PVC ramen en deuren  
informatie, advies en offertes

(5 Reviews)
Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat nieuwe pvc ramen en deuren voor je kunnen betekenen
 • Verhoog je wooncomfort
 • Geef je huis een nieuwe uitstraling
 • Verlaag je energierekening
1107

Streef met nieuwe pvc ramen en deuren naar een hoger wooncomfort

Pvc is het meest gekozen materiaal bij aanschaf van nieuwe ramen en deuren. Dit komt doordat pvc ramen en deuren een aantal grote voordelen hebben. Op deze pagina vind je informatie over pvc ramen en deuren, waaronder de voordelen en de gemiddelde kosten.

de voordelen van kunststof kozijnen

Voordelen van pvc ramen en deuren

Pvc ramen en deuren hebben een aantal grote voordelen. Zo zijn pvc ramen en deuren erg duurzaam, hebben ze een voordelige prijs en isoleren ze erg goed. Een ander voordeel is dat pvc ramen en deuren erg stevig zijn en lang mee gaan. Pvc ramen en deuren zijn dus bestand tegen extreme weersomstandigheden.

Een misverstand over pvc ramen en deuren is dat ze niet mooi zijn. Niets is echter minder waar. Je kunt pvc ramen en deuren namelijk precies designen zoals je zelf wilt. 

Kosten kunststof kozijnen

Kosten van pvc ramen en deuren

Per vierkante meter kosten pvc ramen en deuren gemiddeld tussen de €630 en €820. Bij dit gemiddelde zit de plaatsing van de ramen en deuren en hr++ glas inbegrepen. Dit maakt pvc ramen en deuren de meest voordelige optie bij de aankoop van nieuwe kozijnen.

Soorten materiaal voor ramen en deuren

Nieuwe ramen kun je in drie verschillende soorten materialen laten plaatsen. Kozijnen kunnen bestaan uit de materialen kunststof, aluminium en hout.

Kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen
 • Meest gekozen variant
 • Gunstige aanschafprijs
 • Beste isoleren werking
 • Duurzaam materiaal
Aluminium
Aluminium kozijnen
 • Elegante uitstraling
 • Duurste variant
 • Weinig onderhoud
 • Sterk materiaal
Hout
Houten kozijnen
 • Klassieke uitstraling
 • Makkelijk te schilderen
 • Meest onderhoud nodig
 • Eenvoudig te repareren

Vergelijk offertes voor pvc PVC ramen en deuren

Wil je je woning er weer als nieuw uit laten zien? Vraag gratis en vrijblijvend pvc ramen en deuren offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je tijd en geld.

Waarom offertes via Solvari vergelijken?

 Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

 Beoordeel op punten die je belangrijk vindt

 Kies voor de specialist met het beste aanbod

 Bespaar tijd en moeite vanuit huis

Vraag offertes aan:

Veelgestelde vragen over kozijnen

Als je kozijnen aan vervanging toe zijn, bijvoorbeeld omdat ze in slechte staat verkeren, is het aan te raden te investeren in nieuwe kozijnen. Je kunt natuurlijk ook de kozijnen laten vervangen, omdat je het huidige raamwerk niet meer mooi vindt. Het voordeel van nieuwe ramen is dat ze een goede isolatiewaarde hebben. Een ander pluspunt is dat je huis er weer uit als nieuw uitziet en beter beveiligd tegen inbraak is.
Versleten en oude beraming heeft een zeer negatief effect op de isolatiewaarde van het huis. Wist je dat meer dan een derde van de warmte de woning verlaat langs de ramen? Vaak komt dit door oud dubbel of enkel glas in combinatie met het hebben van oude ramen. Zie je kieren langs de ramen? Is het hout aan het rotten of kun je de ramen en deuren indrukken? Dan is het de hoogste tijd om je ramen en deuren te vervangen. Heb je in de winter last van veel tocht en in de zomer juist van warme lucht? Ook in dit geval raden we je aan om de ramen te vervangen. Zodra je een van de onderstaande punten merkt, zijn de kozijnen toe aan vervanging:

-koude of warme lucht in de buurt van de ramen
-tocht in huis
-het hebben van een hoge energiefactuur door het continu bijstoken
-last hebben van het geluid buiten
-verouderde ramen en deuren
Voordat de ramen vervangen worden moet er natuurlijk een meting plaatsvinden, zodat de specialist weet om hoeveel vierkante meter het gaat. De meting vind de dag voor de vervanging plaats. Hoe lang de werken precies in beslag nemen, hangt natuurlijk af van het aantal ramen en deuren dat je laat vervangen. Voor een gemiddeld rijtjeshuis duurt dit ongeveer één dag. Wat kan Solvari voor jou betekenen op dit gebied? Solvari snapt dat het heel erg fijn is als een specialist het werk uit handen neemt. Daarom brengen wij je graag in contact met maximaal 4 specialisten uit jouw regio. Deze specialisten geven je gratis én vrijblijvend advies. Vraag hier gratis prijsoverzichten aan en bespaar tot wel 40% op de factuur.

Eerder bekeken pagina's