Ramen en deuren  
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat nieuwe kozijnen voor je kunnen betekenen
 • Verhoog je wooncomfort
 • Geef je huis een nieuwe uitstraling
 • Verlaag je energiefactuur
1044

Vervang je ramen en deuren voor een hoger wooncomfort

Het vervangen van je ramen en deuren biedt vele voordelen. Je vindt hier alle informatie, waaronder de kosten en materiaalsoorten. Al deze informatie kun je ook downloaden als brochure.

Kozijnen voordelen

Voordelen van nieuwe ramen en deuren

Met nieuwe ramen en deuren geniet je van een hogere isolerende waarde, waardoor je bespaart op je energiefactuur en van een verhoogd wooncomfort. Daarnaast geef je je woning een nieuwe en verzorgde uitstraling en verhoog je hiermee de waarde van je woning.

Kosten kozijnen

Kosten van ramen en deuren

Door te investeren in nieuwe ramen en deuren geniet je van verschillende voordelen en streef je naar een hoger wooncomfort. 

Een aantal factoren hebben invloed op de prijs: het soort ramen en deuren, materiaal, jouw persoonlijke wensen en de gekozen specialist. Voor het vervangen of plaatsen van ramen en deuren kun je gemiddeld rekenen op €15.000 tot €20.000.

Besparen kozijnen

Besparen met ramen en deuren

Zowel pvc, aluminium en houten ramen en deuren hebben een uitstekende isolatiewaarde, waardoor je met nieuwe kozijnen kunt besparen op je energiefactuur. Vooral gecombineerd met HR++ glas zal je een flink verschil op je energiefactuur terugzien.

Hoeveel je exact gaat besparen hangt af van de oppervlakte van de ramen en deuren, het type glas en het materiaal van de ramen en deuren.

Plaatsen en onderhouden kozijnen

Plaatsen en onderhouden ramen en deuren

Het plaatsen van ramen en deuren kan al binnen één dag gebeuren. Het is belangrijk dat dit door een goede specialist gebeurt, want als de ramen en deuren niet correct worden geplaatst, kan er lekkage ontstaan.

Aluminium en pvc ramen en deuren hoef je nauwelijks te onderhouden. Af en toe schoonmaken is genoeg. Bij houten ramen en deuren is er iets meer onderhoud nodig. Zo moeten ze één keer in de 10 tot 15 jaar geschilderd worden, en moet het sluitwerk worden ingevet.

Brochure ramen en deuren

Alle informatie over ramen en deuren samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze brochure helemaal gratis.

Materiaalsoorten van ramen en deuren

Er bestaan drie verschillende materiaalsoorten voor nieuwe ramen en deuren. Ze kunnen gemaakt zijn uit pvc, aluminium of hout.

Pvc ramen en deuren
Pvc ramen en deuren
 • Meest gekozen variant
 • Voordelige prijs
 • Beste isoleren werking
 • Duurzaam materiaal
Aluminium ramen en deuren
Aluminium ramen en deuren
 • Elegante uitstraling
 • Duurste variant
 • Weinig onderhoud
 • Sterk materiaal
Houten ramen en deuren
Houten ramen en deuren
 • Klassieke uitstraling
 • Makkelijk te schilderen
 • Onderhoudsintensief
 • Eenvoudig te herstellen

Reviews van klanten

Kevin uit Brugge
"Snel benaderd en meerdere offertes ontvangen. Uiteindelijk de juiste match gevonden."

Yente uit Oostende
"Een goede specialist gevonden die ook goede kwaliteit heeft geleverd. Zeer tevreden."

Marvin uit Antwerpen
"Door Solvari heb ik nu pvc ramen en deuren, waarvoor ik erg dankbaar ben."

Vergelijk offertes voor ramen en deuren

Je woning een nieuwe uitstraling geven door je ramen en deuren te vervangen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes voor ramen en deuren aan via Solvari. Zo kan je heel eenvoudig de prijs en kwaliteit vergelijken bij meerdere installateurs en bespaar op je factuur.

Waarom offertes via Solvari vergelijken?

Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

Beoordeel op punten die je belangrijk vindt

Kies voor de specialist met het beste aanbod

Bespaar tijd en moeite vanuit huis

Vraag offertes aan:

Blog

Het zorgvuldig opmeten van ramen en deuren: zo doe je dat

De juiste volgorde van het verduurzamen van je woning

Zo kies je de juiste offerte en specialist in 6 stappen

Veelgestelde vragen over ramen en deuren

Als je ramen en/of deuren aan vervanging toe zijn, omdat ze bijvoorbeeld in slechte staat zijn, is het aan te raden om te investeren in nieuwe ramen en deuren. Je kunt ze natuurlijk ook laten vervangen omdat je het huidige raamwerk niet meer mooi vindt. Het voordeel van nieuwe ramen en deuren is dat ze een goede isolatiewaarde hebben. Een ander pluspunt is dat je huis er weer uit als nieuw uitziet en beter beveiligd is tegen inbraak.
Versleten en oude ramen en deuren hebben een heel negatief effect op de isolatiewaarde van de woning. Wist je dat meer dan een derde van de warmte de woning verlaat langs de ramen? Vaak komt dit door een combinatie van oud dubbel of enkel glas en oude raamkozijnen. Zie je kieren langs de ramen? Is het hout aan het rotten of kun je de ramen en/of deuren induwen? Dan is het dringend tijd om je ramen en/of deuren te vervangen. Heb je in de winter last van veel tocht en in de zomer juist van warme lucht? Ook dan raden we je aan om de ramen te vervangen. Zodra je een van de volgende zaken opmerkt, zijn de ramen en deuren toe aan vervanging: koude of warme lucht in de buurt van de ramen, tocht in huis, een hoge energiefactuur hebben omdat je voortdurend bij moet stoken, last van geluiden van buitenaf.
Er bestaan drie verschillende materiaalsoorten voor nieuwe ramen. Je kunt kiezen uit hout, aluminium en pvc. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. De belangrijkste eigenschappen per materiaalsoort staan hieronder beschreven. Hout: heeft een klassieke uitstraling maar moet wel regelmatig opnieuw geschilderd worden. Aluminium: dit is een duurzaam materiaal, maar het is wel de duurste optie. Pvc: is goedkoper dan hout en aluminium en ook erg onderhoudsvriendelijk. 

Tip: vind je de uitstraling van houten ramen het mooist, maar zie je het niet zitten om ze om de paar jaar te schilderen? Pvc-ramen bestaan ook in houtdesign!   
Een raam bestaat voor meer dan 90 procent uit glas. Het is daarom belangrijk dat je goed isolerend glas gebruikt. Pvc-ramen worden best gecombineerd met HR++-glas. Voor advies op maat, raadt Solvari aan om contact op te nemen met installateurs van raamkozijnen.
Voor de ramen vervangen worden moet er natuurlijk een meting gedaan worden. Zo weet de installateur exact om hoeveel vierkante meter het gaat. De meting vindt plaats de dag voor de vervanging. Hoe lang de werken juist duren, hangt natuurlijk af van het aantal ramen en deuren dat vervangen wordt. Voor een gemiddeld rijhuis in Vlaanderen duurt dit ongeveer één dag.
De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

Alle informatie op één plek?