Kosten van vloerisolatie

1075

De kosten van vloerisolatie kunnen sterk uiteen lopen. Dit komt onder andere door de verschillende isolatiematerialen. Hieronder lees je alles over de kosten van vloerisolatie en het verlaagde btw-tarief voor deze klus.

Prijsfactoren

Er zijn verschillende factoren die de prijs voor vloerisolatie kunnen beïnvloeden, zoals de aard van de werkzaamheden en het materiaal.

Vloer- of kruipruimte isolatie

De prijzen van vloer- en kruipruimte isolatie liggen ver uit elkaar: kruipruimte isolatie is namelijk een stuk goedkoper. De totaalprijzen kunnen 400€ tot 800€ schelen.

Het soort vloer

Houten vloeren hebben over het algemeen meer oppervlakte aan de onderkant, waardoor er doorgaans meer isolatie geplaatst moet worden. Om deze reden zullen de kosten voor het isoleren van een houten vloer duurder zijn dan voor bijvoorbeeld een betonnen vloer.

Verschillende materialen

Bij vloerisolatie kan er voor verschillende materialen worden gekozen. Hieronder staat een overzicht van de verschillende materialen met daarbij de gemiddelde prijs per m2.

Verschillende soorten materiaal Gemiddelde prijs per m2
PUR schuim 25€
Isolatieplaten 25€
Isolatiematrassen 20€
EPS korrels 15€

Prijsindicatie van vloerisolatie

De prijs is doorgaans opgebouwd uit 2 kostenposten: de arbeidskosten en materiaalkosten. De kosten van de arbeid bij vloerisolatie zijn relatief hoog en daarom is het raadzaam om verschillende offertes van specialisten met elkaar te vergelijken.

De gemiddelde prijs voor vloerisolatie ligt rond de 1700€ inclusief plaatsingskosten. Dit is een investering die je gemiddeld in 5 tot 8 jaar terugverdient.

Vind dé beste specialist voor vloerisolatie en ontvang gratis offertes.

Premie voor dakisolatie

Als je het dak van je woning isoleert, kun je in aanmerking komen voor premie.

De Vlaamse renovatiepremie

Vanaf 1 februari 2019 is deze overkoepelende premie ingevoerd. Je komt alleen in aanmerking voor deze premie als je inkomen niet hoger is dan een bepaald bedrag en je woning ouder is dan 30 jaar.

Let op: Voor deze premie kun je alleen in aanmerking komen als je ook structurele werkzaamheden aan de gevel laat uitvoeren. Deze premie is overkoepelend, dus als je deze krijgt, dan worden alle andere premies ongeldig verklaard.


Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Om een goed beeld van de kosten van dakisolatie te schetsen, kun je het beste gratis offertes aanvragen. Zo kom je in contact met specialisten die vrijblijvend een offerte op maat kunnen maken.

Daarnaast kom je op deze manier te weten hoe en in welke mate je kunt genieten van het rendement van dakisolatie én wat het beste aansluit bij je woonwensen. Benieuwd naar tips voor het kiezen van de juiste specialist? Hier lees je meer.

Vind dé beste specialist voor vloerisolatie en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's