Kosten buitengevelisolatie

1072

Met gevelisolatie streef je naar een hoger wooncomfort en een lagere energierekening. Toch kunnen de kosten van buitengevelisolatie enorm uiteenlopen. Dit komt door de verschillende factoren die invloed hebben op de kostprijs. Hier lees je daar meer over.

Prijs van buitengevelisolatie

Er zijn verschillende factoren die de prijs van buitengevelisolatie beïnvloeden, zoals het te isoleren oppervlak, het isolatiemateriaal, de afwerking en persoonlijke wensen. 

De duurste afwerking van buitengevelisolatie is met steenstrips, wat vooral komt door de arbeidsintensiviteit. In de prijs van crepi zit het isolatie- en pleisterwerk inbegrepen. De voordeligste afwerking is met het gebruik van spuitkurk. Hier lees je meer over de materialen en afwerkingen van gevelisolatie.

Let op: de prijzen per vierkante meter dienen slechts als indicatie en kunnen mogelijk hoger of lager uitvallen

Type isolatie

Richtprijs

Steenstrips

150€ per m2

Crepi

80€ - 120€ per m2

Spuitkurk

60€ - 80€ per m2

Vind dé beste buitengevelisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Premie voor buitengevelisolatie

De Vlaamse regering komt huiseigenaren tegemoet om buitengevelisolatie te stimuleren. Daarmee kun je nóg voordeliger investeren in gevelisolatie. Natuurlijk is het ook belangrijk om te controleren of je aanpassingen mag laten uitvoeren aan de gevel. Het kan namelijk zo zijn dat je huis onderdeel is van een beschermd dorps- of stadsgezicht. 

Premie van de netbeheerder

Laat je de buitenmuren van je woning of appartement isoleren, dan kun je premie ontvangen van de netbeheerder. Goed om te weten: deze premie geldt alleen voor isolatie aan de buitenkant van een buitenmuur.

Om in aanmerking te komen voor de premie, dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet de Rd-waarde minimaal 3,0 m2 K/W zijn. Dit bedrag is gebaseerd op de werkelijk geïsoleerde oppervlakte en niet op de hoeveelheid isolatiemateriaal. 

Ook geldt de premie enkel voor een bestaande woning die vóór 2006 werd aangesloten op het elektriciteitsnet. De bouwaanvraag van de woning dient voor dat jaar te zijn ingediend. Meer over de voorwaarden lees je op de website van de Vlaamse overheid.

De Vlaamse renovatiepremie

Vanaf 1 februari 2019 is deze overkoepelende premie ingevoerd. Je komt alleen in aanmerking voor deze premie als je inkomen niet hoger is dan een bepaald bedrag en je woning ouder is dan 30 jaar. Hier lees je meer over de voorwaarden.

Let op: Voor deze premie kun je alleen in aanmerking komen als je ook structurele werkzaamheden aan de gevel laat uitvoeren. Deze premie is overkoepelend, dus als je deze krijgt, dan worden alle andere premies ongeldig verklaard.


Vind dé beste buitengevelisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's