Alarmsysteem onderdelen

1057

Een alarminstallatie kan op veel verschillende manieren waken over jouw gezin en waardevolle spullen. Des te meer onderdelen gekoppeld zijn aan een alarmsysteem, des te meer mogelijkheden een alarmsysteem jou kan bieden. 

alarmsysteem onderdelen

Alarmsysteem onderdelen

Alarmsystemen kunnen volledig op je woning worden afgestemd. Met verschillende onderdelen en extra componenten kan je jouw beveiligingssysteem helemaal naar wens laten installeren en je woning zo veilig maken als je zelf wilt.

Zo kan een alarmsysteem met domotica je waarschuwen bij een beginnende brand en ongewenst bezoek. Daarnaast bestaat onder andere de mogelijkheid om een koolstofmonoxidemelder aan te sluiten, waarmee je voorkomt dat dit gevaarlijke gas ongemerkt in je woning ronddwaalt. Hieronder beschrijven wij de meest voorkomende uitbreidingen van een alarmsysteem die door woningeigenaren worden uitgekozen.

Bewegingsmelder

Een bewegingsmelder detecteert beweging in woning met behulp van een infrarood signaal. De bewegingsmelder is verbonden met het alarmsysteem, waardoor het alarm afgaat als er potentiële inbrekers in je woning zijn. Een bewegingsmelder past zich aan de kamertemperatuur aan. Als er een verstoring in de temperatuur gedetecteerd wordt geeft de sensor een melding aan het alarmsysteem. 

Meestal heeft de bewegingssensor een sabotagemelder die automatisch afgaat als de sensor van de muur wordt afgetrokken. Je kan er ook voor kiezen om een bewegingssensor met geïntegreerde camera aan te schaffen. Als iemand hier langs loopt, gaat de camera automatisch aan waardoor je kan zien wie het is.

Rookmelder

Als je jouw woning wilt beschermen tegen brand, is een rookmelder in je woning genoodzaakt. Professionele rookmelders combineren twee technologieën waardoor ze vaak rook en brand kunnen melden. 

De rookmelder heeft een sensor waarmee de rookwaarde in de lucht en de temperatuur in de woning worden waargenomen. Als één van de twee waardes te hoog is, slaat de melder alarm. Lees hier meer over brandalarmen.

Beveiligingscamera

Een beveiligingscamera is de meest gekozen toevoeging van alle mogelijke alarmsysteem onderdelen. Met een beveiligingscamera houd je in de gaten wat er om jouw woning heen gebeurd. Zo kan je zien wie er voor je deur staat zonder de deur open te doen. Naast het feit dat je in de gaten kan houden wat er om jouw woning gebeurd, werkt een zichtbare camera ook preventief. Potentiële inbrekers zullen afgeschrikt worden omdat ze zien dat je de beveiliging van jouw woning serieus neemt. 

Vind dé beste alarmspecialist en ontvang gratis offertes.

Glasbreukmelder

Een glasbreukmelder detecteert tot op negen meter afstand als er een glas breekt. Door slimme technologie kan de glasbreukmelder vallende glazen en andere vormen van loos alarm negeren. Dit komt omdat ramen een ander soort glas druk hebben dan glazen en vazen. Meestal wordt een glasbreukmelder aan het plafond of een muur gemonteerd.

bedieningspaneel alarmsysteem

Bedieningspaneel

Een bedieningspaneel heb je nodig om het alarmsysteem te bedienen. Meestal hangen bedieningspanelen vlakbij de ingang van de woning, maar wel uit het zicht van indringers. Met een code kan je het beveiligingssysteem in- of uitschakelen. Als het bedieningspaneel tijdens een inbraak wordt geforceerd gaat de sabotagemelder automatisch af. Soms zit er zelfs een bewegingssensor in het bedieningspaneel, waardoor er automatisch een deurbel afgaat als er iemand langsloopt.

Magneetcontact

Een magneetcontact monteer je op een raam of deur zodat je kan zien of deze open of gesloten is. Als je het alarmsysteem inschakelt, krijg je een melding als er een deur of raam geopend of ingetikt wordt. Een magneetcontact kan op elk raam of deur gemonteerd worden. 

Sirene

Als je een alarmsysteem wilt aanschaffen is een sirene een must. Een sirene gaat af als één of meerdere van de andere componenten alarm slaan. De sirene produceert dan een geluid dat op grote afstand te horen is en trekt alle aandacht van buitenaf. Dit zorgt meestal voor paniek bij inbrekers, ze zullen hierdoor minder tijd hebben om spullen mee te nemen. 

Sirenes hebben een vertragingsfunctie waarbij de sirene bij binnenkomst eerst een aantal seconden zacht afgaat en je de tijd geeft om het beveiligingssysteem uit te schakelen.

Lekkagemelder

Een lekkagemelder meet de aanwezigheid van alle vloeistoffen op waterbasis. Als er dreiging van overstroming is in bijvoorbeeld de kelder, zal de lekkagemelder een melding geven. 

Een lekkagemelder is zodanig afgesteld dat het alleen melding maakt als er écht waterlekkage is. Bij druppels die afkomen van vocht, slaat het niet alarm. Een lekkagemelder kan tot wel 30 meter van je alarmsysteem gehangen worden.

Gasmelder

Een gasmelder kan verschillende gassen detecteren zoals butaan-, propaan-, en methaangas. Als er een te hoge concentratie gas in de lucht gedetecteerd wordt, geeft de gasmelder een melding aan het alarmsysteem. Het alarmsysteem zal dan een melding naar jouw telefoon en de meldkamer sturen. Hiermee kan je tijdig voorkomen dat een gaslek groter wordt en er eventueel een gasexplosie komt.

Het kan een lastige keuze zijn om wel of niet te kiezen voor verschillende onderdelen en mogelijke uitbreidingen voor jouw alarmsysteem. De bij Solvari aangesloten bedrijven geven je graag advies welke van de soorten onderdelen en extra componenten voor jou het meest geschikt zijn en welke voordelen je hier uit haalt.

Vind dé beste alarmspecialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's