Dakisolatie

Wist je dat je tot wel 30% warmte verliest langs je dak? Meer dan genoeg redenen om goede dakisolatie te plaatsen! Belangrijk is dat je isolatie beantwoordt aan de strenge normen. Isoleer je dak en bespaar flink op je energiefactuur!

Vergelijk offertes

1073

Waarom investeren in dakisolatie?

Dakisolatie biedt heel wat voordelen. Een overzicht van de belangrijkste redenen om je dak te isoleren:

Energiebesparing

Door je dak grondig te isoleren, minimaliseer je onnodig warmteverlies. Het gevolg? Je hoeft minder te stoken en je bespaart flink op je energiefactuur!

Beter wooncomfort

Een goed geïsoleerd dak verhoogt het wooncomfort en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Zo blijft je huis warmer in de winter en koeler in de zomer.

Milieuvriendelijk

Dakisolatie vermindert je energieverbruik en daarmee ook je CO2-uitstoot. Het is het ideale startpunt om ook andere duurzame investeringen te maken, zoals het plaatsen van zonnepanelen.

Verhoogde woningwaarde

Door je dak te isoleren, verbeter je de EPC-score van je woning. Dit heeft niet alleen een positieve invloed op je energie-efficiëntie, maar verhoogt ook de waarde van je huis!

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

dakisolatie hellend dak

Na een snelle afspraak volgde een snelle offerte en na akkoord een snelle , vlotte en correcte uitvoering !

René uit Malle zocht naar Dakisolatie en koos voor Brent Aerts

Eerlijk en vlot

De communicatie was top en alles ging heel vlot. Er werd op een eerlijke manier gehandeld. Tevreden met het eindresultaat.

LAURA uit Harelbeke zocht naar Dakisolatie en koos voor EPDM Solutions platte daken

Hoeveel kost dakisolatie?

Je dak isoleren is een hele klus. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het type dak dat je laat isoleren en de isolatiemethode. Wil je langs buiten of langs binnen isoleren? Of is de zoldervloer isoleren voldoende? In de tabel hieronder vind je een gemiddelde richtprijs voor een hellend en plat dak: 

Type dak Prijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Schuin dak isoleren € 20 à 60
Plat dak isoleren € 25 à 100

Veelgestelde vragen over dakisolatie

Wil je een schuin dak isoleren? Dan is het isoleren langs binnen met isolatieplaten of -dekens de meest voor de hand liggende methode. Is de binnenkant van je dak moeilijk bereikbaar? Dan kan je spuitisolatie overwegen. Een andere optie is het dak langs de buitenkant isoleren met harde platen in PUR, PIR, XPS of EPS.

Dat kan zeker! Zo'n 'koud dak' komt het vaakst voor bij platte daken. Isolatie op je bestaande dakbedekking aanbrengen is een snelle en kwalitatieve isolatiemethode en je bespaart er ook wat kosten mee uit. Je hebt wel een paar risico's waar je op moet letten, zoals het extra gewicht. Een isolatiespecialist vertelt er je graag meer over. 

Ben je een handige doe-het-zelver? Dan kan je eventueel zelf je zoldervloer of je dak langs binnen isoleren. Wil je zeker zijn van een professioneel resultaat of wil je je schuin of plat dak langs buiten isoleren? Dan laat je de klus beter over aan een ervaren dakwerker. Met een professional ben je zeker van een correcte en vakkundige uitvoering van jouw isolatieproject. Doe je beroep op een erkend isolatiespecialist? Dan kan je genieten van enkele premies.

Ja! Isoleren wordt door de overheid sterk aangemoedigd omdat dit de eerste stap is naar een duurzamere woning. Daarom bestaan er een heleboel premies waarmee je flink bespaart op je isolatiekosten. Denk maar aan de Mijn VerbouwPremie, de EPC-labelpremie,... Er bestaat zelfs een dakisolatiepremie voor doe-het-zelvers! Wens je hier meer informatie over? Een isolatiespecialist vertelt je er graag meer over!

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor dakisolatie