Soorten ramen en deuren

1044

Wie nieuwe ramen of deuren wil aanschaffen, krijgt de de keuze uit verschillende soorten ramen en deuren in verschillende materialen. Elk materiaal en soort heeft zo zijn eigen voordelen en kostenplaatje. Het meest gekozen materiaal? Ramen en deuren in pvc.

Pvc ramen en deuren

Pvc ramen en deuren zijn het populairst door de gunstige prijs, kwaliteit, duurzaamheid en mooie uitstraling. Pvc in combinatie met HR++ glas bied je een uitstekende isolatiewaarde. Pvc ramen en deuren zijn zeker een milieubewuste keuze. Ook passen ze goed bij de stijl van oudere woningen. Meer info vind je op de pagina over Pvc ramen en deuren.

Aluminium ramen en deuren

Aluminium ramen en deuren zijn erg duurzaam en hebben een elegante uitstraling. Doordat aluminium ramen en deuren weerbestendig, kleurvast en zo duurzaam zijn, vragen ze bijna geen onderhoud. Dit maakt aluminium ramen en deuren zijn investering meer dan waard. Meer informatie vind je op onze pagina over aluminium ramen en deuren.

Houten ramen en deuren

Tot slot kan je kiezen voor houten ramen en deuren. Dit soort ramen en deuren worden meestal Houten ramen en deuren worden vaak gekozen voor hun warme en klassieke uitstraling. Houten ramen en deuren worden meestal gemaakt van hardhout, wat gemakkelijk te schilderen is en goed isoleert. Meer informatie vindt op onze pagina over houten ramen en deuren.

Soorten kozijnen

Soorten ramen en deuren

Naast de verschillende soorten materiaal, is er ook de keuze uit verschillende soort ramen en deuren: ramen en deuren met of zonder vast glas, ramen en deuren met een draai of kiep-raam, schuiframen, extra inbraakwerende deuren, gepantserde deuren en nog veel meer specifieke soorten ramen en deuren. 

Elk soort woning en kamer vraagt om het juiste soort raam of deur. Vraag je specialist naar info over de verschillende ramen en deuren en laat je adviseren.

Vind dé beste specialist voor ramen en deuren en ontvang gratis offertes.

Soort ramen

Er zijn verschillende soorten ramen en deuren: draairamen, valramen (ook wel kiep-ramen genoemd) en schuiframen.

Draairamen

Een draairaam opent op dezelfde manier als een deur. Op deze manier zet je het raam op het wijdst open. Voor de optimale verluchting van jouw woning kies je voor draairamen, zeker in de slaapkamer. Om deze reden is het draairaam het meest gekozen soort raam.

Valramen

Een valraam of kiepraam heeft scharnieren aan de onderkant. Zo blijft het na het openen – of open vallen – open staan. Je kan het raam ‘op de kiep zetten’. Het valraam blijft veilig op 10 tot 20 cm openstaan, zonder dat het kan binnenregenen. Valramen of kiepramen worden vaak geplaatst in ruimtes waar continue verluchting noodzakelijk is, zoals in badkamers. Een valraam opent steeds naar binnen.

Draai-valramen

Een draai-valraam is het soort raam dat kan zowel kan openvallen en open blijven staan als op het wijdst opendraaien. De combinatie van het draai- en valraam maakt dit soort raam een ideaal raam. Draai-valramen worden het vaakst in slaapkamers en woonkamers geplaatst.

Schuiframen

Schuiframen werken met schuifmechanisme in het schrijnwerk: je schuift twee ramen achter elkaar, waardoor je de helft van het raam opent. Schuiframen worden vaak gebruikt als er geen of weinig ruimte is voor een draai-of valraam.

Soorten deuren

Er zijn twee populaire materiaalsoorten deuren, pvc deuren en aluminium deuren. Hieronder lees je over de twee soorten deuren.

Pvc deuren

Pvc deuren hebben een uitstekende isolatiewaarde, nauwelijks onderhoud nodig, zijn brandveilig, inbraakveilig en in veel stijlen en kleuren te verkrijgen. Daarnaast zijn pvc deuren nog eens relatief prijsvriendelijk. Al deze voordelen maken deuren in pvc, graag en vaak gezien in ons straatbeeld.

Aluminium deuren

Aluminium deuren zijn duurder dan pvc deuren. Het materiaal aluminium is duurzaam, maar ook duurder. Deuren in aluminium zijn kleurvast en kunnen goed tegen onze verschillende weersomstandigheden.

Kiezen tussen materialen en soorten ramen en deuren

Kiezen tussen de verschillende materialen en verschillende soorten ramen en deuren is niet gemakkelijk. Welke soort of materiaal je ook kiest voor je ramen en deuren, vraag naar het professioneel advies van onze geselecteerde specialisten. Zij helpen je deskundig en met plezier.

Vraag naar jouw verschillende offertes op maat en raadpleeg onze geselecteerde specialisten in jouw regio. Vervolgens vergelijk je de verschillende offertes. Zo ontdek je de beste kwaliteit voor de beste prijs, op maat van jouw wens.

Vind dé beste specialist voor ramen en deuren en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's