Zonnepanelen onderhouden

1046

Met goed onderhouden zonnepanelen verleng je de levensduur en verhoog je jouw rendement. Benieuwd hoe je zonnepanelen kunt onderhouden? Lees hier meer.

Waarom zonnepanelen onderhouden?

Het regelmatig reinigen van zonnepanelen zorgt voor een maximale opbrengst. Worden zonnepanelen niet goed onderhouden, dan zal dit effect hebben op de terugverdientijd en werking van de zonnepanelen.

Goede zonnecellen proberen vuil op de panelen op te vangen, wat zorgt voor oververhitting. Dit wil je voorkomen, want oververhitting kan zorgen voor blijvende schade.

Zonnepanelen onderhouden


Zonnepanelen laten reinigen

Je kunt niet voorkomen dat zonnepanelen vies worden, maar gelukkig kun je ze wel (laten) schoonmaken. Zonnepanelen zijn vatbaar voor invloeden van het weer: stof, bladeren, mos, of vogelpoep kunnen de werking negatief beïnvloeden.

Het vuil vormt een doffe laag op de panelen, waardoor zonnepanelen minder zonlicht verwerken en minder zullen opleveren. Reiniging is daarom één keer per jaar aan te raden.

We raden aan om zonnepanelen te laten reinigen door een specialist. Zo hoef je zelf het dak niet op en weet je zeker dat jouw zonnepanelen niet beschadigd raken.

Het is onder andere belangrijk dat er geen hogedrukspuit gebruikt wordt voor het schoonmaken van zonnepanelen. Bovendien mogen de panelen niet worden schoongemaakt met reguliere schoonmaakmiddelen. Ook is dit afhankelijk van het soort zonnepanelen.

Vind dé specialist voor zonnepanelen en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's