Dakisolatie hellend dak binnenzijde

(54 Reviews)
1478

Een hellend dak kan prima geïsoleerd worden. Er zijn meerdere manieren voor isolatie mogelijk. U kunt kiezen uit isolatie van de binnenkant van uw dak, de buitenkant van uw dak of het plafond onder uw dak. Ook het isoleren van de zoldervloer is een optie.

Binnenkant hellend dak isoleren

Bij een hellend dak raden wij aan om de binnenkant van het dak te isoleren. Dit is namelijk een stuk minder ingrijpend omdat de dakpannen dan niet verwijderd hoeven te worden en u toch kunt genieten van een goed geïsoleerd huis.

Buitenkant hellend dak isoleren

Het dak kan ook aan de buitenkant worden geïsoleerd. Hoewel dit ook uitstekend isoleert, is het wel een ingrijpende klus. De dakpannen zullen namelijk verwijderd moeten worden. Daarom wordt er vaak aangeraden om bij een hellend dak de binnenkant te isoleren.

Zoldervloer of plafond isoleren

Als de zolder niet als leefruimte gebruikt hoeft te worden en als u de zolder niet verwarmt, hoeft het dak niet per se geïsoleerd te worden. Een voordeligere oplossing is dan het isoleren van de zoldervloer of van het plafond onder het schuine dak. U betaalt hier minder voor, omdat het te isoleren oppervlak kleiner is.

Wilt u weten welke manier het beste bij uw dak past? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en kom in contact met bij ons aangesloten isolatiespecialisten.

Eerder bekeken pagina's