Buitengevelisolatie plaatsing & werking

1072

Met buitengevelisolatie beperk je het warmteverlies in je woning. Ook wanneer de huidige gevel in slechte staat is, zorgt buitengevelisolatie ervoor dat de muur er weer als nieuw uitziet. Maar hoe gaat het plaatsen van buitengevelisolatie nou precies in zijn werk?

Plaatsing van buitengevelisolatie

Allereerst zal de specialist bespreken welk isolatiemateriaal en afwerking het beste past bij je woning en persoonlijke wensen. Vervolgens zal de specialist starten met de werkzaamheden.

Ten eerste wordt de gevel volledig gereinigd. Wanneer er barsten of scheuren in de gevel zitten, worden deze ook gerepareerd. Vervolgens wordt het isolatiemateriaal op de gevel geplaatst. Overige aansluitingen, zoals kozijnen en dakgoten, worden aangepast aan de nieuwe uitstraling van de gevel. Tot slot wordt, wanneer het isolatiemateriaal geplaatst is, de bekleding geplaatst.

Het plaatsen van buitengevelisolatie neemt, afhankelijk van het oppervlak, meerdere dagen in beslag.

Vind dé beste buitengevelisolatie specialist en ontvang gratis offertes.

Werking van buitengevelisolatie

De gevel is, samen met het dak, het belangrijkste onderdeel van een woning. Gevelisolatie wordt uitgevoerd door het aanbrengen van isolatiemateriaal aan de buitenzijde van de gevel. Vervolgens wordt de gevel voorzien van pleisterwerk, steenstrips of tegelwerk. 

Buitengevelisolatie kenmerkt zich door het vast- en tegenhouden van warmte. De isolerende werking zorgt er bovendien voor dat overtollig vocht buiten blijft. De luchtvochtigheid binnen zal dalen, waardoor schimmelvorming en de aanwezigheid van zilvervliesjes voorkomen kunnen worden. Naast een isolerende werking, is de gevel na de werkzaamheden ook brandveilig en waterafstotend.

Meer voordelen van gevelisolatie

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's