Dakisolatie  
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat dakisolatie voor je kan betekenen
  • Voorkom onnodig warmteverlies
  • Streef naar een beter wooncomfort
  • Verlaag je energierekening met dakisolatie
1073

Streef naar een lagere energierekening met dakisolatie

Door je dak te isoleren, kun je onnodig warmteverlies tegengaan. Aangezien je minder hoeft te stoken, bespaar je op de energierekening én streef je naar een hoger wooncomfort. Naast een warmte temperatuur in de winter, zorgt dakisolatie voor een koel huis in de zomer. Hier vind je alle informatie over dakisolatie, waaronder de voordelen, kosten en materialen.

Dakisolatie voordelen

Voordelen van dakisolatie

Het isoleren van je dak is een van de belangrijkste stappen naar een lagere energierekening. Dakisolatie zorgt ervoor dat warmte niet meer onopgemerkt kan ontsnappen via het dak, de plek waar doorgaans veel warmte verloren gaat.

Naast een lagere energierekening, verhoog je met dakisolatie ook je wooncomfort. In de winter houdt dakisolatie de warmte in je huis vast en in de zomer houdt het de warme lucht juist buiten. Op deze manier heb je het gehele jaar door een aangename temperatuur in huis.

Besparen met dakisolatie

Besparen met dakisolatie

Met het isoleren van je dak kun je besparen op de energiefactuur. Bovendien verminder je de CO2-uitstoot en draag je dus bij aan een beter milieu. Benieuwd hoeveel jij kunt besparen? Kom er binnen 2 minuten achter met onze Woningisolatie rekenhulp!

Kosten van dakisolatie

Kosten van dakisolatie

Door je dak te isoleren, bespaar je op de energiefactuur. Aangezien het rendement van dakisolatie erg hoog is, zul je de gemaakte kosten voor dakisolatie snel terugverdienen.

De kosten voor dakisolatie verschillen enorm en hangen af van verschillende factoren. Je kan ervan uitgaan dat de gemiddelde kostprijs van dakisolatie tussen de 2.500€ en 5.500€ ligt (bij een eengezinswoning met een dakoppervlakte van 76 m2).

Rendement dakisolatie

Rendement van dakisolatie

De hoogte van het rendement van dakisolatie hangt af verschillende factoren. Zo spelen de gebruikte methode, een verwarmde of onverwarmde zolder én de kwaliteit van de plaatsing een belangrijke rol.

De factoren die meespelen met de hoogte van het rendement van dakisolatie, spelen ook een rol bij de terugverdientijd. Benieuwd naar de terugverdientijd van dakisolatie?

Dakisolatie werking en installatie

Plaatsing en werking van dakisolatie

In de meeste woningen is er geen rekening gehouden met dakisolatie, vooral vroeger niet. Dit heeft tot gevolg dat je te maken kunt krijgen met flinke temperatuurverschillen in huis, onnodige stookkosten en tocht dat naar de zolder trekt.

Dakisolatie zorgt ervoor dat er in de winter minder warmte verloren gaat bij het dak. Bovendien zorgt het ook in de zomer voor een aangename temperatuur in huis en blijft de koelte behouden.

Brochure dakisolatie

Alle informatie over dakisolatie samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze dakisolatie brochure helemaal gratis.

Materialen dakisolatie

De verschillende dakisolatie materialen kunnen worden onderverdeeld in drie groepen: minerale wol, isolatieplaten en losse isolatie.

Minerale wol
Minerale wol

Minerale isolatiewol is voornamelijk geschikt voor het isoleren van hellende daken, aangezien het op maat gesneden kan worden en samen te drukken is. Onder isolatiewol verstaan we drie soorten wol.

Isolatieplaten
Isolatieplaten

Naast isolatiewol is het mogelijk om je dak te isoleren aan de hand van isolatieplaten. De meest gebruikte isolatieplaten voor zowel hellende als platte daken zijn platen bestaande uit XPS, PIR en PUR.

Los isolatiemateriaal
Losse isolatie

Tot slot is het mogelijk om je dak te isoleren met losse isolatie, oftewel los isolatiemateriaal. Twee veelvoorkomende losse isolatiematerialen naast PUR in schuimvorm zijn EPS parels en hennep

Reviews van klanten

Familie de Leeuw uit Kapellen
"Dankzij Solvari genieten wij van een geïsoleerd dak, wat zorgt voor een lagere energiefactuur.''

Johan uit Beveren
"Vanwege de Vlaamse isolatienorm offertes gevraagd bij Solvari. Goede keuze geweest!"

An uit Putte
"Betrouwbare specialisten ontvangen voor dak- en buitengevelisolatie. Content!"

Vergelijk offertes voor dakisolatie

Wil je óók profiteren van lagere energiekosten? Vraag gratis en vrijblijvend dakisolatie offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar tijd en geld.

Waarom offertes via Solvari vergelijken?

 Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

 Beoordeel op punten die je belangrijk vindt

 Kies voor de specialist met het beste aanbod

 Bespaar tijd en moeite vanuit huis

Vraag offertes aan:

Blog

Vochtproblemen door isolatie? Echt niet!

Dit is waarom je kiest voor isolatie in de zomer

De juiste offerte en specialist in 6 stappen

Veelgestelde vragen over dakisolatie

Veel woningen in België hebben al een geïsoleerd dak. Helaas zijn veel van deze isolaties matig geïsoleerd en is het aan te raden om dit te verbeteren. Een van de grootste energieverspillers in huis is een dak zonder isolatie. Wanneer je dak goed geïsoleerd is bespaar je jaarlijks honderden euro’s. Bovendien is het belangrijk te voldoen aan de dakisolatienorm.
Als je in Vlaanderen woont, heb je te maken met een dakisolatienorm. Meer hierover lees je op de pagina van de Vlaamse Overheid.
Dit hangt af van het soort dak dat je wilt isoleren en het gewenste isolatiemateriaal. Je kunt kiezen uit verschillende materialen voor dakisolatie.
De kosten van dakisolatie lopen uiteen. Je kunt ervan uitgaan dat de gemiddelde prijzen van dakisolatie tussen de 2.500€ en 5.500€ liggen. Meer over de kosten van dakisolatie lees je hier.
De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

Alle informatie op één plek?

Eerder bekeken pagina's