Beglazing voor ramen en deuren

1044

Bij het laten plaatsen van ramen of deuren is het niet alleen belangrijk om te kijken naar het materiaal van de ramen of de deuren, maar ook naar het type glas waarvoor je kiest. Er zijn verschillende soorten glas, met ieder zijn eigen voordelen, prijzen en mogelijkheden.

Standaard dubbel glas

Vanaf 2020 is dubbel glas verplicht in woningen in vlaanderen. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een kleine ruimte gevuld met lucht. Door deze ruimte met lucht kan er minder warmte ontsnappen en dit zorgt ervoor dat jouw energierekening lager zal uitvallen. Ook is dubbel glas steviger dan enkel glas, en dit zorgt voor meer veiligheid. Dubbelglas kost gemiddeld ongeveer €115 per vierkante meter.
Door de isolerende werking van dubbelglas kun je per jaar flink besparen op je energierekening. Bij 20m2 aan dubbel glas bespaar je gemiddeld €140 per jaar.

Dubbelglas, een van de verschillende soorten keuzes bij beglazing.

HR++ glas

HR++ glas is in principe ook dubbel glas, maar dan isoleert het nog beter. Dit komt doordat er in de ruimte tussen de twee glazen nu een stof met een isolerende werking wordt geplaatst. De zijkanten van het glas worden goed dicht gekit waardoor de isolerende stof niet kan ontsnappen. HR++ glas kost gemiddeld ongeveer €130 euro per vierkante meter.
Door de isolerende werking van HR++ glas kun je per jaar flink besparen op je energierekening. Bij 20m2 aan HR++ glas bespaar je gemiddeld €260 per jaar.
In Vlaanderen is het mogelijk om een subsidie te krijgen op HR++ glas. Dit zal €10 per vierkante meter zijn. Hiervoor moet je echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Onderzoek dus goed of je recht hebt op een subsidie.

Driedubbel glas (HR+++)

Driedubbel glas is in principe hetzelfde als HR++ glas, maar dan met een extra glasplaat. Ook bij HR+++ glas zit er een isolerende stof tussen de glasplaten. HR+++ glas isoleert bijna perfect, waardoor bijna alle warmte binnen blijft. Driedubbel glas is wel een stuk zwaarder dan HR+++ glas door de extra glasplaat, dus je woning moet hier wel stevig genoeg voor zijn. Ook kan HR+++ glas soms beslaan. HR+++ glas kost gemiddeld ongeveer €170 per vierkante meter.
Door de isolerende werking van driedubbel glas kun je per jaar flink besparen op je energierekening. Bij 20m2 aan driedubbel glas bespaar je gemiddeld €280 per jaar.

Vind dé beste specialist voor ramen en deuren en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's