Beveiligingscamera voor thuis

1057

Een alarmsysteem bestaat uit een inbraakalarm en mogelijk aanvullende componenten. Het meest gekozen aanvullende component van een alarmsysteem is een beveiligingscamera. Door een beveiligingscamera te combineren met een alarmsysteem streef je naar de optimale beveiliging van je woonomgeving.

Beveiligingscamera voor thuis

Door het gebruik van camerabeveiliging is een alarmsysteem nog effectiever in te zetten. Op diverse plaatsen in je woning zullen camera’s worden geïnstalleerd die, indien ze zijn ingeschakeld, alle bewegingen opnemen binnen het bereik van de camera’s. Deze beelden kunnen in het geval van gevaar, oftewel wanneer het inbraakalarm afgaat, worden doorgestuurd naar de meldkamer. 

In deze meldkamer kan men kijken wat er precies aan de hand is en kan er gepast worden gereageerd. De beelden kunnen eventueel ook naar een smartphone worden verzonden, zodat de eigenaar van de woning ten alle tijde kan zien wat er in en/of rondom zijn woning gebeurd.

beveiligingscamera

Waarom camerabeveiliging toevoegen aan een alarmsysteem?

Een beveiligingscamera kent veel voordelen. Het is een waardige toevoeging op een alarmsysteem en draagt in zekere mate bij aan de mate van veiligheid rondom iemands leefomgeving. Een beveiligingscamera is grofweg goed voor de volgende drie punten:

  • Kans is groter dat gestolen spullen en/of inbrekers worden teruggevonden aangezien er beelden zijn gemaakt van de inbraak.
  • Werkt preventief tegen inbraak. Inbrekers worden niet enthousiast bij het zien van camera’s in en rondom de woning waar ze van plan zijn om in te breken.
  • Zorgt voor een groter gevoel van veiligheid voor jezelf, naasten en je waardevolle bezittingen.

Camerabeveiliging is één van de vele mogelijkheden voor extra componenten die beschikbaar zijn voor jouw alarmsysteem. Lees meer over de verschillende componenten op onze pagina over domotica

Vind dé beste alarmspecialist en ontvang gratis offertes.

Verschillende soorten beveiligingscamera's

Er zijn verschillende soorten beveiligingscamera die je kan installeren in je woning. Hieronder worden vier verschillende soorten camera's toegelicht.

IP-camera

IP-camera's zijn netwerkcamera's die gebruik maken van het Internet-Protocol. De beelden worden live-gestreamd naar je via het internet. Zo ben je 24 uur per dag op de hoogte van wat er in jouw woning of bedrijfspand gebeurd. Vaak streamen deze camera's ook in HD kwaliteit waardoor je de mogelijke indringers makkelijk herkent. 

De beelden en het geluid dat opgenomen wordt door een IP-camera, kunnen worden omgezet in digitale data en kunnen altijd teruggezien worden op je computer, telefoon of tablet.

IR-camera

Met infraroodcamera's kun je zelfs in de donkerste ruimtes haarscherpe beelden van eventuele indringers krijgen. Daarmee ben je dus niet alleen overdag, maar ook in de nacht verzekerd van duidelijk beeldmateriaal.

Draadloze beveiligingscamera

Zoals te verwachten is het grootste voordeel van deze camerabeveiliging, dat deze draadloos is. Dit maakt het ook makkelijker om het aantal camera's in je woning uit te breiden. Draadloze beveiligingscamera's werken op batterijen. Hierdoor blijven ze werken als de stroom uitvalt maar moet je de batterijen wel eens vervangen.

Analoge camera

Analoge camera's worden het meest gebruikt van alle soorten beveiligingscamera's. Dit komt omdat ze doen wat ze moeten doen en steeds beter worden. Ook zijn Analoge camera's relatief goedkoop. In beeldkwaliteit lopen ze wel achter op IP-camera's. 

Dummy camera

Dummy camera's zijn nep camera's die zichtbaar neergezet worden om zo potentiële inbrekers af te schrikken. Dummy camera's zijn zo goed nagemaakt, dat ze niet van echt te onderscheiden zijn. De kosten van een dummy camera zijn het laagst van alle soorten beveiligingscamera's.

Dome camera

Dome camera's zijn camera's met een geblindeerde glazen koepel. Hierdoor kan je niet zien welke kant de camera naartoe kijkt. Bij andere camera's kan je dit wel precies zien en ze dus makkelijker omzeilen. Een Dome camera maakt het dus nóg minder interessant voor inbrekers om in te breken.

Kosten beveiligingscamera

De kosten van beveiligingscamera's verschillen per product maar zitten tussen de 10€ en 600€. Ben je benieuwd naar de prijzen? Hieronder vind je een tabel met de gemiddelde prijzen voor de verschillende camera's.

Soort beveiligingscamera Gemiddelde prijsindicatie (incl. btw)
Dummy beveiligingscamera 10€ - 40€
Analoge beveiligingscamera 150€ - 400€
Draadloze beveiligingscamera 150€ - 450€
IR- beveiligingscamera 200€ - 500€
IP- beveiligingscamera 200€ - 600€
Vind dé beste alarmspecialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's