Premies voor vochtbestrijding

Vochtproblemen verhelpen is een must. Doordat vocht gezondheidsproblemen oplevert en zorgt voor een dalende woningwaarde, is het van groot belang de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Gelukkig snapt de Vlaamse overheid het belang van een gezonde woonomgeving. De overheid helpt je met premies als je vochtproblemen verhelpt, zoals de renovatiepremie en de verbeteringspremie, om de kosten tegemoet te komen en mensen te stimuleren om de kwaliteit van hun woning te verbeteren. Meer over de kosten van het oplossen van vochtproblemen lees je op onze pagina over de kosten.

Vochtproblemen verhelpen met de renovatiepremie

Zodra jouw vochtprobleem verholpen is, is het mogelijk de renovatiepremie aan te vragen. Dit loopt op tot wel 3.333€ premie! Je hebt alle facturen nodig voor de aanvraag. De renovatiepremie is maximaal 2 keer in 10 jaar tijd aan te vragen en er moet minimaal 1 en maximaal 2 jaar tussen de werken zitten. De renovatiepremie bestaat uit 4 categorieën, waaronder ‘structurele elementen van de woning’, waar vochtbestrijding onder valt. Na indiening van de aanvraag, heeft de overheid 8 maanden de tijd voor af- of goedkeuring. Maximaal 12 maanden na de aanvraag, heb je de betaling op je bankrekening staan.

Over die betaling gesproken: om aanspraak te maken op de renovatiepremie, moet het factuurbedrag minimaal 2.500€ exclusief btw zijn. De premie bestaat uit 20 tot 30% van het factuurbedrag exclusief btw. Krijg je 30%, dan is het een maximale premie van 3.333€ per categorie. Voor 20% geldt een maximale premie van 2.500€ per categorie. Voor alle categorieën samen, ontvang je nooit meer dan 10.000€ renovatiepremie.

De vochtbestrijdingswerken die meetellen voor de renovatiepremie zijn:

• muren behandelen tegen optrekkend of opstijgend vocht

• ondergrondse muren behandelen tegen optrekkend of opstijgend vocht

• muren behandelen tegen huiszwam

• houten draagvloeren behandelen tegen zwammen en insecten

• kalkbepleistering tegen muren aanbrengen

Geld ontvangen

Vlaamse verbeteringspremie voor behandelen van opstijgend vocht

Heb je last van opstijgend vocht? Dan maak je aanspraak op de Vlaamse verbeteringspremie. Er is een vast premiebedrag bepaald van 750€ voor de behandeling van opstijgend vocht. De verbeteringspremie kan je aanvragen tot 31 mei 2019. Hierna zal de verbeteringspremie overgaan in de overkoepelende renovatiepremie.

Weet je niet precies met welk vochtprobleem je kampt? Lees meer op onze pagina over vochtproblemen. Voor meer informatie over onder andere de mogelijkheden voor jou om aanspraak te maken voor (renovatie)premies verwijzen wij je graag door naar de website van de Vlaamse overheid.

 Offertes ontvangen? Vul hier je gegevens in.

Vul onderstaand formulier in en ontvang offertes op maat. De bij Solvari aangesloten specialisten bellen je voor het maken van een afspraak. Na de inspectie door de vochtspecialist ontvang je direct een offerte.

  • 1
  • 2
  • 3

Adresgegevens


Opdrachtomschrijving


Contactgegevens

+32
+32
Door verder te gaan ga je akkoord met onze algemene voorwaarden

Meer informatie

Deel deze pagina