Laadpaal

Je eigen laadpaal zorgt ervoor dat jij je elektrische auto kan opladen wanneer jij wil. Zo ben je verzekerd van zorgeloze kilometers zonder je wagen steeds weer op te moeten laden. 

Vergelijk offertes

1856

Voordelen laadpaal

Heb je een elektrische wagen? Dan is het slim om een eigen laadpaal te hebben. Het heeft dan ook een aantal voordelen. De voornaamste pluspunten zijn:

Sneller

Een regulier stopcontact als laadpunt werkt erg langzaam. Bovendien is niet elk stopcontact hierop voorzien. Met een elektrische laadpaal kan je je auto snel en veilig opladen.

Goedkoper

Je eigen laadpaal is aanzienlijk goedkoper dan de openbare laadpalen langs de weg. Thuis betaal je alleen je gebruikelijke stroomtarief. Onderweg komt daar nog een extra tarief bij.

Zorgeloos

Als je je auto thuis kan opladen, hoef je hier onderweg veel minder rekening mee te houden. Bovendien hoef je bij thuiskomst niet eerst nog een laadpaal te zoeken. 

100% veilig

Je laadpaal gaat aan nadat je je auto hebt afgesloten. Ook is de paal aangesloten op een eigen stroomkring in je zekeringskast. Zo hoef je je geen zorgen te maken over kortsluiting. 

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Laadpaal

Zeer vriendelijke man, goede service , alles perfect geplaatst , wij zijn super tevreden

Evi uit Bornem zocht naar Laadpaal en koos voor TJ-Technics

Prima service

Prima service en werk. Morgen wordt hij gekeurd. Groeten, Marc L.

Marc uit Beringen zocht naar Laadpaal en koos voor DA-Technics

Wat kost een laadpaal?

Bij de kosten voor een laadpaal moet je denken aan meer dan alleen de paal zelf. Zo moet je ook letten op de installatie van je laadpaal en verzwaring van de elektriciteit. Een richtprijs ligt tussen de € 500 - 3.000.

Type werkzaamheden Gemiddelde kosten (excl. btw)
Laadpaal plaatsen € 500 à 1.200
Installatie laadpaal € 300 à 2.000
Verzwaring elektriciteit € 150 à 200

Veelgestelde vragen over een laadpaal

Als je comfortabel wil rijden wel. Opladen via het stopcontact is dus mogelijk, maar gaat erg langzaam en is niet heel veilig. Onderweg opladen is ook niet praktisch en kost ook nog eens meer geld. 

Dit is mogelijk, maar zeker niet aan te raden. Je hebt veel technische kennis nodig om de paal goed werkend te krijgen. Bovendien kunnen er allerlei onveilige situaties ontstaan, want je werkt met elektriciteit. Kortom: laat dit over aan een ervaren installateur. 

Een wandlader is relatief gezien iets goedkoper, maar een laadpaal is veel flexibeler in gebruik. In principe kan je deze dan ook overal plaatsen. Een wandlader moet altijd dichtbij je wagen hangen. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor laadpalen