Kosten van dakisolatie

1073

Dakisolatie biedt veel voordelen. Zo profiteer je van een lagere energierekening, een hoger wooncomfort én zal de waarde van je woning of pand stijgen. Wat het kost om het dak te laten isoleren, hangt af van verschillende factoren. Benieuwd waar je op kunt rekenen? Lees hier verder.

Vind dé beste specialist voor dakisolatie en ontvang gratis offertes.

Prijsfactoren van dakisolatie

Het is lastig om een prijsindicatie van dakisolatie te noemen, aangezien de bedragen afhankelijk zijn van meerdere factoren.

1 | Het aantal vierkante meter

Het aantal m2 dat moet worden geïsoleerd zal een groot deel van de prijs bepalen. Het spreekt voor zich dat een kleinere dakoppervlakte minder isolatiemateriaal nodig heeft dan een groter dak.

2 | Het daktype

Het isoleren van een plat dak is gemiddeld duurder dan het isoleren van een hellend dak. Daarnaast speelt de isolatiebehoefte een rol. Het isoleren van de buitenzijde kost meer dan het isoleren van de binnenzijde van je dak.

Meer weten over de installatie en werking

3 | Het Materiaal

De verschillende materialen hebben allemaal een eigen richtprijs. Waar PUR platen gemiddeld €20 tot €25 euro per m2 zullen kosten, ben je voor steenwol gemiddeld 20€ tot 35€ euro per m2 kwijt.

4 | De marktrol

De situatie op de markt zal invloed kunnen uitoefenen op de uiteindelijke prijs van je klus, bijvoorbeeld in het geval van productschaarste of hogere arbeidslonen.

5 | De afwerking

Tot slot speelt ook de afwerking een grote rol. Een zolder die onbewoond is, zal goedkoper zijn om te isoleren dan een verwarmde zolder die bijvoorbeeld gebruikt wordt als slaapkamer. Om deze redenen zijn de prijzen slechts indicatief en kunnen we daar geen rechten aan ontlenen.

6 | De specialist

Het wordt aangeraden om offertes te vergelijken, omdat je op deze manier kosten van dakisolatie kunt vergelijken. Daarnaast zal je dak worden geïsoleerd door een specialist uit de regio, die ervaring en deskundigheid kan toepassen tijdens dakisolatie. Benieuwd naar tips voor het kiezen van de juiste specialist? Hier lees je meer.

Vind dé beste specialist voor dakisolatie en ontvang gratis offertes.

Indicatie kosten van dakisolatie

Je kunt ervan uitgaan dat de gemiddelde prijs van dakisolatie tussen de 2.500€ en 5.500€ ligt. Deze indicatie is berekend op basis van een gemiddeld eengezinswoning met een dakoppervlak van 76 m2.

Premie voor dakisolatie

Als je het dak van je woning isoleert, kun je in aanmerking komen voor premie. 

De Vlaamse renovatiepremie

Vanaf 1 februari 2019 is deze overkoepelende premie ingevoerd. Je komt alleen in aanmerking voor deze premie als je inkomen niet hoger is dan een bepaald bedrag en je woning ouder is dan 30 jaar. 

Let op: Voor deze premie kun je alleen in aanmerking komen als je ook structurele werkzaamheden aan de gevel laat uitvoeren. Deze premie is overkoepelend, dus als je deze krijgt, dan worden alle andere premies ongeldig verklaard.


Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Om een goed beeld van de kosten van dakisolatie te schetsen, kun je het beste gratis offertes aanvragen. Zo kom je in contact met specialisten die vrijblijvend een offerte op maat kunnen maken. 

Daarnaast kom je op deze manier te weten hoe en in welke mate je kunt genieten van het rendement van dakisolatie én wat het beste aansluit bij je woonwensen. Benieuwd naar tips voor het kiezen van de juiste specialist? Hier lees je meer.

Vind dé beste specialist voor dakisolatie en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's