Soorten vloeren en vloerisolatie

1075

Het materiaal van vloerisolatie wordt onder andere beïnvloed door het soort vloer. Hier lees je alles over verschillende soorten vloeren in combinatie met vloerisolatie.


Betonnen vloer

De meeste vloeren in België zijn van beton. Betonnen vloeren zijn makkelijk te isoleren en geschikt voor elk isolatiemateriaal. PUR schuim wordt vaak gebruikt omdat het makkelijk aangebracht kan worden voor een relatief lage prijs.

Houten vloer

Houten vloeren zijn vaak gebouwd op een balkenconstructie. Tussen deze balken zitten lege ruimtes, waardoor warmte makkelijk kan ontsnappen en vocht de woning kan intrekken. Door een houten vloer te laten isoleren, voorkom en verhelp je deze problemen.

Het warmtebehoud van je woning zal tot 30% verbeteren bij het isoleren van een houten vloer. Dit warmtebehoud staat gelijk aan het jaarlijks besparen van maar liefst €250 op de energierekening.

Laminaat

Laminaatvloeren zijn gevoelig voor optrekkend vocht en met vloerisolatie kun je de laminaatvloer hiertegen beschermen. Vaak hebben laminaatvloeren al een isolerende ondervloer. Je kunt een isolerende bovenvloer hiermee goed combineren.

Vind dé beste specialist voor vloerisolatie en ontvang gratis offertes.

Vloerisolatie in combinatie met vloerverwarming

Als je vloerisolatie boven vloerverwarming legt, zal dit minder efficiënt werken en gaat er veel warmte verloren onder het huis. Om deze reden is bovenvloerse vloerisolatie niet aan te raden bij woningen met vloerverwarming.

Het isoleren van de kruipruimte in combinatie met vloerverwarming brengt daarentegen juist voordelen met zich mee. Als er vloerisolatie onder de draagvloer geplaatst wordt, werkt vloerverwarming nóg beter.

Vloerisolatie bij een lage kruipruimte

Als je wel een kruipruimte hebt, maar deze niet hoger is dan 35 centimeter, is het niet tot nauwelijks mogelijk om hier goed in te werken. Dit maakt het ook een stuk moeilijker om isolatie in de kruipruimte te plaatsen.

Gelukkig zijn hiervoor oplossingen gevonden in de vorm van EPS parels of isolatiematrassen. Isolatiematrassen zijn heel licht en daardoor makkelijk te plaatsen en verplaatsen, ook in lage kruipruimtes.

EPS parels worden in de kruipruimte gespoten via een grote slang. Daarom hoeft de specialist niet in elke uithoek van de kruipruimte te komen. Dit maak EPS parel uitermate geschikt voor lage kruipruimtes.

Vind dé beste specialist voor vloerisolatie en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's