Kosten alarmsysteem en componenten

1057

Een gevoel van veiligheid is veel waard. Door te investeren in een alarmsysteem kan je streven naar een veiligere woonomgeving en de kans op inbraak verkleinen. De kosten van alarmsystemen kunnen intussen flink verschillen. Meer over de kosten van alarmsystemen en mogelijke componenten lees je op deze pagina.

Kosten alarmsysteem

Kosten alarmsysteem

De kosten van een alarmsysteem kunnen zoals gezegd erg uiteen lopen. De kosten liggen gemiddeld rond de €950€. Dit kan oplopen tot bijna €2000€, afhankelijk van de omvang van je woning en je persoonlijke wensen. In de onderstaande tabel zijn enkele prijzen weergegeven ter indicatie.

Soort Alarmsysteem Gemiddelde prijs (incl. btw)
Draadloos alarmsysteem 950€ - 1750€
Bekabeld alarmsysteem 1200€ - 2000€
Hybride alarmsysteem 1000€ - 1800€

Prijsopbouw

De prijs van het installeren van een alarmsysteem bestaat uit de voorrijkosten, arbeidskosten en de prijs van het alarmsysteem zelf. De exacte prijs hangt af van verschillende factoren, zoals het soort alarmsysteem, optionele componenten zoals een beveiligingscamera en het aantal ruimtes dat beveiligd moet worden. Hoe groter het te beveiligen oppervlak, hoe duurder de installatie.

De meest goedkope optie is een draadloos systeem, vanaf 950€ heb je een basispakket met een draadloos alarmsysteem. Een hybride alarmsysteem is hierna het goedkoopst. Je kan een hybride alarmsysteem al vanaf 1000€ aanschaffen. De meest kostbare manier van beveiligen is een bekabeld alarmsysteem, deze kan je aanschaffen vanaf 1200€.

Het grote aanbod en aantal mogelijkheden van alarmsystemen maakt het de moeite waard om vooraf verschillende offertes te vergelijken. Door offertes te vergelijken kom je in contact met alarmspecialisten uit de regio die je advies kunnen geven. Tevens kun je de prijzen van de verschillende specialisten vergelijken. Offertes aanvragen bespaart je een hoop zoekwerk.

Vind dé beste alarmspecialist en ontvang gratis offertes.

Kosten alarmsysteem componenten

Net zoals bij een alarmsysteem lopen de kosten van aanvullende componenten enorm uiteen. Indien je kiest voor een uitgebreid alarmsysteem met verschillende aangesloten componenten, zit je al snel aan een redelijk hoog aanschafbedrag. 

Aanvullende componenten zijn een van de prijsfactoren die de prijs van een alarmsysteem bepalen. Hieronder zie je een lijst met de prijzen die je kan verwachten per component. Al deze prijzen zijn exclusief installatie. 

Soort component Gemiddelde prijs (incl. btw)
LCD bedieningspaneel 150€ - 300€
Rookmelder 60€ - 150€
Bewegingssensor 10€ - 140€
Bewegingssensor met camera 120€ - 300€
Afstandbediening 10€ - 100€
Binnensirene 10€ - 200€
Buitensirene 70€ - 300€
Gasmelder 10€ - 200€
Glasbreukmelder 30€ - 150€
Magneetcontact 20€ - 130€
Lekkagemelder 30€ - 130€

De prijzen van de verschillende componenten liggen zo ver uiteen omdat de mate van kwaliteit ook heel erg uiteen loopt. De professionele componenten zijn zeer betrouwbaar en gaan vaak ook langer mee. 

Daarnaast is het voor inbrekers ook veel moeilijker om de professionele alarmsystemen te omzeilen. Hierdoor geldt ook voor de goedkopere alarmsystemen dat je vaak géén korting op je inboedelverzekering krijgt. Met de duurdere alarmsystemen kan je dit vaak wel doen.

Factoren van kosten alarmsystemen

De alarmsysteem prijzen hangen af van verschillende factoren. Kies je bijvoorbeeld alleen voor een alarmsysteem of wil je ook beveiligingscamera’s? En welk merk, welk type sensoren, wat voor bediening en welke extra componenten? 

Wil je tevens ook een aansluiting bij een meldkamer of surveillance? Over het algemeen geldt: Hoe uitgebreider je het alarmsysteem maakt, hoe hoger de alarmsysteem prijzen zullen zijn. Daarnaast is de afmeting van je woning doorslaggevend voor de prijs. Des te meer deuren/ramen men wilt beveiligen, des te meer men moet beveiligen.

Om een goed beeld te krijgen van de kosten van een alarmsysteem naar jouw wensen, is het dus verstandig om offertes aan te vragen. Hierdoor krijg je inzicht in de exacte kosten van een alarmsysteem voor jouw woning en kan je dan kans op inbraak verkleinen.

Vind dé beste alarmspecialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's