Voordelen van vloerisolatie

1075

Vloerisolatie biedt veel voordelen, zeker als je streeft naar een lagere energiefactuur en een duurzame wereld. Bovendien kun je met vloerisolatie in combinatie met vloerverwarming nóg meer besparen. Benieuwd wat vloerisolatie voor jou kan betekenen? Lees dan verder.

Een hoger wooncomfort

De kruipruimte heeft een gemiddelde temperatuur van 12 graden. Zonder vloerisolatie straalt de warmte in huis gemakkelijk af naar de kruipruimte en voelt de vloer koud aan. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Door het laten plaatsen van vloerisolatie behoudt de vloer een aangename temperatuur en gaat de warmte niet verloren.

Besparing op de stookkosten

Vloerisolatie is een populaire vorm van woningisolatie. Met vloerisolatie kun je besparen op de energiefactuur, verhoog je je wooncomfort én draag je bij aan een beter milieu.

Doordat vloerisolatie warmteverlies naar de kruipruimte tegengaat, hoeft het verwarmingssysteem minder energie te verbruiken om dezelfde warmte te behouden. Een voordeel is dat je jaarlijks flink bespaart op de energiefactuur! Benieuwd naar wat je kunt besparen? Hier lees je meer.

Vloerisolatie hoeft niet duur te zijn

Gemiddeld kost het investeren in vloerisolatie tussen 1100€ en 3500€ inclusief plaatsing. Natuurlijk is de exacte prijs afhankelijk van een aantal factoren, zoals de oppervlakte, het materiaal en de gekozen specialist.

Meer informatie over de kosten

Hoog rendement

De gemiddelde terugverdientijd van vloerisolatie ligt tussen de 7 en 10 jaar. Een slimme investering dus! Hier lees je meer over de terugverdientijd van vloerisolatie

Beter voor het milieu

Doordat het verwarmingssysteem door de werking van vloerisolatie minder hard zal moeten werken, zal er minder energie verloren gaan. Minder stoken is simpelweg duurzamer en dus beter voor het milieu. Tevens krijgt je huis een beter energielabel, wat de waarde zal doen stijgen.

Vind dé beste specialist voor vloerisolatie en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's