1057

Verklein de kans op inbraak

Een inbraak is nooit helemaal te vermijden, maar je kunt veel doen om de kans te verkleinen.

Op de afbeelding hiernaast is weergegeven waar je het meeste risico loopt op een mogelijke inbraakpoging. Houd inbrekers buiten de deur met een alarmsysteem en zorg voor een veilige woonomgeving.

Vergelijk offertes

Doe de Inbraakproef

21%
4%
7%
9%
36%
23%
Kans op inbraak verkleinen

Vrijblijvend alarmsysteem-offertes

Ontdek wat een alarmsysteem voor je kan betekenen

Verklein de kans op inbraken

Korting op je woonverzekeringen

Veiliger gevoel voor jou en je gezin

Gevolgen van inbraak

Een woninginbraak kan grote gevolgen hebben. Niet alleen kun je materiële schade ondervinden, ook kan het een grote impact hebben op je gevoel van veiligheid. 

Er zijn indringers in je woning geweest die aan je eigendommen hebben gezeten en waardevollen spullen hebben meegenomen. Daarnaast kun je inbrekers, die vaak bewapend zijn en geweld gebruiken tijdens de poging, tegen het lijf lopen. Een gevoel van veiligheid is veel waard: gelukkig zijn er maatregelen die je kunt nemen om de kans op inbraak te verkleinen.

Een alarmsysteem is één van deze maatregelen en werkt enorm effectief. Het voorkomt inbraken en verkleint de kans dat er waardevolle spullen worden meegenomen. 

Inbraakmethoden voor deuren

Een inbreker kan op veel manier je huis binnendringen. Hieronder staan de meest gebruikte inbraakmethoden om je voor- of achterdeur binnen te komen. 

  Inbraakmethoden Achterdeur Voordeur
Deur openbreken 48% 37%
Flipperen 8% 19%
Deur openen via raam 12% 18%
Kerntrekken 16% 10%

Inbraakcijfers België

€2.650

Dit is de gemiddelde materiële schade van een inbraak, terwijl de gemiddelde vergoeding door de verzekeraar slechts 1.200 is.

30 sec

Binnen gemiddeld 30 seconden betreedt een inbreker je woning en binnen gemiddeld vijf minuten is dezelfde inbreker weer weg met de gestolen buit.

90%

Met een alarmsysteem kun je de kans op inbraak in je woning verkleinen tot wel 90%. Een gegeven om naar te streven.

52.816

52.816 inbraken per jaar. Dit komt neer op ongeveer één inbraak per 10 minuten! Enorm veel dus, ondanks de afname per jaar van het aantal woninginbraken.

Eerder bekeken pagina's