Kosten spouwmuurisolatie

1074

Het isoleren van de spouwmuren is de voordeligste manier van woningisolatie. Daarnaast kun je als je minimaal twee energiebesparende maatregelen laat uitvoeren profiteren van een aantrekkelijke subsidie. Benieuwd naar kosten en mogelijkheden van spouwmuurisolatie? Lees hier verder.

Kosten van spouwmuurisolatie

De gemiddelde kosten van spouwmuurisolatie komen uit op 17€ tot 20€ per m2. Hieronder vind je een tabel met rekenvoorbeelden voor de kosten van spouwmuurisolatie.

Type woningGemiddelde kosten van spouwmuurisolatie
Gemiddelde tussenwoning800€
Hoekwoning1.500€ - 2.000€
Vrijstaande woning1.500€ - 2.500€

Welke factoren beïnvloeden de kosten van spouwmuurisolatie?

De investering van spouwmuurisolatie is afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen je persoonlijke wensen, ;het te isoleren oppervlak en het materiaal een rol in de prijs. Spouwmuurisolatie kent verschillende materialen met elk eigen eigenschappen en isolatiewaarden. Meer informatie over de materialen.

Ook speelt de gekozen specialist een belangrijke rol in de prijs. Wij raden het daarom aan om offertes van specialisten met elkaar te vergelijken. Benieuwd naar tips voor het kiezen van de juiste specialist? Hier lees je meer.

Vind dé specialist voor spouwmuurisolatie en ontvang gratis offertes.

Premie voor spouwmuurisolatie

Als je de spouwmuren van je woning isoleert, kun je in aanmerking komen voor premie. 

De Vlaamse renovatiepremie

Vanaf 1 februari 2019 is deze overkoepelende premie ingevoerd. Je komt alleen in aanmerking voor deze premie als je inkomen niet hoger is dan een bepaald bedrag en je woning ouder is dan 30 jaar. Hier lees je meer over de voorwaarden.

Let op: Voor deze premie kun je alleen in aanmerking komen als je ook structurele werkzaamheden aan de gevel laat uitvoeren. Deze premie is overkoepelend, dus als je deze krijgt, dan worden alle andere premies ongeldig verklaard.


Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Om een goed beeld van de kosten van spouwmuurisolatie te schetsen, kun je het beste gratis offertes aanvragen. Zo kom je in contact met specialisten die vrijblijvend een offerte op maat kunnen maken. 

Daarnaast kom je op deze manier te weten hoe en in welke mate je kunt genieten van het rendement van spouwmuurisolatie én wat het beste aansluit bij je woonwensen. 

Vind dé specialist voor spouwmuurisolatie en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's