Buitengevelisolatie voordelen

1072

Buitengevelisolatie biedt veel voordelen en veel huiseigenaren kiezen dan ook voor deze manier van verduurzamen. Benieuwd wat het isoleren van de buitengevel voor jou kan betekenen? Lees dan verder.

Sterk isolerende werking

Met buitengevelisolatie wordt de warmte van de muur volledig benut. Bovendien beschermt het isolatiemateriaal de muur tegen temperatuurverschillen en wordt schade voorkomen.Buitengevelisolatie is doorgaans niet de goedkoopste vorm van isolatie, maar door het hoge rendement is het een slimme investering. De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 10 en 15 jaar en de uiteindelijke prijs is afhankelijk van een aantal factoren.

Een hoger wooncomfort

Door het laten plaatsen van buitengevelisolatie blijft het in de winter warm binnenshuis, maar ook in de zomer heeft het zijn voordelen. Op de hete zomerdagen zal buitengevelisolatie namelijk zorgen voor een aangename en koele temperatuur in huis.

Een nieuw uiterlijk van je woning

Met gevelisolatie zijn de muren van je woning weer zo goed als nieuw. Hoe de gevel eruit komt te zien, is geheel afhankelijk van je persoonlijke wensen. Zo kun je de woning een nieuw uiterlijk geven én profiteer je van de isolerende werking.

Wist je bovendien dat de waarde van je woning zal stijgen bij het laten uitvoeren van woningisolatie?

Meer weten over isolatiemaatregelen

Een lagere energierekening

Buitengevelisolatie is een populaire vorm van woningisolatie. Met buitengevelisolatie kun je besparen op de energierekening, verhoog je jouw wooncomfort én draag je bij aan een beter milieu.

Doordat er minder warmte verloren gaat door de werking van buitengevelisolatie, zal het verwarmingssysteem minder hard moeten werken. Een voordeel is dat je jaarlijks flink bespaart op de energierekening! Benieuwd naar wat je kunt besparen? Hier lees je meer.

Beter voor het milieu

Buitengevelisolatie is de meest duurzame manier van woningisolatie. Minder stoken is simpelweg duurzamer en dus beter voor het milieu. Tevens krijgt jouw huis een beter energielabel, wat de waarde zal doen stijgen.

Vind dé beste buitengevelisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's