Rendement buitengevelisolatie

1072

Met buitengevelisolatie kun je flink besparen op de energiefactuur. Benieuwd naar het rendement en de terugverdientijd van gevelisolatie? Hier lees je meer.

Rendement en terugverdientijd

Buitengevelisolatie heeft een hoge isolerende werking, waardoor je minder hoeft te stoken. Een lagere energierekening, maar ook een hoger wooncomfort! Win-win.

Het rendement van buitengevelisolatie is hoog en jaarlijks kun je tot wel 30% besparen op de energiefactuur. De exacte terugverdientijd van gevelisolatie verschilt per situatie. Ter indicatie: gemiddeld is de investering in ongeveer 10 tot 15 jaar terugverdiend. 

Voorbeeld van rendement buitengevelisolatie

Welke factoren hebben invloed op het rendement?

De hoogte van het rendement heeft vooral te maken met een twee factoren: het materiaal dat voor het isoleren wordt gebruikt én het gegeven of de muur al geïsoleerd is. Toch spelen er nog meer factoren een rol, zoals het isolatiemateriaal, de isolatiewaarde en de gekozen specialist.

Wij raden aan om altijd een specialist in te schakelen voor isolatiewerken. Op deze manier kun je optimaal profiteren van de vakkennis van de specialist en kunnen vervelende problemen worden voorkomen.

Vind dé beste buitengevelisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Het kiezen van de juiste specialist

Buitengevelisolatie zal op termijn veel geld besparen op de energierekening. Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden is het raadzaam om offertes van specialisten te vergelijken. Benieuwd hoe je kunt kiezen voor de juiste specialist? Hier vind je tips.

Rekenhulp voor woningisolatie

Met het isoleren van je woning kun je flink besparen op de energierekening. Bovendien verminder je de CO2-uitstoot en draag je dus bij aan een beter milieu.

Benieuwd welke isolatiemaatregelen voor jou geschikt zijn en hoeveel je kunt besparen? Kom er binnen 2 minuten achter met onze rekenhulp!

Bereken je besparing

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's