Vraag direct offertes aan
Vraag direct offertes aan
  • Vul het korte formulier in
  • De vakman belt voor een vrijblijvende (online) afspraak
  • Kies de beste vakman
  • Geniet van je vernieuwde woning
Offertes aanvragen
1044

Prijzen en premies ramen en deuren

Zijn uw huidige ramen en deuren dringend aan vervanging toe of wenst u nieuwe ramen en deuren zodat de energiefactuur naar beneden kan? Nieuwe ramen en deuren blijven een serieuze investering, maar de investeringen is het altijd waard. Want u bespaart. Welke kost u moet voorzien voor uw ramen en deuren? Dat is zeer variabel, want afhankelijk van het materiaal naar keuze. Alle materialen hebben een verschillende prijs hebben, maar ook de afmetingen van uw ramen, en het type raam dat u kiest bepaalt mee de prijs. Hieronder krijgt u meer info over de kosten die bij het aanschaffen van nieuwe ramen en deuren komen kijken.

Prijs ramen en deuren in pvc

Van alle materialen hebben pvc ramen en deuren de beste aanschafprijs. Als u graag een richtprijs hebt, dan kunt u uitgaan van €15.000 voor een gemiddelde rijwoning waarbij alle ramen en deuren vervangen worden.

Onderling verschilt de prijs van pvc ramen en deuren sterk, steeds afhankelijk van uw wensen. Denk aan kleur, type raam of deur, bijzondere afmetingen, etc. Graag geven we u een duidelijk prijsinzicht met een prijsindicatie per m2 voor de verschillende materialen. Voor ramen en deuren in pvc ligt de gemiddelde prijs tussen 700 en 800 euro per m2, inclusief montage van de pvc ramen en deuren, BTW en isolerend glas.

Prijs ramen en deuren in aluminium

Aluminium ramen en deuren zijn duurder dan pvc: de gemiddelde prijs ligt tussen 850 en 950 euro per m2, inclusief de montage van de aluminium ramen en deuren, BTW en isolerend glas.

Prijs ramen en deuren in hout

Houten ramen en deuren kennen een variërende prijsindicatie. Het voornaamste verschil hangt af van de houtsoort: kiest u tussen zacht of hard hout. De gemiddelde prijs per vierkante meter voor ramen en deuren van hout ligt tussen 750 en 900 euro per m2.

In onderstaande tabel ziet u het overzicht. Zoals eerder gezegd blijven dit indicaties, de prijzen kunnen goedkoper of duurder uitvallen afhankelijk van het type ramen en deuren, de afmetingen bijzondere kleurwensen of extra montage-uren.

Materiaal ramen Raam-oppervlakte Prijsindicatie ramen en deuren (incl. montage en HR++ glas)
Pvc 1 m² 700 € - 800 €
Hout 1 m² 750 € - 900 €
Aluminium 1 m² 850 € - 950 €
Vind dé beste specialist voor ramen en deuren en ontvang gratis offertes.
offerteadviseur

Extra kosten ramen en deuren

Extra kosten die de prijs van uw ramen en deuren bepalen zijn bijvoorbeeld bijkomende montage-uren. Tijdens de plaatsing van uw ramen en deuren kan het monteren al eens verschillen door het materiaal, aantal of type ramen en deuren.

U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen ramen en deuren met of zonder vast glas. Ook kan de prijs variëren voor kosten voor draairamen en -deuren, kiepramen of valramen en deuren. Denk ook kleine kosten voor het onderhoud van uw ramen en deuren.

Premies voor nieuwe ramen en deuren.

Nieuwe ramen en deuren vallen onder de Vlaamse renovatiepremie. Er zijn 2 verschillende premies waar u voor in aanmerking kunt komen.

  • Laat u de nieuwe ramen en deuren met hoogrendementsglas plaatsen door een erkende vakman, dan komt u in aanmerking voor een premie van 10€ per m².
  • Combineert u uw nieuwe ramen met bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en dakisolatie? Neemt u meer dan 3 energiebesparende maatregelen? Dan komt u in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus.

Vergelijk uw offertes

De exacte prijs hangt dus van meerdere factoren af: het gekozen type, materiaal en aantal m2 van uw nieuwe ramen en deuren, met de daaraan verbonden montagekosten.

Hebt u vragen of twijfels over het juiste materiaal? De ervaren vakman en specialist op het gebied van ramen en deuren helpt u graag met advies en de juiste keuze. Informeer naar de prijs voor uw nieuwe pvc, aluminium of houten ramen en deuren van uw wensen en vergelijk de verschillende offertes. 


Vind dé beste specialist voor ramen en deuren en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina