelen er op het dak geplaatst kunnen worden. Je kunt ervan uitgaan dat een gemiddelde installatie tussen de 4.500€ en 8.000€ kost.

Rendement zonnepanelen

Rendement van zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen hangt af van een aantal factoren. Zo spelen het soort paneel, de plaatsing, leeftijd, hellingshoek en de weersomstandigheden een rol. Ook is het belangrijk de zonnepanelen goed te onderhouden.

De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen ligt tussen de 7 en 10 jaar. Zonnepanelen gaan gemiddeld tot wel 25 jaar mee. Dit betekent dat je, mochten er geen andere kosten bijkomen, gemiddeld 16 jaar kunt genieten van gratis stroom!

Werking en installatie zonnepanelen

Werking en installatie van zonnepanelen

Kort gezegd zetten zonnepanelen zonlicht om in elektriciteit. De zonnepanelen zijn op elkaar aangesloten en creëren zo een elektrisch circuit. Een omvormer zorgt ervoor dat gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom. 

Het werken met elektriciteit kan gevaarlijk zijn en is niet voor iedereen weggelegd. Veiligheid staat voorop en daarom is het aan te raden de installatie van zonnepanelen te laten uitvoeren door een specialist. Zo ben je niet alleen verzekerd van een goede installatie, ook kun je rekenen op een optimale werking. 

Zonnepanelen brochure

Brochure zonnepanelen

Alle informatie over zonnepanelen samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze zonnepanelen brochure helemaal gratis.

Soorten zonnepanelen

Er zijn drie soorten zonnepanelen met elk eigen kenmerken. Welke soort het beste bij jou past, is afhankelijk van je budget en persoonlijke wensen. Specialisten kunnen je hier het beste in adviseren.

Monokristallijn zonnepanelen
Monokristallijn

De zonnecellen van een monokristallijn paneel bestaan uit één kristal. Van de verschillende soorten panelen heeft dit type het meeste vermogen en is de beste keuze als je het maximale rendement uit de investering wilt halen. Dit type zonnepaneel raden wij ook aan bij een klein dakoppervlak.

Polykristallijn zonnepanelen
Polykristallijn

In tegenstelling tot de monokristallijn bestaan de zonnecellen van een polykristallijnpaneel uit meerdere kristallen. Polykristallijn lijkt veel op monokristallijn, maar heeft een lagere aanschafprijs. We raden aan om voor deze variant te kiezen als je voldoende dakruimte hebt.

Amorf zonnepanelen
Amorf (dunne cellen)

Amorfe zonnecellen bevatten geen kristallen, waardoor de platen buigbaar zijn. Het rendement ligt een stuk lager dan bij de andere soorten, dit maakt amorf de minst populaire keuze. Bij slechte daken of daken die niet veel gewicht kunnen dragen is het wellicht wel een interessante optie.

Reviews van klanten

Cleo uit Drongen
"Door Solvari liggen er nu zes zonnepanelen op mijn dak. Zij brachten mij in contact met vakmannen, waarvoor veel dank!''

Mark en Sophie uit Gent
"Zeer gelukkig zijn wij met onze panelen. Solvari maakt het eenvoudig om offertes te vergelijken. Een aanrader dus!"

Hans en Els uit Gennip
"Wat ik wil zeggen over Solvari is dat het erg handig is om te gebruiken. Ik vind het een aanrader als je wilt vergelijken."

Vergelijk offertes voor zonnepanelen

Wil je óók profiteren van lagere energiekosten? Vraag gratis en vrijblijvend zonnepanelen offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je tijd en geld.

Waarom offertes via Solvari vergelijken?

Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

Beoordeel op punten die je belangrijk vindt

Kies voor de specialist met het beste aanbod

Bespaar tijd en moeite vanuit huis

Vraag offertes aan:

Blog

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zo kies je de juiste offerte en specialist in 6 stappen

Salderingsregeling

Veelgestelde vragen

Zonnepanelen vangen zonlicht op, dat vervolgens omgezet wordt naar huishoudelijke stroom met behulp van een omvormer. Meer hierover lees je op de pagina over de werking van zonnepanelen.
Zonnepanelen wekken gelukkig ook energie op als het bewolkt weer is. Hierdoor zijn ze ook in België een optie voor groene energie. Het spreekt voor zich dat zonnepanelen meer energie opwekken in de volle zon, maar in beide gevallen zijn ze rendabel.
Zonnepanelen kunnen op bijna elk dak geplaatst worden. Ze zijn geschikt voor zowel platte als schuine daken. Het bijkomende voordeel aan platte daken is dat de panelen in een specifieke hoek ten opzichte van de zon geplaatst kunnen worden. Hier lees je meer over de werking van zonnepanelen.
Zonnepanelen blijven gemiddeld 15 tot 30 jaar functioneren, dit hangt echter af van het soort paneel en de kwaliteit van de panelen. Monokristallijne zonnepanelen gaan ongeveer 25 jaar mee. Polykristallijne zonnepanelen gaan gemiddeld 25 tot 30 jaar lang mee. Amorf zonnepanelen hebben doorgaans een levensduur van 15 jaar.
Wil je weten hoeveel je bespaart met zonnepanelen? Gebruik onze handige zonnepanelen rekenhulp en kom er binnen twee minuten achter.
Heel weinig! Voor het optimaal opwekken van stroom kun je zonnepanelen het beste één keer in de twee jaar laten reinigen. Meer over het onderhouden van zonnepanelen lees je hier.
De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

Alle informatie op één plek?

Eerder bekeken pagina's