1953

Thuisbatterij

Wil je nóg meer profiteren van je eigen duurzame zonnestroom?

Ontdek de voordelen van een thuisbatterij. Stroom die je nu niet gebruikt, bewaar je voor een later moment. Resultaat? Een lagere energiefactuur!

Kom in contact met experts

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een accu met een grote capaciteit die al je apparaten van stroom kan voorzien voor een bepaalde periode. De batterij, ook wel bekend als een thuisaccu, wordt meestal met zelf opgewekte zonnestroom geladen, waardoor de batterij feitelijk gratis stroom voor je bewaart. Je kan deze energie op een later moment weer gebruiken, zonder stroom af te nemen van het elektriciteitsnet. Je bent dus nog minder afhankelijk van je energiemaatschappij.

Thuisbatterijen & zonnepanelen

Een thuisbatterij wordt vrijwel altijd gebruikt in combinatie met zonnepanelen. Wanneer je zonnepanelen meer stroom opwekken dan je gebruikt, kan je deze energie opslaan in je thuisbatterij. Overdag produceren je panelen namelijk veel zonne-energie, maar grote kans dat je dan vaak niet thuis bent. Met een thuisaccu kan je deze stroom bewaren en in de avonduren gebruik maken van gratis energie. Je profiteert uiteindelijk van een nog lagere energiefactuur. Het kan zelfs zo zijn dat je helemaal zelfvoorzienend wordt!

Thuisbatterij kopen

Wil je een thuisbatterij kopen? Momenteel betaal je gemiddeld tussen de €7.000 en €10.000 voor een thuisbatterij. De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van het merk en type dat je kiest, maar ook de maximale capaciteit speelt een belangrijke rol in de prijs. Hoe hoger de capaciteit, hoe hoger de prijs. Naar verwachting worden thuisaccu’s de komende jaren steeds goedkoper.

Er bestaan in Vlaanderen diverse regelingen die de kosten van een thuisbatterij kunnen drukken. Zo profiteer je van een verlaagd BTW-tarief van 6% wanneer je woning ouder dan 10 jaar is en kun je een premie voor thuisbatterijen aanvragen van €250/Kwh met een maximum van €3.200 per aansluitingspunt. Lees meer meer over het kopen van een thuisbatterij.

Kom via Solvari in contact met thuisbatterij experts!
Laat je deskundig adviseren over de voordelen van een thuisbatterij.

Vergelijk thuisbatterij aanbieders

Thuisbatterij & terugdraaiende teller

In Vlaanderen was het tot 1 januari 2021 mogelijk om te profiteren van de terugdraaiende teller regeling. In plaats van de terugdraaiende teller is de nieuwe zonnepanelen premie 2021 aangekondigd. Je ontvangt een eenmalig premiebedrag bij indienstname van zonnepanelen. 

Bestaande zonnepaneeleigenaren worden door de Vlaamse regering gecompenseerd voor het verdwijnen van de terugdraaiende teller. Heb je al zonnepanelen op je dak liggen? Je kan mogelijk tot 30% extra compensatie ontvangen wanneer je in de komende twee jaar in een thuisbatterij investeert.

De voordelen op een rij

Een thuisbatterij biedt meerdere voordelen. Solvari vertelt je graag meer!

Gratis elektriciteit opslaan voor een later moment

Sla zelf geproduceerde stroom op voor later en vermijd extra kosten.

Optimaal gebruik van je eigen zonnestroom

Verbruik 60-80% van je eigen elektriciteit t.o.v. een verbruik van 50% zonder thuisbatterij.

Nooit offline: ook stroom bij stroompanne

Een thuisbatterij kan dienst doen als noodvoeding bij stroompanne. Je zit nooit zonder stroom!

Veelgestelde vragen over thuisbatterijen

Een thuisbatterij is een accu met een zeer grote capaciteit die al je apparaten in huis van stroom kan voorzien voor een bepaalde periode. Een thuisbatterij wordt meestal geladen met zonne-energie, die je opwekt met je eigen zonnepanelen.
Een thuisbatterij is exact hetzelfde als een thuisaccu. Deze begrippen worden beide gebruikt.
Bekende merken van thuisbatterijen zijn o.a. Tesla en Mercedes. Door de opkomst van elektrische auto's worden er steeds vaker Lithium-Ion batterijen gereviseerd zodat deze kunnen worden gebruikt als thuisaccu. Dankzij deze ontwikkeling worden thuisbatterijen steeds goedkoper.
Momenteel betaal je gemiddeld tussen de €7.000 en €10.000 voor een thuisbatterij. De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van het merk en type dat je kiest. Daarnaast geldt; hoe hoger de capaciteit, hoe hoger de prijs. 
Ja, dat kan. De batterij slaat dan energie op tijdens daluren zodat je deze goedkopere stroom tijdens piekuren kan gebruiken. Echter is enkel een thuisbatterij vaak niet interessant voor consumenten. aangezien de verschillen tussen dal- en piektarief te klein zijn. Het rendement is te laag om te investering terug te verdienen.
Met een thuisbatterij zit je nooit zonder stroom bij stroompanne. Afhankelijk van je energieverbruik kan de batterij voldoende stroom opslaan om al je apparaten een aantal uren of zelfs dagen van power voorzien.
Ja, dat kan. De Vlaamse overheid heeft een speciale thuisbatterij premieregeling in het leven geroepen. Het gaat om  €250/Kwh met een maximum van €3.200 per aansluitingspunt.  Meer informatie

Hoe kan Solvari je verder helpen?

Wil je werk maken van het verduurzamen van jouw woning en meer gebruik maken van duurzame energie? Via Solvari vergelijk je gratis en vrijblijvend offertes van deskundige installatiebedrijven bij jou in de buurt. Solvari is het toonaangevende platform om betrouwbare vakspecialisten te vinden voor jouw woningverbetering.

Wanneer je via Solvari offertes aanvraagt voor bijvoorbeeld de installatie van zonnepanelen, brengen we jou in contact met maximaal 3 aangesloten vakspecialisten die werkzaam zijn in je regio. Al meer dan 1 miljoen consumenten uit Nederland en België gingen je voor!

Eerder bekeken pagina's