Ga terug naar Zonnepanelen

Zonnepanelen plat dak

Veel mensen vragen zich af of zij ook zonnepanelen kunnen laten plaatsen op hun platte dak. En ja, dat kan zeker! Natuurlijk moet u dan wel rekening houden met de plaatsrichting van de panelen en objecten die eventueel schaduw over de panelen kunnen laten vallen.

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak is een hellingshoek van 30 graden ideaal. Over het algemeen genomen levert deze hellingshoek het hoogste rendement op. De zonnepanelen kunnen ook worden geplaatst in een hoek van 15 graden, maar u moet dan wel rekenen op een rendementsverlies van ongeveer 6%. Soms is het toch verstandiger om te kiezen voor de hoek van 15 graden, omdat er anders te veel schaduw op de panelen valt. Bij een plat dak is dit het overwegen waard, aangezien de panelen dan dichter op elkaar kunnen worden geplaatst.

Door offertes aan te vragen komt u gratis en vrijblijvend in contact met maximaal vijf bij ons aangesloten specialisten. Zij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn voor zonnepanelen op uw platte dak.

Ontvang gratis offertes »

Vergelijk gratis offertes & vind de beste deal!

Uw gegevens worden enkel gebruikt voor het contact met bij Solvari aangesloten bedrijven en niet gedeeld met derden.