PVC ramen en deuren

Met PVC ramen en deuren geniet je van een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. Geen toeval dat deze kunststof één van de populairste materialen is voor buitenschrijnwerk. Ook qua onderhoudsvriendelijkheid scoort PVC uitstekend! 

Vergelijk offertes

1107

Soorten materiaal voor ramen en deuren

Nieuwe ramen kun je in drie verschillende soorten materialen laten plaatsen. Kozijnen kunnen bestaan uit de materialen kunststof, aluminium en hout.

Kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen
 • Meest gekozen variant
 • Gunstige aanschafprijs
 • Beste isoleren werking
 • Duurzaam materiaal
Aluminium
Aluminium kozijnen
 • Elegante uitstraling
 • Duurste variant
 • Weinig onderhoud
 • Sterk materiaal
Hout
Houten kozijnen
 • Klassieke uitstraling
 • Makkelijk te schilderen
 • Meest onderhoud nodig
 • Eenvoudig te repareren

Voordelen PVC ramen en deuren

Met ramen en deuren in PVC geniet je van tal van grote voordelen. We lichten er kort 4 uit: 

Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Buitenschrijnwerk in PVC gaat erg lang mee en tegelijk zijn zulke ramen en deuren budgetvriendelijk. Je kiest wel het best voor PVC van hoge kwaliteit. 

Hoge isolatiewaarde

Ramen in PVC halen een hoge isolatiewaarde. Combineer je dat buitenschrijnwerk met hoogrendementsglas? Dan mag je zeker zijn van een hoger wooncomfort en lagere energiekosten.  

Milieuvriendelijke keuze

Ramen en deuren in PVC gaan lang mee en vergen weinig onderhoud. En moet je ze uiteindelijk vervangen? Dan zijn ze volledig recycleerbaar. Een ecologische keuze dus!

Weinig tot geen onderhoud

In tegenstelling tot hout moet je PVC ramen en deuren niet onderhouden. Gewoon af en toe schoonmaken met water en een neutraal reinigingsmiddel volstaat al. 

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Wat kosten ramen en deuren in PVC?

De gemiddelde prijzen voor PVC ramen en deuren hangen vooral af van het type, de afwerking, de moeilijkheidsgraad van de plaatsing, ... Gemiddeld mag je rekenen op deze richtprijzen: 

Type schrijnwerk in PVC Gemiddelde kosten (excl. btw, incl. plaatsing)
Vast raam € 250 - 550 per m²
Draaikiepraam € 450 - 750 per m²
Schuifraam € 800 - 1.000 per m²
Buitendeur € 1.800 - 3.500

Veelgestelde vragen over PVC ramen en deuren

Je opties zijn zo goed als eindeloos. Je kan ramen en deuren in PVC laten maken in elke mogelijke RAL-kleur. En combineer je graag de voordelen van PVC met de charme van hout? Dan kies je gewoon voor PVC met een houtlook. Maar het stopt niet bij de kleuren en prints. Ook qua structuur en glansgraad zijn er meerdere mogelijkheden. 

De huidige standaard is momenteel HR++-glas. Met dit hoogwaardige isolatieglas ben je zeker van een optimaal wooncomfort. Hou je het graag zo energieneutraal mogelijk bij je nieuwbouw of energetische renovatie? Dan is ook driedubbel glas een optie. Dat is het duurste type beglazing, maar het haalt ook de hoogste isolatiewaarde dankzij de drie glasplaten. 

Wil je graag erg grote glaspartijen, bv. met een schuifraam? Dan is aluminium zeker het overwegen waard. Dankzij de sterkte en de lichtheid van dit metaal kan je zelfs bij grote ramen met slanke en elegante profielen werken. En hou je van die typische landelijke look? Dan gaat natuurlijk niets boven de tijdloze flair van houten ramen en deuren. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor PVC ramen en deuren