Vloerisolatie  
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat vloerisolatie voor jou kan betekenen
 • Verhoog je wooncomfort
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Verlaag je energierekening
1075

Vloerisolatie: lagere stookkosten en een hoger wooncomfort

Door je vloer te laten isoleren, geniet je van veel voordelen. Hier vind je alle benodigde informatie, waaronder de kosten en verschillende materialen.

Vloerisolatie voordelen

Voordelen van vloerisolatie

Wil je besparen op je energierekening en tegelijkertijd genieten van een verhoogd wooncomfort? Dan is vloerisolatie een goede oplossing.

Hoger wooncomfort: temperatuur van de vloer stijgt met 4°C.

Lagere energierekening: bespaar tot wel €5 per m2 per jaar.

Goed voor het milieu: tot wel 800 kg minder CO2 uitstoot per jaar.

Besparen met vloerisolatie

Besparen met vloerisolatie

Met het isoleren van je vloer kun je flink besparen op de energiefactuur. Bovendien verminder je de CO2-uitstoot en draag je dus bij aan een beter milieu. Benieuwd hoeveel jij kunt besparen? Kom er binnen 2 minuten achter met onze Woningisolatie rekenhulp!

Kosten vloerisolatie

Kosten van vloerisolatie

De prijzen van vloerisolatie lopen sterk uiteen. Dit komt omdat er verschillende materialen en specialisten zijn, met ieder een eigen prijs. Ter indicatie: vloerisolatie kost voor een gemiddelde woning tussen de €1100 en €3500, inclusief plaatsing.

Rendement van vloerisolatie

Rendement van vloerisolatie

Met vloerisolatie profiteer je van veel voordelen. Zo zul je merken dat de woning gelijkmatiger warm is en dat je minder te maken krijgt met vocht en tocht.

Vloerisolatie levert een rendement dat is te vergelijken met 8% op de spaarrekening. Bovendien zal de CO2-uitstoot worden verminderd en daalt het gasverbruik. Benieuwd naar de terugverdientijd van vloerisolatie?

Plaatsing en werking vloerisolatie

Plaatsing en werking van vloerisolatie

Hoe vloerisolatie wordt aangebracht, is afhankelijk van factoren zoals het materiaal en de vloer. Benieuwd welk isolatiemateriaal geschikt is voor jouw vloer? Hier lees je meer.

Vóór het plaatsen van vloerisolatie zal het isolatiebedrijf een aantal zaken controleren. Het aantal meters vloer wordt gemeten en het type vloer, de bereikbaarheid, hoogte, staat van de kruipruimte en tot slot de aanwezigheid van eventuele vochtplekken wordt gecontroleerd. 

Materialen voor vloerisolatie

Voor vloerisolatie kun je meerdere isolatiematerialen gebruiken. De 3 meest populaire materialen die gebruikt worden voor vloerisolatie zijn isolatieplaten, PUR schuim en EPS korrels.

Isolerende platen
Isolerende platen
 • Erg geschikt voor isolatie
 • kunnen veel gewicht aan
 • Relatief makkelijk geplaatst
PUR/PIR schuim
PUR/PIR schuim
 • Hoogste isolatiewaarde
 • Bestand tegen bijna alles
 • Snel en zorgvuldig te plaatsen
EPS korrels
EPS korrels
 • Snelle terugverdientijd
 • Oersterk materiaal
 • Ongevoelig voor vocht

Vergelijk offertes voor vloerisolatie

Wil je óók profiteren van een lagere energierekening en genieten van meer wooncomfort? Vraag gratis en vrijblijvend vloerisolatie offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de factuur.

Waarom offertes via Solvari vergelijken?

Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

Beoordeel op punten die jij belangrijk vindt

Kies voor de specialist met het beste aanbod

Bespaar tijd en moeite vanuit huis

Vraag offertes aan:

Blog

Vochtproblemen door isolatie? Echt niet!

Dit is waarom je kiest voor isolatie in de zomer

De juiste offerte en specialist in 6 stappen

Veelgestelde vragen

Vloerisolatie komt met vele voordelen en is tegelijkertijd de meest goedkope manier van isoleren, dit maakt vloerisolatie enorm populair.
Woningisolatie wordt aantrekkelijk gemaakt door premies van de Vlaamse overheid, Infrax of Eandis (netbeheerder) en in veel gevallen de gemeente. Voor vloerisolatie kun je vaak tot wel €6 per m2 terugkrijgen!
Er zijn meerdere soorten vloerisolatie beschikbaar met verschillende isolatiematerialen. lees hier alles over de soorten en materialen voor vloerisolatie.
De kosten van vloerisolatie lopen enorm uiteen. Je moet rekening houden met €1100 tot €3500 euro afhangend van het vloeroppervlakte, het isolatiemateriaal en de soort vloerisolatie.
Vloerisolatie is (nog) niet verplicht in België, maar er zitten ontzettend veel voordelen aan en is binnen 6 tot 9 jaar al terugverdiend. We raden je daarom aan om je vloer te laten isoleren. Om je huis te laten voldoen aan de isolatienorm van 2020 is vloerisolatie een goede investering.

Eerder bekeken pagina's