Vloerisolatie

In een energiezuinige woning is vloerisolatie essentieel. Dankzij een warme vloer verlaag je niet alleen je energiekosten, maar verhoog je ook flink je wooncomfort. Bovendien is zo'n project mogelijk in elke woning!

Vergelijk offertes

1075

Voordelen vloerisolatie

Hoger wooncomfort

Door je vloer te isoleren stijgt de temperatuur van je vloer. Zo heb je dus nooit meer last van koude voeten in huis. Je kan altijd met blote voeten door je woning lopen. Zalig, toch?

Lagere energiekosten

Een geïsoleerde vloer zorgt voor lagere energiekosten. De warmte in je huis gaat door een goede isolatie minder snel verloren. Dat scheelt een flink stuk op je energiefactuur.

Goed voor het milieu

Een goede vloerisolatie zorgt voor een lagere CO2-uitstoot. De isolatielaag houdt koude lucht uit je (kruip)kelder tegen. Zo moet je veel minder stoken. 

Minder vocht

De isolatie van je vloer zorgt ervoor dat opstijgend vocht vanuit je kelder niet je huis in trekt. Zo heb je geen last van vochtproblemen via je vloer.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Prijzen vloerisolatie

De prijzen voor vloerisolatie zijn vaak verschillend. Een richtprijs is € 20 à 35 per vierkante meter (excl. btw, incl. plaatsing). De kosten voor vloerisolatie variëren vooral volgens het materiaalgebruik en de oppervlakte:

Type vloerisolatie Gemiddelde kosten per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Vloerisolatieplaten € 20 à 35
PUR- spuitisolatie € 30 à 35
Isolatiechape € 30 à 35

Veelgestelde vragen over vloerisolatie

Nee, in tegenstelling tot dakisolatie is vloerisolatie in België niet verplicht. Toch is zo'n project sterk aan te raden. In elke woning kan je vloerisolatie laten aanbrengen en de voordelen zijn groot. Bovendien profiteer je van een snelle terugverdientijd van slechts 6 à 9 jaar.

Dat is een optie als je kruipkelder niet toegankelijk genoeg is. Dan brengt de isolatiespecialist een isolatielaag aan op de bodem van je kelder. Let wel op: het rendement ligt dan iets lager omdat je vloer zelf niet geïsoleerd is. 

Er zijn verschillende soorten isolatie mogelijk voor vloeren. PUR-schuim is vooral geschikt voor vloerisolatie langs boven en voor kelders die moeilijker bereikbaar zijn. Is jouw kelder wel voldoende groot? Dan kan een vakspecialist ook met vloerisolatieplaten werken. Ook een isolatiechape is een optie, maar dan best gecombineerd met een ander isolatiemateriaal. Zo'n chape op zich is namelijk geen volwaardige vorm van vloerisolatie. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor vloerisolatie