Alarmsystemen

Met een alarmsysteem beveilig je je woning tegen inbraakpogingen, brand en andere noodsituaties. Deze installatie detecteert gevaar, slaat alarm en contacteert automatisch de hulpdiensten.

Vergelijk offertes

1057

Waarom kiezen voor een alarmsysteem?

Een alarmsysteem biedt heel wat voordelen. Waarom zou je nu precies zo'n installatie in huis halen?

Inbraakpreventie

De aanwezigheid van een alarm schrikt potentiële inbrekers af en verhoogt het veiligheidsgevoel in je woning. Bij inbraak gaat een alarm of sirene af waardoor inbrekers zich snel uit de voeten maken.

Verzekeringsvoordelen

Wanneer je alarmsysteem voldoet aan het PKVW (Politiekeurmerk Veilig Wonen) krijg je korting op je polis bij sommige verzekeraars. Hoe kleiner de kans op inbraak, hoe hoger het bedrag.

Gemoedsrust

Ze bieden een gevoel van veiligheid en zekerheid. Niet alleen wanneer je langdurig op vakantie bent, maar ook wanneer je 's avonds onder de wol kruipt.

Snelle respons

Veel alarmsystemen communiceren vrijwel meteen met een alarmcentrale en/of lichten de hulpdiensten in. Dit leidt tot snellere interventies bij noodgevallen. 

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Goede bediening,zeer snel, vriendelijk, bedankt lode voor de snelle interventie.

Zeer snel , en alles in orde.

Roger uit Dudzele zocht naar Alarm & beveiliging en koos voor Verisure - Securitas Direct

Snel in contact met professionals

Na het invullen van waar ik naar op zoek was en een paar persoonlijke gegevens (naam, tel. enz.) kreeg ik vrijwel direct (dag later) al een aantal telefoontjes van professionele bedrijven voor een adviesgesprek op locatie. Het werkt dus uitstekend.

Rob Hendriks uit Amsterdam zocht naar professionals en koos voor Solvari

Wat kost een alarmsysteem?

De prijs van een alarmsysteem wordt bepaald door het type systeem, het merk, het model,... Er zijn doorgaans 3 soorten alarmsystemen op de markt: draadloos, bekabeld of hybride (een combinatie). Een overzicht met enkele richtprijzen:

Type alarmsysteem Gemiddelde kosten (excl. btw & installatie)
Draadloos alarmsysteem tussen € 500 à € 1.500
Hybride alarmsysteem tussen € 750 à 1.500
Bekabeld alarmsysteem tussen € 1.000 à 1.700

Veelgestelde vragen over alarmsystemen

Een alarmsysteem minimaliseert het risico op inbraak met maar liefst 80 procent. Het spreekt voor zich dat een inbreker liever geen goed beveiligde woning uitkiest. Mochten ze er toch in slagen je woning binnen te dringen, dan is de kans groot dat ze door een alarmsysteem worden afgeschrikt.

Ook kan een alarmsysteem waarschuwen bij beginnende brand en gevaarlijke gassen, zoals CO (koolmonoxide). 

De meeste alarmsystemen zijn aangesloten op het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Zo kan het systeem je tijdig alarmeren als er iets aan de hand is. Sommige alarmsystemen zijn nergens op aangesloten, waardoor je alleen als je thuis bent een melding krijgt wanneer er gevaar dreigt. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor alarmsystemen