Voordelen dakisolatie

1073

Dakisolatie biedt veel voordelen en veel huiseigenaren kiezen dan ook voor deze manier van verduurzamen. Benieuwd wat dakisolatie voor jou kan betekenen? Lees dan verder.

Een hoger wooncomfort

Door het laten plaatsen van dakisolatie blijft het in de winter warm binnenshuis, maar ook in de zomer heeft het zijn voordelen. Op de hete zomerdagen zal dakisolatie namelijk zorgen voor een aangename en koele temperatuur in huis.

Hoog rendement

Het installeren van dakisolatie hoeft niet duur te zijn en is afhankelijk van een aantal factoren. Bovendien ligt de gemiddelde terugverdientijd al tussen de 3 en 6 jaar!

Meer weten over de terugverdientijd

Een lagere energierekening

Dakisolatie is een populaire vorm van woningisolatie. Met dakisolatie kun je besparen op de energierekening, verhoog je jouw wooncomfort én draag je bij aan een beter milieu.

Doordat dakisolatie warmteverlies tegengaat, hoeft het verwarmingssysteem minder energie te verbruiken om dezelfde warmte te behouden. Een voordeel is dat je jaarlijks flink bespaart op de energierekening! Benieuwd naar wat je kunt besparen? Hier lees je meer.

Beter voor het milieu

Doordat het verwarmingssysteem door de werking van dakisolatie minder hard zal moeten werken, zal er minder energie verloren gaan. Minder stoken is simpelweg duurzamer en dus beter voor het milieu. Tevens krijgt jouw huis een beter energielabel, wat de waarde zal doen stijgen.

Voldoe aan de dakisolatienorm

Vanaf dit jaar moeten alle daken van woningen die vóór 1 januari 2006 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet voldoen aan de dakisolatienorm. Huizen die niet aan deze norm voldoen, moeten worden geïsoleerd. Meer informatie vind je hier.

Vind dé beste specialist voor dakisolatie en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's