Voordelen van spouwmuurisolatie

1074

Steeds meer huiseigenaren kiezen voor spouwmuurisolatie. Dat is niet zo gek, want het isoleren van de spouwmuren brengt veel voordelen met zich mee. Benieuwd wat spouwmuurisolatie voor jou kan betekenen? Lees dan verder.

Een lagere energierekening

Spouwmuurisolatie is een populaire vorm van woningisolatie. Met spouwmuurisolatie kun je besparen op de energierekening, verhoog je je wooncomfort én draag je bij aan een beter milieu.

Doordat spouwmuurisolatie warmteverlies tegengaat, hoeft het verwarmingssysteem minder energie te verbruiken om dezelfde warmte te behouden. Een voordeel is dat je jaarlijks al snel tussen de 200€ en 600€ bespaart op de energierekening.

Een hoger wooncomfort

Door het installeren van spouwmuurisolatie blijft het in de winter lekker warm binnenshuis, maar ook in de zomer heeft het zijn voordelen. Op de hete zomerdagen zullen de geïsoleerde spouwmuren de hitte namelijk tegenhouden en blijft het koel in huis.

Beter voor het milieu

Doordat het verwarmingssysteem door de werking van spouwmuurisolatie minder hard zal moeten werken, zal er minder energie verloren gaan. Minder stoken is simpelweg duurzamer en dus beter voor het milieu. Tevens krijgt je huis een beter energielabel, wat de waarde zal doen stijgen.

Relatief goedkope investering

Het installeren van spouwmuurisolatie hoeft niet duur te zijn. Bovendien ligt de gemiddelde terugverdientijd al tussen de 3 en 4 jaar!

Let op: Als de bakstenen van de spouwmuren geglazuurd of geschilderd zijn, bestaat er de kans dat vocht zich ophoopt tussen de glazuur- of verflaag. Doordat het vocht zich ophoopt, kunnen er scheuren in de bakstenen ontstaan. Scheuren kunnen vervolgens vochtproblemen veroorzaken. Het is raadzaam om, in het geval van geglazuurde of geschilderde bakstenen, spouwmuurisolatie uit te laten voeren door een ervaren specialist.

Vochtproblemen door spouwmuurisolatie: fabel of feit?

Doorgaans vindt vocht in een woning makkelijk zijn weg naar buiten. Dit gaat gewoonlijk via de spouwmuur, een raam of ventilatierooster.

Velen denken dat spouwmuurisolatie gepaard gaat met vochtproblemen, dit is echter niet terecht. Hier lees je waarom spouwmuurisolatie juist een gunstig effect heeft op de luchtvochtigheid in huis.

Vind dé specialist voor spouwmuurisolatie en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's