Kosten en premies voor gevelwerk

1103

Er zijn veel verschillende soorten gevelwerken. Dit betekent dat er moeilijk een gemiddelde prijs aan gevelwerken gegeven kan worden. Hieronder lees je alles over de kosten van de verschillende soorten gevelwerken en de beschikbare premies.

Kosten gevelreiniging

Er zijn verschillende soorten gevelreiniging, daarom liggen de prijzen hiervan uiteen. Als je jouw gevel wil laten reinigen moet je rekening houden met kosten van 5€ tot 20€ per vierkante meter. Hieronder lees je hoeveel de verschillende soorten gevelreiniging kosten.

ReinigingsmethodeGemiddelde kosten per m2
Stoomreinigen€ 5 - 10
Vochtstralen€ 12 - 22
Zandstralen€ 10 - 20
Chemisch reinigen€ 15 - 20
Nevelstralen€ 15 - 20

Elke soort gevelreiniging is geschikt voor een andere categorie muur en vuil. Om erachter te komen welke soort gevelreiniging interessant is voor jou, kan je meer hierover lezen op de pagina over de soorten gevelwerk.

Kosten gevelrenovatie

Er zijn naast verschillende soorten gevelreiniging ook verschillende soorten gevelrenovatie. Als je jouw gevel moet laten renoveren ligt het er dus aan wat er gedaan moet worden om de gevel in goede staat terug te brengen. Hieronder lees je hoeveel de verschillende soorten gevelrenovatie kosten.

Soort renovatieGemiddelde kosten
Gevel kaleien € 25 - 40 per m2
Gevel schilderen € 20 - 50 per m2
Voegen uitslijpen/-hakken + standaard (nieuw) voegwerk€ 35 - 50 per m2
Spuitkurk€ 40 - 60 per m2
Vind dé beste specialist voor gevelwerk en ontvang gratis offertes.

Kosten gevel impregneren

Vaak is het verstandig om na de renovatie of reiniging, de gevel te laten impregneren. Hierdoor wordt de gevel waterdicht gemaakt door de extra beschermlaag en zal de gevel langer meegaan. De kosten waar je rekening mee moet houden bij het laten impregneren van je gevel zijn tussen de 8€ en 12€ per m2. De grootste prijsfactor voor het impregneren is de specialist die je inhuurt. Met het vergelijken van offertes vind je de deal die het beste bij je past.

Kosten buitengevelisolatie en gevelbekleding 

Ben jij op zoek naar een nieuwe look voor je gevel? Wil jij deze direct laten isoleren? Kijk dan naar een nieuwe gevelbekleding. Als je meteen kiest om je nieuwe gevelbekleding te laten isoleren bespaar je ook nog eens op je energiefactuur! Hieronder lees je de verschillende soorten buitengevelisolatie - en bekleding.

Soort gevelbekleding Gemiddelde kosten per m2 zonder isolatie Gemiddelde kosten per m2 met isolatie
Steenstrips€ 150 - 200 € 200 - 250
Crepi€ 40 - 80  € 100 - 140
Spuitkurk€ 40 - 80 € 140 -160

Premies voor gevelwerken

Sinds 1 februari 2019 is de overkoepelende renovatiepremie doorgevoerd. Je komt alleen in aanmerking voor deze premie als je minder inkomen hebt dan een vastgesteld bedrag en je woning ouder dan 30 jaar is. Daarnaast kom je alleen voor deze premie in aanmerking als je structurele werkzaamheden aan de gevel laat uitvoeren. Deze premie is overkoepelend dus als je deze premie krijgt, worden alle andere premies ongeldig verklaard.

Het belang van offertes vergelijken

Door offertes te vergelijken vind je niet alleen de beste deal, maar kom je ook in contact met specialisten uit jouw regio. Deze specialisten kunnen jou een persoonlijke vrijblijvende prijsopgave verstrekken en geven je advies op maat. Het aanvragen van gratis en vrijblijvende offertes duurt maar één minuut en scheelt je een hoop geld zoekwerk.

Vind dé beste specialist voor gevelwerk en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's