Rendement van spouwmuurisolatie

1074

Met spouwmuurisolatie kun je flink besparen op de energierekening. Ook verhoog je het wooncomfort en de waarde van je woning of pand. Het rendement van spouwmuurisolatie is afhankelijk van een aantal factoren. Benieuwd naar het rendement en de terugverdientijd van spouwmuurisolatie? Lees dan verder.

Rendement en terugverdientijd

Met het isoleren van de spouwmuren kun je al snel tussen de 200€ en 600€ per jaar besparen. De kosten van spouwmuurisolatie liggen gemiddeld rond de 800€ voor een tussenwoning en tussen de 1500€ en 2000€ voor vrijstaande- en hoekwoningen.

De terugverdientijd voor spouwmuurisolatie bedraagt gemiddeld 3 jaar. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie wordt positief beïnvloed als het gecombineerd wordt met andere isolatievormen, zoals dak- en vloerisolatie. 

Meer informatie over woningisolatie

Welke factoren hebben invloed op het rendement?

Er zijn een aantal factoren die het rendement van spouwmuurisolatie beïnvloeden. Zo is de hoogte van het rendement afhankelijk van het isolatiemateriaal, de dikte van de spouw en de kwaliteit van het aanbrengen van de spouwmuurisolatie.

Slecht onderhouden muren kunnen de terugverdientijd van spouwmuurisolatie vertragen. Om deze reden is het raadzaam om spouwmuurisolatie uit te laten voeren door een ervaren specialist. Zo kunnen problemen tijdig gesignaleerd en verholpen worden.

Vind dé specialist voor spouwmuurisolatie en ontvang gratis offertes.

Hoeveel bespaar ik met spouwmuurisolatie?

In het overzicht hieronder kun je zien hoeveel je gemiddeld per jaar kunt besparen met spouwmuurisolatie.

Type woningGemiddelde besparing van spouwmuurisolatie
Gemiddelde tussenwoning210€
Hoekwoning550€
Vrijstaande woning850€

Het kiezen van de juiste specialist

Spouwmuurisolatie zal op termijn veel geld besparen op de energierekening. Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden is het raadzaam om offertes van specialisten te vergelijken. Benieuwd hoe je kunt kiezen voor de juiste specialist? Hier vind je tips.

Rekenhulp voor woningisolatie

Met het isoleren van je woning kun je flink besparen op de energierekening. Bovendien verminder je de CO2-uitstoot en draag je dus bij aan een beter milieu.

Benieuwd welke isolatiemaatregelen voor jou geschikt zijn en hoeveel je kunt besparen? Kom er binnen 2 minuten achter met onze rekenhulp!

Bereken je besparing

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's